Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Биткойн е на път да се взриви: целта от $83K се доближава до най-високото ниво за всички времена

Цената на Биткойн е на...
Цената на Биткойн е на път да се взриви: целта от $83K се доближава...

Биткойн, готов за пробив: изследванията прогнозират най-високи стойности за всички времена на фона на възходящи индикатори

Биткойн (BTC) е на ръба на монументален пробив, като цената на криптовалутата ще надмине най-високото си ниво през следващите дни, според 10X Research. Водещата криптовалута се доближава до критичния ценови праг от $72 000 , което се очаква да потвърди пробив от обърнат модел глава и рамене – бичи индикатор, който често сигнализира за края на низходящ тренд и началото на нов възходящ тренд.

10X Research: Пътят до $83 000

Технически анализ и ключови нива

Маркус Тилен, експертът зад 10X Research, определи ключовите дати за този потенциален пробив. Според Тилен Биткойнът може да достигне нови върхове днес, 7 юни, или до сряда, 12 юни. Обърнатата формация глава и рамене предполага рали към $83 000, след като Биткойн пробие важната линия на съпротива при $72 000 .

Техническа разбивка:

 • Обърнат модел на главата и раменете: Този бичи модел се характеризира с три дъни, като средната дъна (главата) е най-ниската, а двете външни дъни (раменете) са по-високи и приблизително еднакви по височина. Обикновено сигнализира за обръщане на текущия низходящ тренд.
 • Праг на пробив: Нивото на съпротива от $72 000 е деколтето на модела. Успешен пробив над това ниво ще потвърди модела и вероятно ще предизвика значителен бичи импулс.
 • Целева цена: След пробив, моделът предполага целева цена от $83 000 , което представлява значително увеличение от текущите нива.

Въздействие на макроикономическите данни

Потенциалът Биткойн да надмине границата от $72 000 не зависи единствено от технически модели. Критичен фактор, влияещ върху този пробив, са предстоящите данни за заплатите в неселското стопанство в САЩ , които трябва да бъдат публикувани по-късно днес.

 • Слаби данни за заплати: Ако данните се окажат слаби, това може да има значителни последици за пазара на криптовалута. Слабите данни за заплатите вероятно ще засилят очакванията, че Федералният резерв на САЩ може да последва Европейската централна банка (ЕЦБ) при намаляване на лихвените проценти.
 • Намаляване на лихвените проценти: По-ниските лихвени проценти обикновено водят до повишена ликвидност и по-ниска възвръщаемост на традиционните активи, което прави криптовалутите като Биткойн по-привлекателни като алтернативни инвестиции.
 • Реакция на пазара: Очаква се такива икономически условия да стимулират пазарите на криптовалута, потенциално ускорявайки покачването на Биткойн над прага от $72 000 .

Технически индикатори и пазарни настроения

Ако разгледаме по-отблизо графиката на Биткойн, няколко технически индикатора подкрепят възходящата перспектива:

 • Пълзящи средни стойности: Цената на Биткойн последователно тества и се движи над пълзящите средни, особено 50-дневните и 200-дневните средни стойности , което показва устойчив възходящ импулс.
 • Индекс на относителна сила (RSI): В момента при 74,47 , RSI е близо до зоната на свръхкупуване. Въпреки че това предполага, че Биткойн може да се доближава до временно свръхразширено състояние, то също така показва силен импулс нагоре. Исторически погледнато, когато RSI се приближи или пресече над 70, това често предшества отдръпване или странично движение, тъй като търговците вземат печалби и активът консолидира печалби.

Фактори, влияещи върху потенциала за пробив на Биткойн

1. Макроикономическа среда

По-широката макроикономическа среда е важен определящ фактор за движението на цените на Биткойн. Ключовите фактори включват:

 • Данни за заплатите в неселскостопански сектор в САЩ: Слабите данни могат да доведат до очаквания за намаляване на лихвените проценти, което ще повлияе положително на Биткойн чрез увеличаване на неговата привлекателност спрямо традиционните активи.
 • Политики на Федералния резерв: Очакването за потенциално намаляване на лихвения процент от Федералния резерв може да доведе до повишена ликвидност на пазарите, което допълнително стимулира търсенето на Биткойни.

