Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Биткойн е готова да счупи рекорди?

Цената на Биткойн е...
Цената на Биткойн е готова да счупи рекорди?

Биткойн (BTC) нараства в натрупването на китове: Повишаващият се инвеститорски интерес ще тласне ли цените нагоре?

Биткойн (BTC) наскоро претърпя значителен скок в натрупването на китове, което показва силното доверие сред големите инвеститори, въпреки че криптовалутата наближава най-високата си стойност за всички времена. Този скок в активността на китовете, съчетан с нарастващия интерес на дребно, предполага, че BTC може да е на ръба да пробие текущите си ценови нива. Ето по-отблизо текущата динамика, оформяща пазарната перспектива на Биткойн.

Натрупването на кит сигнализира за доверие в Биткойн

През последните дни Биткойн отбеляза значително увеличение на натрупването от китови инвеститори - тези, които държат значителни количества BTC. Тази тенденция предполага, че основните играчи на пазара очакват BTC да надмине съществуващите ценови нива. Според данни от twitter нарастващият апетит сред китовете показва големи очаквания за продължаващия растеж на Биткойн.

Инвеститорите на дребно следват примера

Интересното е, че ентусиазмът не се ограничава до инвеститорите в китове. Инвеститорите на дребно, дефинирани като тези, които притежават между 0,01 до 1 BTC, също показаха значителен ръст на своите притежания през последните няколко дни. Това широко базирано натрупване в различни класове инвеститори добавя импулс към възходящата траектория на BTC.

Тенденцията за натрупване на Биткойн Whale и Retail

Този колективен натиск както от китове, така и от инвеститори на дребно може да помогне на Биткойн да преодолее заявените по-рано ценови нива, добавяйки към оптимизма на пазара.

Съотношение пазарна стойност към реализирана стойност (MVRV): нож с две остриета

Един важен показател, който трябва да вземете предвид, е съотношението пазарна стойност на Биткойн към реализирана стойност (MVRV). Според данните на Santiment съотношението MVRV за притежателите на BTC се е повишило значително. Този показател показва, че повечето притежатели на BTC в момента са печеливши, което, макар и знак за здрав пазар, също така увеличава стимула за продажба и реализиране на печалби. Този потенциален натиск при продажба може да противодейства на възходящия импулс, ако много притежатели решат да ликвидират своите позиции.

Дълга/Къса разлика: Въздействие на новите адреси

Анализът разкрива спад в разликата Long/Short на Bitcoin, което означава, че броят на новите адреси, държащи BTC, се е увеличил, докато процентът на дългосрочните притежатели е намалял. Тази промяна показва, че повече краткосрочни притежатели, които обикновено са по-склонни да продават на фона на пазарните колебания, сега са включени.

Анализ на дълги/къси притежатели

Цената на Биткойн спира при 1-дневен MA50: ще се счупи или ще отскочи?

Краткосрочните притежатели биха могли да внесат нестабилност на пазара, тъй като реагират бързо на промени в цените и несигурност, което потенциално ще увеличи натиска за продажба.

Приходите на миньорите и техните последици

Друг фактор, който може да повлияе на цената на Биткойн, са приходите, събрани от миньорите. Напоследък приходите на миньорите са спаднали от $53,48 милиона на $48 милиона. Ако тази низходяща тенденция продължи, миньорите може да бъдат принудени да продадат повече от своите BTC притежания, за да останат печеливши, което потенциално ще увеличи натиска за продажба.

BTC ETF: Потенциален буфер срещу натиск за продажба

Въпреки възможния натиск за продажба от страна на печеливши притежатели и копачи, интересът към Биткойн ETF (борсово търгувани фондове) може да осигури буфер. От 31 май притоците на ETF са особено положителни, отразявайки силния институционален интерес към BTC. Продължаващите потоци в BTC ETF могат да противодействат на натиска върху продажбите и да стимулират по-нататъшно движение на цените нагоре.

Бъдеща перспектива: Балансиране на оптимизъм и предпазливост

Комбинираният скок в натрупването на китове и търговия на дребно, заедно с положителните притоци на ETF, предполага възходяща перспектива за Биткойн. Въпреки това, нарастващото съотношение на MVRV и намаляващите приходи на миньорите представляват потенциални рискове чрез увеличаване на натиска върху продажбите.

Инвеститорите трябва да следят отблизо:

  • MVRV съотношение : Наблюдавайте това за потенциално поведение при вземане на печалба.
  • Приходи на миньори : Следете за по-нататъшни спадове, които могат да доведат до увеличаване на продажбите от миньорите.
  • Входящи потоци от ETF : Продължаващите институционални инвестиции биха могли да осигурят необходимата подкрепа за поддържане на движението на цените нагоре.

Заключение

Текущата пазарна динамика на Биткойн показва сложно взаимодействие между нарастващия интерес на инвеститорите и потенциалния натиск за продажба. Докато натрупването от китове и инвеститори на дребно осигурява възходящ сигнал, повишеното съотношение на MVRV и намаляващите приходи на миньорите изискват повишено внимание. Инвеститорите трябва внимателно да обмислят тези фактори, когато вземат инвестиционни решения, като балансират оптимизма с потенциала за повишена нестабилност на пазара.

Публикацията на Георги Шопов: "Цената на Биткойн е готова да счупи рекорди?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!