Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цена на Litecoin (LTC): Консолидация или възстановяване? Анализ и прогноза

Цена на Litecoin...
Цена на Litecoin (LTC): Консолидация или възстановяване? Анализ и...

Анализ на цената на Litecoin (LTC) и прогноза

През последните три седмици пазарът на криптовалути показа намалена волатилност, като Биткойн (BTC) се търгуваше около $70 000. Тази фаза на консолидация по подобен начин се отрази на Litecoin (LTC), който беше изправен пред значителен натиск от продажби. По-долу е изчерпателен анализ на текущите ценови тенденции на Litecoin, техническите индикатори и потенциалните движения на пазара.


1. Скорошни ценови движения и пазарни настроения

 • Скорошен максимум : $89,6
 • Текуща цена : $79,57 (спад от 11,78% от скорошния връх)
 • Диапазон на натрупване : $81-$83
 • Основна подкрепа : Възходяща тренд линия

2. Технически анализ

Преглед на дневната графика

 • Възходяща тренд линия : Средносрочната възходяща тенденция на Litecoin е подкрепена от възходяща тренд линия на дневната графика, която е била инструментална за формирането на по-високи дъна.
 • Динамична поддръжка : В момента LTC търси подкрепа при тази линия на възходящ тренд. Наличието на свещи за отхвърляне с дълги опашки на тази тренд линия показва потенциален продължаващ интерес за покупка и предполага, че купувачите активно защитават това ниво на подкрепа.

Нива на подкрепа и съпротива

 • Незабавна поддръжка : $78,50 - $79,00. Това е в съответствие с линията на възходящ тренд и скорошното ценово действие.
 • Голяма съпротива : $88,7. LTC се оттегли от това ниво на съпротива два пъти през последните пет седмици, което показва значителен натиск за продажба.

Обем и пазарна активност

 • Анализ на обема : Скорошните спадове на цените са придружени от умерени обеми на търговия. Скок в обема при нива на подкрепа може да потвърди силен интерес за покупка.

3. Данни във веригата

Натрупване по адреси

 • Натрупан диапазон : $81-$83
 • Включени адреси : Приблизително 432 070 адреса натрупаха 6,67 милиона LTC на средна цена от $82.

Потенциален натиск при продажба

 • Продажба на рентабилност : Има потенциален натиск за продажба, ако LTC се върне в диапазона $81-$83, тъй като инвеститорите може да продават, за да достигнат рентабилност.

4. Индикатори и прогнози

Индикатори

 • Стохастичен RSI : Наскоро свръхпродаден, което предполага потенциално обръщане на цената или стабилизиране близо до текущите нива.
 • MACD : Понастоящем показва низходящ импулс, но се доближава до точка на пресичане, която може да показва потенциално изместване към възходяща тенденция.

Експертен коментар

 • Трейдъри Камикадзе : Забелязани са значителни движения и натрупване в LTC около диапазона $81-$83. Очаква се консолидация под $82 тази седмица поради потенциален натиск за продажба в точки на рентабилност.
 • Потенциал за възстановяване : Ако LTC се стабилизира и поддържа задържане, възстановяването може потенциално да достигне нивото на съпротива от $88,7, отбелязвайки 11% печалба от текущите цени.

5. Перспектива и стратегия

Краткосрочен до средносрочен

 • Фаза на консолидация : Litecoin вероятно ще се консолидира около текущото ценово ниво ($79), тъй като търси подкрепа от линията на възходящ тренд.
 • Тестване на поддръжката : Следете за продължаваща защита на поддръжката от $78,50 - $79,00. Успешната защита с повишено купуване може да доведе до потенциално възстановяване.
 • Целеви нива : Непосредствената съпротива за гледане е $88,7. Пробив над това може да измести пазарните настроения към купуване на спадове, вместо към рали продажби.

Управление на риска

 • Препоръки за спиране на загубата : Помислете за задаване на поръчки за стоп-загуба малко под подкрепата на линията на възходящ тренд, за да намалите риска в случай на срив.
 • Пазарни условия : Следете по-широките пазарни условия и представянето на Биткойн, тъй като значителните движения на BTC могат да повлияят на LTC.

Заключение

Полигон (MATIC) Ценова прогноза: Консолидация или пробив? Анализ на ключови индикатори

Litecoin (LTC) в момента е в критичен момент, като цената му се консолидира близо до подкрепата на линията на възходящ тренд. Техническите индикатори и данните във веригата предполагат потенциал за възстановяване на цената, но инвеститорите трябва да имат предвид потенциалния натиск за продажба около диапазона от $81-$83. Ако LTC се стабилизира и отскочи от текущото ниво на подкрепа, той може да се насочи към нивото на съпротива от $88,7, което представлява 11% потенциален ръст.

Публикацията на Олег Димитров: "Цена на Litecoin (LTC): Консолидация или възстановяване? Анализ и прогноза" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!