Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Биткойн се срина с 5,7% до $66 000

Цената на Биткойн се...
Цената на Биткойн се срина с 5,7% до $66 000

Цената на Биткойн се оттегля до $66K: Заради халвинга или външни фактори?

Биткойн (BTC) претърпя забележителна корекция по време на ранните азиатски часове за търговия във вторник, като стана свидетел на рязък спад от 5,7%, за да докосне дъна от $66 000. Внезапното възстановяване предизвика ликвидации на обща стойност $200 милиона на целия крипто пазар през последните четири часа, според анализ на данните на Coinglass.

Пазарна динамика:

Дългите позиции представляват приблизително 83% от общите ликвидации, което показва значително отслабване на бичи залози. Този спад също доведе до промяна в настроенията сред търговците на BTC деривати, като мнозинството от тях обърнаха мечи настроения към актива. Съотношението Long/Shorts падна под 1 през последните часове, сигнализирайки забележимо увеличение на позициите с мечи ливъридж.

Допринасящи фактори:

Цената на Биткойн се срина до $65000

Няколко фактора допринесоха за натиска надолу върху цената на Биткойн. Първо, беше наблюдавано слабо представяне на Биткойн борсово търгуваните фондове (ETF), белязани от нетни изходящи потоци от $85 милиона на 1 април, според данни от SoSo Value. Освен това по-силните от очакваното данни за производствения сектор в САЩ допълнително изостриха разпродажбите. Shivam Thakral, главен изпълнителен директор на индийската криптовалута BuyUcoin, отбеляза, че базираните на риска пазари като криптовалути и акции тълкуват такива положителни икономически данни като намаляване на вероятността от намаляване на лихвените проценти от Федералния резерв на САЩ.

Халвинг въздействие:

Thakral подчерта историческата тенденция на повишена волатилност на крипто пазара, водеща до събитието за халвинг на Биткойн. С наближаването на халвинга, участниците трябва да се подготвят за увеличени пазарни колебания през следващите две седмици. Въпреки краткосрочната нестабилност, пазарните настроения остават характеризирани с „изключителна алчност“, според данни от Hyblock Capital, което предполага потенциално ускоряване на натиска за купуване в близко бъдеще.

Заключение:

Въпреки че отстъплението на Биткойн до $66K може да се дължи на комбинация от фактори, включително изходящи потоци от спот ETF и положителни икономически данни за САЩ, задаващото се събитие за преполовяване добавя допълнителен слой несигурност към динамиката на пазара. Търговците и инвеститорите трябва да останат бдителни и подготвени за продължаваща волатилност, докато Биткойн преминава през този период на повишена несигурност и очакване.

Публикацията на Роберт Петров: "Цената на Биткойн се срина с 5,7% до $66 000" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!