2. Модели на технически диаграми

Обърнатият модел глава и рамене е стабилен индикатор за потенциален бичи обрат. Успешен пробив над нивото на съпротива от $72 000 ще потвърди този модел и вероятно ще доведе до значително покачване на цената.

 • Съпротивление на деколтето: Нивото от $72 000 служи като деколте на обърнатия модел глава и рамене. Пробиването над това съпротивление е от решаващо значение за потвърждаване на модела и задействане на по-нататъшно движение нагоре.

3. Пазарни настроения и индикатори

Пазарните настроения и техническите индикатори на Биткойн предоставят допълнителна представа за потенциалния му пробив:

 • RSI и условия на свръхпокупка: Въпреки че RSI, който е в зоната на свръхпокупка, предполага потенциал за краткосрочна корекция, той също така показва силен бичи импулс, който може да повиши цените в близко бъдеще.
 • Пълзящи средни: Устойчивата възходяща тенденция над ключовите пълзящи средни подкрепя аргумента за продължаваща възходяща траектория за Биткойн.

4. Поведение на инвеститорите и пазарна ликвидност

Анализиране на движението на цената на Fetch.ai (FET) след най-високото ниво за всички времена

Поведението на инвеститорите и пазарната ликвидност също са критични фактори:

 • Теглене на печалба: С RSI в зоната на свръхкупуване, някои инвеститори може да се ангажират с теглене на печалба, което води до временни корекции на цените.
 • Ликвидни потоци: Повишената ликвидност в резултат на потенциални намаления на лихвените проценти и икономически стимули може да доведе до повече инвестиции в Биткойн, подкрепяйки покачването на цената му.

Стратегически препоръки за инвеститорите в Биткойн

1. Наблюдавайте ключови икономически показатели

Инвеститорите трябва да следят внимателно предстоящите данни за заплатите в неселскостопанския сектор в САЩ и съобщенията на Федералния резерв. Тези икономически показатели могат да осигурят ценна информация за потенциалните пазарни движения и да информират инвестиционните стратегии.

2. Използвайте технически анализ

Използвайте технически анализ, за ​​да идентифицирате ключови нива на подкрепа и съпротива. Наблюдаването на нивото на съпротива от $72 000 и следенето за потвърден пробив може да помогне на инвеститорите да вземат информирани решения относно входните и изходните точки.

3. Управлявайте риска и бъдете информирани

Като се има предвид потенциалът за нестабилност, от решаващо значение е да се управлява рискът чрез диверсифицирани портфейли и подходящо оразмеряване на позициите. Да бъдете информирани за пазарните тенденции и макроикономическите развития ще помогне при вземането на навременни и стратегически инвестиционни решения.

4. Подгответе се за потенциални отстъпления

Въпреки че пробив над $72 000 може да сигнализира за значителна възходяща тенденция, инвеститорите също трябва да бъдат подготвени за потенциални отстъпления. Мониторингът на RSI и други индикатори за импулс може да предостави сигнали за това кога пазарът може да бъде временно преразширен.

Заключение: Биткойн на ръба на пробив

Биткойн се намира в критичен момент с потенциала да надмине най-високото си ниво през следващите дни. Обърнатият модел глава и рамене показва бичи обрат, което предполага целева цена от $83 000, след като Биткойн пробие над нивото на съпротива от $72 000 .

Предстоящите данни за неселскостопанските заплати в САЩ и политиките на Федералния резерв ще играят решаваща роля при определяне на способността на Биткойн да постигне този пробив. Инвеститорите трябва да останат бдителни и да използват комбинация от технически анализ и макроикономически прозрения, за да се ориентират ефективно в динамичния пазарен пазар на Биткойн.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Цената на Биткойн е на път да се взриви: целта от $83K се доближава до най-високото ниво за всички времена" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!