Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Война за емитиране на Ethereum: Предложени съкращения и опасения относно „здравите пари“

Война за емитиране на...
Война за емитиране на Ethereum: Предложени съкращения и опасения...

Разгаря се дебат относно политиката за емитиране на Ethereum на фона на призиви за намаляване

Екосистемата на Ethereum се оказва въвлечена в разгорещен дебат относно спорния въпрос за коригиране на скоростта на ново емитиране на Ether. Докато някои изследователи се застъпват за намаляване на емисиите, за да се отговори на променящата се динамика на залагането, други категорично се противопоставят на каквито и да е промени, позовавайки се на опасения относно основните принципи на Ethereum и управлението на общността.

Предложение за намаляване на издаването на етер

Майк Нойдър, изследовател от Ethereum Foundation, предложи намаляване на новите емисии на етер, подчертавайки сеизмичните промени в пазара на залаганията след внедряването на Beacon Chain през 2020 г. Нойдер твърди, че коригирането на кривата на емитиране в предстоящия форк на Electra е необходимо за адаптиране към променящите се пазарни условия и предотвратяване на потенциални рискове, свързани с продължаващия растеж на заложените ETH.

Предложението на Neuder е подкрепено от фактори като поскъпването на Ether, увеличеното участие в залагането и нарастването на ликвидните протоколи за залагане. Той се застъпва за намалена крива на емитиране, която би ограничила годишното увеличение на доставките на Ether до максимум 0,4%, надолу от сегашния процент от 1,5%.

Отблъскване и опасения на общността

Въпреки това, предложението на Neuder се сблъска със значителен отпор от различни членове на общността на Ethereum. Критиците твърдят, че промяната на емитирането на етер може да компрометира надеждността и неутралността на проекта, подкопавайки статута му на „здрави пари“. Те изразяват загриженост относно потенциала за редовни корекции на паричната политика на Ethereum, което може да подкопае доверието и стабилността на инвеститорите.

При гласуването на Cardano възникват опасения относно прозрачността

Райън Беркман от 3cities предупреждава срещу незабавното въздействие върху възприеманата неутралност на Ethereum, което може да се получи от проста корекция на кривата. Той подчертава важността на поддържането на текущата политика на емитиране на Ethereum, за да се запази нейната цялост и да се избегнат бъдещи модификации.

Джеймс Спедиачи, ранен инвеститор в Ethereum, повтаря подобни настроения, като предупреждава да не се намесва в емитирането на Ether и призовава за спазване на принципа „ако не е повреден, не го поправяйте“. Той подчертава важността на стабилността и предвидимостта в паричната политика на Ethereum.

Предизвикателства в управлението на общността

Някои членове на общността изразяват разочарование от това, което възприемат като липса на прозрачност и приобщаване в процесите на вземане на решения в екосистемата на Ethereum. Те твърдят, че предложените промени в паричната политика на Ethereum трябва да преминат през по-широка консултация и изграждане на консенсус, за да се гарантира съответствие с интересите и ценностите на общността.

Тъй като дебатът относно политиката за емитиране на Ethereum се засилва, заинтересованите страни се борят с балансирането на необходимостта от иновации и адаптация със запазването на основните принципи на Ethereum и структурите за управление на общността. Намирането на общ език сред различни гледни точки остава огромно предизвикателство за общността на Ethereum, тъй като тя се ориентира в сложността на надстройките на протоколи и процесите на вземане на решения.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Война за емитиране на Ethereum: Предложени съкращения и опасения относно „здравите пари“" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Пазарната капитал...
Пазарната капитализация на Ethereum нараства с 9%: Прозрения за бъдещото движение на цените

Пазарната капитализация на Ethereum нараства с над 9%: Прозрения за потенциалното движение на цената Ethereum (ETH) се противопостави на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!