Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Установител на стандарти препоръчва повече защита на инвеститорите

Установител на...
Установител на стандарти препоръчва повече защита на инвеститорите

Глобалният установител на стандарти препоръчва повече защита на инвеститорите след сътресенията през последната година

Международната организация на комисиите по ценни книжа призова за повече последователност и защита за инвеститорите на дребно след сътресенията през изминалата година в своите новоизготвени препоръки за криптовалута.

IOSCO, която има членове, които регулират повече от 95 процента от световните пазари на ценни книжа, публикува във вторник 18 политически препоръки за това как трябва да се регулира крипто.

„Силната подкрепа на борда на IOSCO ще гарантира навременното изпълнение на препоръките от всички членове на IOSCO за ограничаване на риска от регулаторен арбитраж“, каза в изявление Жан-Пол Серве, председател на IOSCO.

„Засиленото сътрудничество между нашите членове, като същевременно контролира тези пазари чрез глобална рамка, ще допринесе за по-добра защита на инвеститорите и за надеждно възпиране на несъответстващи участници.“

Регулаторите по целия свят трябва да изискват доставчици на услуги за крипто активи – които търгуват, попечителстват, дават назаем или залагат крипто наред с други дейности — да има добро управление и трябва да разкрива търговски конфликти, каза IOSCO.

Регулаторите трябва също да предприемат действия за прилагане, обхващащи търговия с вътрешна информация, манипулиране на пазара, наред с други, каза организацията.

SEC Gary Gensler иска повече финансиране за защита на инвеститорите от криптовалутната индустрия

„Пазарите на криптоактиви трябва да бъдат регулирани по начин, който е в съответствие с целта за предотвратяване на същите (както и всякакви идиосинкратични) видове измамни и манипулативни практики, които съществуват на традиционните финансови пазари“, каза IOSCO.

Избягването на друг FTX, който се срина през ноември и обяви фалит, беше споменато в препоръките.

„Предполагаемите проблеми във FTX подчертават необходимостта CASP [доставчиците на услуги за крипто активи] да спазват съществуващите приложими разпоредби или да бъдат подложени на нови рамки, както е уместно, и важността на препоръките“, каза IOSCO.

IOSCO също каза, че изискванията за познаване на клиента също са важни предвид обвиненията срещу крипто борсата Bitzalto за неприлагане на KYC предпазни мерки. IOSCO заяви, че планира да ги финализира до края на годината и коментарите по препоръките се очакват до 31 юли.

Членовете на IOSCO включват председателя на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ Гари Генслер и председателя на Комисията за търговия със стокови фючърси Ростин Бенам. Швейцария, Мексико, Япония, Членове са още Италия, Китай, Дубай и др.

Публикацията на Светлана Петкова: "Установител на стандарти препоръчва повече защита на инвеститорите" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!