Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Възстановяването на крипто пазара зависи от икономиката на САЩ

Възстановяването на...
Възстановяването на крипто пазара зависи от икономиката на САЩ

Възстановяването на крипто пазара зависи от „мекото кацане“ на икономиката на САЩ, доклади на Grayscale

Вълните на макроикономическите събития се простират далеч отвъд традиционните пазари, навлизайки в зараждащото се пространство на криптовалутите. Наскоро публикуван доклад от Grayscale, световноизвестният мениджър на дигитални активи, поставя възстановяването на крипто пазара изцяло на плещите на икономиката на САЩ.

Според доклада продължаването на този отскок е неразривно свързано със способността на САЩ да постигнат това, което икономистите наричат „меко кацане“.

Ролята на Фед и възстановяването на крипто

Макроикономическите фактори се очертаха като значителни фактори, допринасящи за риска в нестабилния свят на оценките на криптовалутите. В този контекст предпоставката за „меко приземяване“ е свързана със способността на Федералния резерв да постигне целта си за инфлация от 2% без рязко покачване на безработицата.

Критиците обаче поддържат скептична позиция относно постижимостта на това равновесие. „Всяко спъване в икономиката или по-нататъшно повишаване на лихвените проценти от Федералния резерв може да задържи текущото възстановяване на крипто“, предупреди Зак Пандл, директор „Изследвания“ на Grayscale, в своя анализ.

Въпреки че Биткойн демонстрира сравнително стабилно представяне през юли, Pandl постулира, че основните токени могат да изпитат скок, привеждайки се в съответствие с други рискови активи, ако икономическите данни продължат да потвърждават теорията за мекото кацане.

Докладът на Grayscale допълнително илюстрира потенциално поскъпване на Биткойн, по-специално ако Федералният резерв толерира дълъг период на инфлация над целевата стойност.

Интерпретация на крипто пазара в скала на сивото през юли: Пазарната стойност на алткойните се увеличи и последващата тенденция на пазара зависи от икономиката на САЩ

Уникалното позициониране на Биткойн като алтернативна несуверенна парична система и защита срещу инфлацията може значително да се възползва от такъв сценарий. Пандл обаче подчерта, че постигането на меко кацане далеч не е гарантирано и, като консенсусно мнение, то вече донякъде е включено в пазарните цени.

Най-новото ценово действие на Биткойн

През изминалия ден Биткойнът направи забележителен ход след застоя си през последната седмица. Най-голямата крипто по пазарна капитализация, макар и за кратко, надхвърли границата от $30 000 по-рано днес; въпреки това, към момента на писане, BTC е видял доста възстановяване и в момента се търгува малко над $29 000.

Цената на Биткойн (BTC) се движи настрани на 4-часовата графика.

Обемът на търговия с Биткойни също почти се е удвоил през последната седмица от минимума от около 11 милиарда долара миналата сряда до над 17 милиона долара към момента на писане. Този скок в обема предполага по-специално възможно увеличаване на търговската активност на BTC.

Междувременно, въпреки несигурния икономически пейзаж, Microstrategy изглежда стратегически се позиционира за потенциални възможности. Софтуерната компания наскоро обяви плановете си да събере до 750 милиона долара чрез продажба на акции, за да реинвестира част от приходите в повече Биткойни.

Трябва да се отбележи, че траекторията на крипто пазара изглежда неразривно свързана с по-широката макроикономическа картина, нарисувана от представянето на икономиката на САЩ, както се посочва от Grayscale. Очакваното „меко кацане“ остава основната опора в анализа на фирмата за възстановяване на крипто, но както при всички икономически прогнози, само времето ще покаже.

Публикацията на Георги Минев: "Възстановяването на крипто пазара зависи от икономиката на САЩ" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!