Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Биткойн се очаква да достигне $40 000

Цената на Биткойн се...
Цената на Биткойн се очаква да достигне $40 000

Биткойн озадачава търговците, тъй като цената на BTC се очаква да достигне $40 000 въпреки намаляващия обем

Биткойн достигна нивото от $37 000 на фона на подозрения: какво се крие зад ценовия скок?

Биткойн (BTC) скочи до марката от $37 000, ниво, невиждано от 18 месеца, но търговците изразяват скептицизъм относно неотдавнашното ценово действие. Криптовалутата се опитва да пробие нивата на съпротива по пътя си към $40 000, със забележим ръст от 6,6% през ноември. Въпреки това нарастват опасенията сред участниците на пазара относно устойчивостта и легитимността на този скок.

Необичайното движение на цената на BTC повдига вежди

Последните печалби за една нощ, които тласнаха Биткойн до $37 000, накараха търговците да се чувстват неспокоен. Въпреки че криптовалутата показа сила, набирайки почти 30% през октомври и изненадвайки участниците на пазара, има признаци, че текущото движение на цените може да не е напълно органично.

Данните от Cointelegraph Markets Pro и TradingView показват, че Биткойнът се счупи през нивото от $37 000 след отварянето на Wall Street, отбелязвайки забележително движение. Ресурсът за мониторинг на веригата Material Indicators идентифицира потенциален проблем с обема на търговия, придружаващ този скок. Въпреки бързото възходящо движение, подкрепата под формата на силен обем забележимо липсва на текущите нива.

Материалните индикатори подчертаха нивото на подкрепа при $33 000 и нивото на съпротива при $40 000, което сега се измести към $42 000 диапазон. Загрижеността произтича от факта, че поскъпването на цената се случва при намаляващ обем, което обикновено се счита за червен флаг. Ресурсът за мониторинг подчертава необходимостта да се наблюдава дали това време е различно от типичните резултати, свързани с подобни движения на цените.

Цената на Биткойн се очаква да достигне $337K: възходяща прогноза на анализатор

Популярният търговец Skew добави към скептицизма, като разкри продължаваща дейност по продажба на китове към $40 000, ниво, което се превърна в ключов психологически маркер.

„Биткойн мечки кит, известен още като гигантски продавачът, продава на цена през последните няколко дни. Те отново правят дъмпинг тук. $38 000 – $40 000 вероятно е мястото, където те се изнасят от пазара.“ – Skew Δ

Скок на отворения интерес и неговото въздействие

Финансовият коментатор Tedtalksmacro посочи нарастващия отворен интерес (OI) към Биткойн като друг фактор, влияещ върху последните движения на цените. Отворената лихва, която се отнася до общия брой неизпълнени фючърсни договори, е решаващ елемент за стимулиране на внезапни възходящи движения през последните седмици и месеци.

Според данни от ресурса за мониторинг CoinGlass, общият OI на Биткойн фючърси надхвърли 17 милиарда долара, достигайки най-високата си стойност от средата на април. Tedtalksmacro отбеляза, че по време на мечи периоди пазарът има тенденция да избледнява тези OI импулси, което води до хищническа и варираща среда. Въпреки това, ако пазарът продължи да се покачва при увеличаване на OI, това може да сигнализира за пълна възходяща тенденция.

„Пазарът отново се нагрява. ~15k BTC в отворена лихва, добавени през последните 10 часа. Това е на стойност около $525 милиона USD… настроението бавно се завръща.“ – tedtalksmacro

Докато Биткойн предизвиква границата от $37 000 и търговците остават скептични, пазарът на криптовалута е свидетел на сложно взаимодействие на фактори. Необичайното движение на цените, намаляващият обем и увеличаващият се отворен интерес създават среда, в която участниците на пазара действат предпазливо, наблюдавайки отблизо, за да определят устойчивостта на текущата тенденция. Остава да се види дали Биткойн може да запази възходящата си траектория или ще се сблъска с корекция, което го прави критичен момент за търговците и инвеститорите да останат бдителни в непрекъснато развиващия се крипто пейзаж.

Публикацията на Олег Димитров: "Цената на Биткойн се очаква да достигне $40 000" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!