Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Цената на XRP пада с разгарянето на правната битка

Цената на XRP пада с...
Цената на XRP пада с разгарянето на правната битка

XRP на Ripple е изправен пред правни предизвикателства. Цената пада под $0,60

Основни акценти:

  • Цената на XRP пада под решаващото ниво от $0,60 за първи път от близо 10 дни
  • Главният правен директор на Ripple, Стюарт Алдероти, поставя под съмнение доказателствата на SEC и подкрепя статута на XRP като стока
  • Решението на съдия Analisa Torres по делото Ripple оспорва класификацията на SEC на XRP като ценна книга
  • Делото на Coinbase срещу SEC добавя сложност към правната битка около XRP
  • Техническият анализ предполага повишен натиск за продажба и потенциален допълнителен спад за XRP

Цената на XRP, естественият токен на мрежата Ripple, наскоро претърпя значителен спад, тъй като падна под ключовото психологическо ниво от $0,60 за първи път от приблизително 10 дни. Този спад бележи втория пореден ден на загуби за алткойна, подчертавайки продължаващите правни предизвикателства, пред които е изправен Ripple в битката си срещу Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Докато участниците на пазара и ключовите играчи продължават да анализират последиците от скорошната загуба на Coinbase в делото срещу SEC, сложността на правния пазар около Ripple и XRP отново излезе на преден план. Дискусиите се въртят около класифицирането на XRP като ценна книга и потенциалното въздействие на последните съдебни решения върху бъдещето на токена.

Главният правен директор на Ripple поставя под въпрос доказателствата на SEC

В светлината на последните събития, главният правен директор на Ripple, Стюарт Алдероти, изрази загриженост относно доказателствата на SEC, оценени от съдия Аналиса Торес преди нейното решение от 13 юли. Alderoty категорично защитава стоковия статус на токена XRP и подкрепя твърденията си, като се позовава на документи от случая Coinbase.

Alderoty твърди, че усилията на SEC да класифицира XRP като ценна книга включват отклонения в прилагането на фундаменталния тест „Howey“, който се използва, за да се определи дали съществува инвестиционен договор. Той поставя под въпрос объркващите определения, представени от SEC, и подчертава несъответствията в техния подход.

Защитата на Coinbase и нейните последици за Ripple

Coinbase, водеща борса за криптовалута, е ангажирана в собствена правна битка с SEC. Защитата на борсата разчита до голяма степен на решението на съдия Торес относно XRP, който оцени, че токенът не е ценна книга, когато се продава чрез борси. Това решение първоначално се смяташе за частична победа за Ripple.

Неотдавнашният отказ на искането на Coinbase за отхвърляне на делото на SEC обаче постави под съмнение последиците от решението на съдия Торес. SEC вярва, че Coinbase работи като нерегистриран брокер на ценни книжа, подобно на обвиненията срещу Ripple.

Тестът Howey и класификацията на XRP

Тестът Howey, дългогодишна правна рамка, използвана за определяне дали инвестиционен договор се квалифицира като ценна книга, беше в центъра на дебата около класификацията на XRP. Решението на съдия Analisa Torres от 13 юли отбеляза важен момент за Ripple, тъй като постави под съмнение приложимостта на теста Howey към XRP.

Ценовият скок на XRP на фона на правната битка на SEC

Продължаващата правна битка между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) взе нов обрат, тъй като главният юрисконсулт на Ripple, Стюарт Алдероти, поставя под съмнение объркващите дефиниции и отклонения в прилагането на фундаменталния тест „Howey“. Тестът Howey, правна рамка, използвана за определяне дали инвестиционен договор се квалифицира като ценна книга, беше в центъра на усилията на SEC да класифицира XRP, родната криптовалута на Ripple, като ценна книга.

Alderoty твърди, че подходът на SEC за класифициране на XRP въз основа на законите за ценните книжа включва несъответствия и отклонения от стандартното приложение на теста Howey. Това твърдение придоби значителна популярност след решението на съдия Analisa Torres от 13 юли, което бележи решаващ момент за Ripple в правната битка с SEC.

Класификацията на XRP като ценна книга сега е изправена пред значителен риск, тъй като двама федерални съдии отхвърлиха тази класификация. Това развитие допълнително усложнява и без това сложния правен спор между Ripple и SEC, повдигайки въпроси относно валидността на аргументите на SEC и бъдещето на регулаторния статут на XRP.

Влияние върху цената на XRP

Докато правната битка между Ripple и SEC продължава, цената на XRP се движи в определен диапазон през последните дни. На дневната графика XRP в момента е заседнал между $0,5670 и $0,6686, като Awesome Oscillator (AO) показва червени ленти под неутралната линия, което показва мечи импулс.

Освен това индексът на относителната сила (RSI) падна под средната линия от 50, което предполага повишен натиск за продажба и тенденция XRP да губи стойност. Това мечешко настроение може да се дължи на несигурността около текущите съдебни процедури и потенциалните последици за бъдещето на XRP.

Въпреки низходящите индикатори, нивото от $0,5386 се очертава като решаваща опорна точка за XRP. Ако това ниво се задържи, XRP може да се опита да се възстанови и да събере ликвидност, преди да тества съпротивата от $0,6686. Въпреки това, ако дневният свещник затвори под нивото от $0,60, спад към дъното от $0,4853 за XRP изглежда вероятно.

Потенциални резултати и бъдещи последици

Резултатът от съдебната битка между Ripple и SEC може да има далечни последици за криптовалутната индустрия като цяло. Ако SEC успее да класифицира XRP като ценна книга, това може да създаде прецедент за други криптовалути и потенциално да доведе до повишен регулаторен контрол и изисквания за съответствие за крипто проекти.

От друга страна, ако Ripple преобладава и XRP не бъде класифициран като ценна книга, това може да осигури яснота и облекчение за индустрията на криптовалутите, както и да повиши доверието на инвеститорите в XRP и други цифрови активи. Благоприятният изход за Ripple може също да проправи пътя за по-голямо приемане и широко приемане на криптовалутите.

Заключение

Продължаващата съдебна битка между Ripple и SEC постави теста на Howey и приложението му за криптовалути под контрол. Тъй като главният съветник на Ripple поставя под въпрос подхода на SEC и несъответствията при класифицирането на XRP като ценна книга, бъдещето на регулаторния статут на XRP остава несигурно.

Неотдавнашното решение на съдия Analisa Torres и отхвърлянето на класификацията за сигурност от двама федерални съдии допълнително усложниха правния пазар, излагайки на риск аргументите на SEC. Междувременно цената на XRP продължава да бъде повлияна от развитието на съдебните процедури, като мечи индикатори предполагат повишен натиск за продажба и възможност за спад на стойността.

Публикацията на Георги Шопов: "Цената на XRP пада с разгарянето на правната битка" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!