Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на Solana скочи с 250% при притока на стейбълкойни

Цената на Solana скочи...
Цената на Solana скочи с 250% при притока на стейбълкойни

Ръстът на притока на стейбълкойни на Солана: стимулиране на 250% рали на цените

Solana (SOL) преживя забележителен скок на притока на стабилни монети през последните шест месеца, възлизащ на милиарди долари. Този приток на стабилни монети съвпадна със значително увеличение на цените за SOL, които скочиха с близо 250% през този период. Общата пазарна капитализация на стейбълкойн в момента възлиза на 161 милиарда долара, приблизително 14% под рекорда от 188 милиарда долара за всички времена, регистриран през април 2022 г. Анализаторите предполагат, че ако пазарната капитализация на стейбълкойн се върне към своя връх, токенът Layer-1 на Solana може да отбележи още по-големи печалби .

Притоците на стейбълкойни на Solana стимулират ралито на цените на SOL

Според DefiLlama обемът на притока на стабилни монети в мрежата на Solana е достигнал 1,5 милиарда долара от декември 2023 г. През това време цената на SOL се е повишила с 246% до 173 долара към момента на писане. Текущата стойност на стабилните монети в Solana е 3,04 милиарда долара, докато общата заключена стойност (TVL) в мрежата възлиза на 4,92 милиарда долара.

Притоците на стейбълкойн и покачването на цената на Solana са тясно свързани помежду си. По-високата ликвидност от притока на стейбълкойни улеснява търговията със SOL токени, което води до повишена търговска активност и инвестиции. Този скок в търсенето на SOL токени повишава цената, повишавайки доверието в мрежата на Solana и привличайки повече разработчици, проекти и потребители.

Положителната перспектива на крипто общността за Solana

Крипто общността споделя положителна перспектива за Solana, като мнозина вярват, че продължаващите притоци на стабилни монети допълнително ще укрепят ликвидността на мрежата и обема на търговия. Пазарната капитализация на стейбълкойн достигна своя връх от 188 милиарда долара през април 2022 г., а в момента възлиза на 160 милиарда долара според DefiLlama. Изследователят на блокчейн под псевдоним Gumshoe предполага, че затварянето на тази празнина от $28 милиарда може да доведе до 102% увеличение на цената на SOL от сегашното й ниво от $173.

„Когато пазарната капитализация на стабилни монети се върне към ATH, SOL ще бъде минимум $350“, каза Gumshoe.

Освен това, скорошен доклад на CoinShares подчертава до $5,8 милиона седмични потоци в базирани на Solana инструменти. Значителните инвестиции от големи финансови субекти показват институционален интерес и доверие в потенциала на актива.

Прогноза за цената на SOL

Цената на Solana се търгува с възходяща тенденция, поддържайки позицията си в рамките на възходящ паралелен канал. Непосредствената съпротива се намира на средния праг от $177,24, което е средната линия на зоната на предлагане, простираща се от $167,78 до $187,01.

Решаващо затваряне на свещник над тази съпротива може да види, че SOL цената разширява печалбите към следващия блок за поръчка на съпротива между $194,12 и $202,47. Преминаването на средната линия при $198,28 би поставило основата за продължително движение нагоре, потенциално възвръщайки пика от $210,18 от търговската сесия на 19 март.

Биткойн скочи над $71K: активността на китовете и притока на ETF подхранват доверието на инвеститорите

Индикаторите за инерция също подкрепят възходяща перспектива за SOL. Индексът на относителната сила (RSI) е преминал над своята сигнална линия (жълта лента), а дивергенцията на подвижната средна конвергенция (MACD) е на ръба на пресичането над своята сигнална линия (оранжева лента). Тези кросоувъри предполагат нарастващи възходящи настроения и по-голяма вероятност от положително движение на цената.

От друга страна , ако SOL се сблъска с отхвърляне в централната линия на канала и падне под непосредствената подкрепа при $162,75, това може да предизвика панически продажби. Възходящата перспектива за SOL обаче ще бъде обезсилена само ако цената затвори под $126,88 на еднодневната времева рамка.

Стратегически прозрения: Навигиране по възходящата траектория на Солана

Корелация на пазарната капитализация на стейбълкойн и цената на SOL

Пазарът на стейбълкойни играе решаваща роля в осигуряването на ликвидност и стабилност в екосистемата на криптовалутите. Тъй като пазарната капитализация на стейбълкойн се доближава до най-високата си стойност за всички времена, повишената ликвидност може да окаже значително влияние върху цената на активи като SOL. Тази корелация предполага, че с нарастването на пазарната капитализация на стейбълкойн нараства и потенциалът за повишаване на цената на SOL.

Институционални инвестиции и пазарно доверие

Притокът на институционални инвестиции в инструменти, базирани на Solana, е силен индикатор за доверието на пазара. Институционалните инвеститори обикновено извършват задълбочена проверка преди да ангажират големи суми пари и тяхното участие сигнализира за вяра в дългосрочния потенциал на Solana. Тази увереност може допълнително да стимулира инвестициите на дребно и да допринесе за цялостния растеж на мрежата Solana.

Технически анализ: Ключови нива за гледане

 • Незабавна съпротива: $177,24
 • Следващ блок за съпротива: $194,12 - $202,47
 • Средна съпротива: $198,28
 • Потенциално пиково възстановяване: $210,18
 • Незабавна поддръжка: $162,75
 • Критично ниво на поддръжка: $126,88

Заключение: Възходящи сигнали и бъдещ потенциал

Solana показа стабилни възходящи сигнали, водени от значителни притоци на стабилни монети и силно представяне на пазара. Тясната връзка между притока на стабилни монети и повишенията на цените на SOL подчертава значението на ликвидността за стимулиране на цените на активите. Тъй като институционалните инвестиции продължават да навлизат и пазарната капитализация на стейбълкойн се доближава до най-високата си стойност за всички времена, SOL изглежда готов за нови печалби.

Инвеститорите трябва да наблюдават ключови нива на съпротива и подкрепа, заедно с индикатори за импулс, за да се ориентират ефективно във възходящата траектория на Solana. Въпреки че съществува потенциал за значителни печалби, също така е от решаващо значение да сте наясно с рисковете и да използвате стабилни стратегии за управление на риска.

Като цяло текущата пазарна динамика и техническите индикатори на Solana предполагат положителна перспектива, с потенциал цената да достигне нови върхове, тъй като мрежата продължава да привлича ликвидност и инвестиции.

Публикацията на Николай Кръстев: "Цената на Solana скочи с 250% при притока на стейбълкойни" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!