Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Волатилност на цената на Биткойн: Ще пробият ли биковете съпротивата или мечките ще поемат контрола?

Волатилност на цената...
Волатилност на цената на Биткойн: Ще пробият ли биковете...

Скорошна волатилност на Биткойн: подробен анализ и перспектива за бъдещето

Текущ преглед на пазара

Биткойн (BTC) изпита значителна волатилност, достигайки деветдневно дъно и изправен пред силна съпротива на ниво от $70 000. Ето моментна снимка на скорошната пазарна активност:

 • Текуща цена: $67,417
 • Скорошен спад: 2,83%
 • Увеличение на обема на търговия: 2,87%
 • Седмична промяна: -1,87%
 • Месечна промяна: +10%
 • Глобална крипто пазарна капитализация: $2,45 трилиона (-3,04%)
 • 24-часов пазарен обем: $86,82 милиарда (+61,59%)
 • Доминиране на Биткойн: 54,17% (+0,09%)

Пазарна динамика и ключови прозрения

Мечи натиск и движение на цените

Въпреки похвалното покачване от 10% през последния месец, неотдавнашните усилия на Биткойн да надхвърли $70 000 бяха осуетени, което доведе до бърз спад с $2000 в рамките на един час. Този внезапен спад засегна по-широкия пазар на криптовалута, като големи алткойни като Ethereum също претърпяха значителни загуби.

Скок на обема на търговия

Увеличението на обема на търговията с 2,87% предполага засилена пазарна активност на фона на спад на цените. Това може да означава опити на търговците да се възползват от краткосрочните ценови движения или да препозиционират своите портфейли в отговор на нестабилността.

Институционално настроение

Цената на Solana (SOL) спира на $189: Могат ли биковете да преодолеят съпротивата?

Забележителна тенденция от 10X Research показва изтеглянето на близо 100 000 Биткойни от борси през последния месец, оценени на приблизително 6,75 милиарда долара. Такива тегления обикновено отразяват възходящи настроения, тъй като е по-вероятно инвеститорите да държат активите си, вместо да ги продават, очаквайки бъдещо поскъпване на цената.

Технически индикатори и прогнози

Преглед на техническия анализ

 • TD Sequential: Този технически индикатор сигнализира за потенциална възможност за покупка на часовата графика на Биткойн, което предполага възможен краткосрочен отскок, обхващащ един до четири свещника.
 • Експоненциална пълзяща средна (EMA): 9-дневната EMA се намира на $68 993, действайки като значително ниво на съпротива.
 • Индекс на относителна сила (RSI): В момента е 55, което показва неутрална позиция без незабавни условия за свръхпокупка или свръхпродажба.

Нива на съпротива и подкрепа

 • Незабавни нива на съпротива: $70,758 и $71,967
 • Ключови нива на поддръжка: $65,196 и $63,423

Балансът между бикове и мечки вероятно ще определи краткосрочната посока на Биткойн. Успешно рали над $70 758 може да сигнализира за продължаване на възходящия тренд, докато спад под $65 196 може да засили мечи импулс.

Бъдеща перспектива и съображения

Възходящи индикатори

 1. Институционални тегления: Значителните тегления на Биткойн от борсите показват силно поведение на задържане, което предполага доверие сред големите инвеститори в дългосрочната стойност на Биткойн.
 2. Технически сигнали за покупка: Индикаторът TD Sequential на часовата графика представя възможност за покупка, което предполага потенциал за краткосрочен отскок.

Мечи рискове

 1. Съпротива при $70 000: Повтарящият се неуспех за нарушаване на тази психологическа бариера предполага силна съпротива, потенциално водеща до допълнителни спадове, ако не бъде преодоляна.
 2. Настроения на пазара: Скорошните спадове както на Биткойните, така и на алткойните отразяват предпазлива пазарна среда. Продължителният мечи натиск може да доведе до допълнителни спадове на цените и повишена волатилност.

Заключение

Неотдавнашната борба на Биткойн с границата от $70 000 доведе до значителна нестабилност на пазара, оказвайки влияние върху по-широкия пазар на криптовалута. Докато техническите индикатори намекват за потенциален отскок, общото настроение остава предпазливо. Значителното изтегляне на Биткойн от борсите предполага възходящи дългосрочни настроения, но незабавните движения на цените ще зависят от способността на Биткойн да пробие критичните нива на съпротива или да намери подкрепа на фона на продължаващия мечи натиск.

Инвеститорите трябва да следят отблизо развитието на пазара, нивата на съпротива и подкрепа и по-широките пазарни индикатори, за да вземат информирани решения в тази динамична среда.

Публикацията на Георги Минев: "Волатилност на цената на Биткойн: Ще пробият ли биковете съпротивата или мечките ще поемат контрола?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Спадове в цените ...
Спадове в цените на Биткойн: ще се задържи ли новата подкрепа? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Анализ на пазара на Биткойни: Навигация в скорошното нарушение на поддръжката и потенциални последици Биткойн (BTC) наскоро падна под...

Американски спот ...
Американски спот Ethereum ETF: бичи срещу мечи залози при търсене на инвеститори

Смесени пазарни настроения заобикалят американските спот Ethereum (ETH) ETF на фона на очакваното пускане Потенциалното стартиране на спот...

Ripple (XRP) Тран...
Ripple (XRP) Трансфер на кит от $25 милиона предизвиква възходящи спекулации

Трансферът на Ripple (XRP) кит предизвиква оптимизъм на фона на пазарната консолидация Значителна транзакция в екосистемата Ripple (XRP)...

Анализ на пазара ...
Анализ на пазара на Litecoin (LTC): бичи отскок или мечи пробив?

Пазарен анализ на Litecoin (LTC): Навигиране между бичи импулс и дългосрочни мечи настроения Litecoin (LTC) напоследък изпита значителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

 • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
 • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
 • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
 • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
 • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!