Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цена на Ethereum (ETH): Купете сега преди Бул Ръна или изчакайте потвърждение?

Цена на Ethereum...
Цена на Ethereum (ETH): Купете сега преди Бул Ръна или изчакайте...

Ethereum (ETH) се доближава до критична съпротива: Последен шанс за покупка преди потенциално бичи рали?

Ethereum (ETH) изпита мечи доминиране през изминалата седмица, като цената му отбеляза значителен спад. Това обаче може да бъде златна възможност за инвеститорите да натрупат ETH на по-ниски цени. Предстои значително ниво на съпротива и надхвърлянето му може да предизвика значително покачване през следващите седмици или месеци. Ето подробен анализ на текущата пазарна позиция на Ethereum и дали сега може да е оптималното време за закупуване на ETH.

Движение на цената на ETH и пазарен анализ

Според CoinMarketCap, Ethereum претърпя корекция на цената миналата седмица, падайки с над 2%. Към момента на писане ETH се търгува на $3,687.02, с пазарна капитализация над $442 милиарда. Въпреки скорошния низходящ тренд, ETH тества решаващо ниво на съпротива, което, ако бъде пробито, може да предизвика огромен възход.

Ключови индикатори и пазарни настроения

1. Анализ на данните във веригата

 • Борсови депозити : Анализът от CryptoQuant разкрива, че нетните депозити на ETH на борсите са ниски в сравнение със средните за последните седем дни, което предполага силен натиск при купуване. Тази тенденция показва, че инвеститорите може да се възползват от тази възможност да натрупат ETH на текущи цени.
 • Coinbase Premium : Въпреки това, Coinbase Premium, показател, който показва разликата между цената на ETH на Coinbase и други борси, е отрицателен. Това показва по-силно настроение за продажба сред американските инвеститори, което може да противодейства на натиска за купуване.

2. Технически индикатори

 • MACD : Индикаторът Moving Average Convergence Divergence (MACD) на 12-часовата графика на ETH показва низходящ кросоувър, което сигнализира за потенциален продължаващ спад на цената в краткосрочен план. Това е ключов индикатор за разбиране на промените в инерцията.
 • RSI : Индексът на относителната сила (RSI) остава под неутралната марка 50, отразявайки мечи импулс. RSI под 50 обикновено предполага, че натискът при продажба превишава този при купуване.
 • Паричният поток на Chaikin (CMF) : По-положително, CMF, който измерва обема на паричния поток за определен период, наскоро стана възходящ. CMF, който се движи на север към неутралната марка, показва нарастващ натиск за купуване, което може да противодейства на мечите сигнали от други индикатори.

Потенциално бичи рали: Пазарно дъно и нива на съпротива

1. Горен индикатор Pi Cycler

Според данни от Glassnode, цената на Ethereum се доближава до дъното на пазара, както предполага индикаторът Pi Cycler Top. Този индикатор, който в миналото е идентифицирал пазарни върхове и дъна, предполага, че ETH скоро може да набере възходящ импулс. Ако този сценарий се осъществи, ETH може да скочи до нови висоти, потенциално достигайки $4800.

2. Критично ниво на съпротива

Спад на цената на Cardano (ADA): Купете сега или изчакайте? Анализ по веригата и исторически тенденции

Milkybull, известен крипто анализатор, подчерта в Twitter, че ETH в момента тества значително ниво на съпротива. Пробив над това ниво може да предизвика мощно възходящо рали. Ако ETH надмине тази съпротива, той може бързо да се приближи до границата от $4800, което представлява доходоносна възможност за инвеститорите.

Инвестиционна стратегия: Трябва ли да купите ETH сега?

Предвид текущия анализ, Ethereum е в ключова точка. Потенциалът за възходящ пробив над критичното ниво на съпротива го прави убедителна покупка за тези, които искат да се възползват от възможна възходяща тенденция. Смесените сигнали от техническите индикатори обаче предполагат, че предпазливостта е оправдана.

 • Апетит за риск : Инвеститорите с по-висока толерантност към риск може да обмислят натрупване на ETH на текущите нива, залагайки на потенциален пробив и последващо рали.
 • Внимание за мечките : Тези с по-консервативен подход трябва да следят отблизо ключови индикатори като MACD, RSI и CMF. Устойчивото подобрение на тези показатели може да сигнализира за по-уверена входна точка.

Заключение: Балансиране на риска и възнаграждението

Текущата пазарна динамика на Ethereum представя нюансиран инвестиционен сценарий. Докато неотдавнашният спад на цените и техническите индикатори намекват за продължаващи мечи тенденции, потенциалът за пробив над решаващо ниво на съпротива предлага обещаваща възможност за значително покачване. Инвеститорите трябва да преценят своята толерантност към риска и пазарните перспективи, преди да вземат решение.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Цена на Ethereum (ETH): Купете сега преди Бул Ръна или изчакайте потвърждение?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!