Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Ethereum скочи към $4000: Одобрения от SEC, дейности на китове

Цената на Ethereum...
Цената на Ethereum скочи към $4000: Одобрения от SEC, дейности на...

Пътят на Ethereum до $4000: Развитието на SEC и дейностите на китовете стимулират динамиката на пазара

Ethereum (ETH) привлича значително внимание в резултат на последните събития с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Криптовалутата упорито оспорва нивото от $4000, подтикнато от слухове, че може да отразява траекторията на цената на Биткойн (BTC) след одобрението на Биткойн ETF. Очакваното стартиране на Ethereum ETFs също изглежда е предизвикало значителни китови дейности, което допълнително задвижва възхода на Ethereum.

Дейности на китовете и пазарни движения

На 3 юни известната платформа за анализ SpotOnChain публикува важна актуализация на X, подчертавайки забележителната активност на китовете. Според публикацията значителен кит на Ethereum намери купувачи на ниво от $3,814 и впоследствие прехвърли ETH на стойност приблизително $26,7 милиона към Binance. Този кит, известен с това, че прехвърля ETH в портфейли по време на мечи пазари и ги продава по време на повишаване на цените, продължава да държи 36 785 ETH, оценени на 141 милиона долара. Китът е постигнал темп на растеж от 57,9% на своите активи, спечелвайки 76,6 милиона долара печалба.

Ethereum тегления от борси

След одобрението на спот Ethereum ETF в Съединените щати на 23 май, имаше масово изтегляне на Ethereum от централизирани крипто борси на обща стойност 3 милиарда долара. Това изселване показва потенциално свиване на доставките. Данните от CryptoQuant разкриват, че резервите на Ethereum на борсите са намалели със 797 000 единици между 23 май и 2 юни, спадайки до 3,02 милиарда долара. Този спад на валутните резерви предполага, че инвеститорите предпочитат да задържат инвестициите си и да ги преместят в портфейли, вместо да правят бързи продажби.

Увеличение на Ethereum Holdings

Тази година се наблюдава значително увеличение на дейностите на Ethereum китовете. Данните от IntoTheBlock показват значително увеличение на големите инвестиции в ETH, като броят на портфейлите, държащи повече от 1% от съществуващото предлагане на ETH, нараства от 36% на 41%. Данните от Santiment от 4 юни потвърждават тази тенденция, отбелязвайки, че от 20 май, съвпадайки с новините за променящата се позиция на SEC относно спот Ethereum ETF, китовете, притежаващи между 10 милиона и 100 милиона ETH, се натрупват значително.

Тази тенденция на натрупване продължи след одобрението на спот ETH ETF на 23 май. Междувременно китовете, притежаващи между 1 милион и 10 милиона ETH, изглежда прибираха печалби, допринасяйки за значителния спад на валутните резерви.

Последици от разработките на SEC и одобренията на ETF

Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Неотдавнашните ходове на SEC по отношение на Ethereum ETF имаха дълбоко въздействие върху пазара. Одобрението на тези ETF се разглежда като ключов момент, който вероятно ще увеличи институционалните инвестиции и ще подобри ликвидността на пазара. Премахването на регулаторните бариери засили доверието на инвеститорите, като предизвика значителни притоци и повиши цената на ETH.

Технически анализ и прогноза за цените

Ценовото действие на Ethereum предполага възходяща тенденция, тъй като продължава да тества нивото на съпротива от $4,000. Настоящите пазарни настроения са до голяма степен положителни, водени от очакваното стартиране на Ethereum ETF и произтичащия от това институционален интерес. Продължаващото натрупване от китовете и намаляването на обменните резерви са силни индикатори за устойчива възходяща траектория.

Ключови нива на съпротива и подкрепа:

 • Незабавна съпротива: $4,000
 • Вторична съпротива: $4,200
 • Незабавна поддръжка: $3,814
 • Критично ниво на поддръжка: $3,500

Динамика на пазара и настроения на инвеститорите

Взаимодействието между дейностите на китовете, развитието на ETF и настроенията на инвеститорите е от решаващо значение за разбирането на пазарната динамика на Ethereum. Значителните тегления от борсите и увеличените притежания на китове показват силна вяра в дългосрочния потенциал на Ethereum. Инвеститорите преместват притежанията си в хладилни хранилища, сигнализирайки за стратегия за задържане за бъдещи печалби, а не за краткосрочни печалби.

Стратегически съображения за инвеститорите

Като се имат предвид текущите пазарни условия, инвеститорите трябва да обмислят следните стратегии:

 1. Наблюдавайте дейностите на китовете: Следете големи трансфери и притежания от китове, тъй като те могат да дадат информация за пазарните тенденции и потенциалните движения на цените.
 2. Бъдете информирани за регулаторните промени: Решенията на SEC оказват значително влияние върху динамиката на пазара. Поддържането на актуална информация за регулаторните новини може да помогне да се предвидят промените на пазара.
 3. Оценявайте дългосрочните притежания: Със значителни ETH, които се преместват в портфейли, помислете за ползите от притежаването на ETH в дългосрочен план, особено в светлината на потенциални бъдещи печалби от одобрения на ETF и повишен институционален интерес.
 4. Управление на риска: Въпреки възходящата перспектива, от решаващо значение е да се използват разумни стратегии за управление на риска. Задайте нива на стоп-загуба и бъдете подготвени за потенциални пазарни корекции.

Заключение: Възходящият път на Ethereum напред

Ethereum е на обещаващ път, движен от значителни дейности на китове, регулаторни промени и настроения на инвеститорите. Одобрението на Ethereum ETF и произтичащият от това институционален интерес създадоха благоприятна среда за по-нататъшно увеличение на цените. Тъй като ETH продължава да оспорва нивото от $4000, пазарът остава оптимист за бъдещите си перспективи.

Инвеститорите трябва да останат бдителни, да наблюдават ключови пазарни индикатори и да поддържат балансиран подход, за да използват потенциалните печалби, като същевременно намаляват рисковете. С правилните стратегии възходящият импулс на Ethereum предлага значителни възможности за растеж и доходност на пазара на криптовалута.

Публикацията на Олег Димитров: "Цената на Ethereum скочи към $4000: Одобрения от SEC, дейности на китове" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!