Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Волатилността на Биткойн на фона на събитията от Федералния резерв

Волатилността на...
Волатилността на Биткойн на фона на събитията от Федералния резерв

Навигиране във волатилността на Биткойн сред макроикономически събития

Биткойн (BTC) наскоро се сблъска с бурни ценови движения, илюстрирани със забележим спад от над 3% на 10 май, което понижи стойността му до $60 000. Индикациите обаче сочат, че тези нестабилни колебания може да продължат, до голяма степен повлияни от предстоящите срещи на Федералния резерв.

Влияние на срещите на Федералния резерв върху Биткойн

Инвеститорите следят отблизо предстоящите събития, планирани от Бюрото по трудова статистика на САЩ (BLS), поради потенциалното им въздействие върху инвестиционните решения. Историческите данни показват, че съобщения от Федералния резерв (Фед) са повлияли на цените на Биткойните в миналото, което прави предстоящата реч на председателя на Фед Джером Пауъл, насрочена за 14 май, особено важна.

Графикът на BLS включва две ключови събития: индекс на цените на производител (PPI) и индекс на потребителските цени (CPI). И двата индекса служат като жизненоважни икономически индикатори, на които инвеститорите разчитат, за да преценят състоянието на икономиката. Освен това, предстоящо събитие, фокусирано върху искове за заетост по-късно през седмицата, е готово да повлияе на движението на цените на Биткойн, тъй като инвеститорите ги наблюдават отблизо, за да информират своите инвестиционни стратегии.

Анализ на цената на Биткойн и нива на поддръжка

Анализът на ценовата тенденция на Биткойн върху дневна времева графика показва бавно представяне през последните седмици. Докато се опитваше да се възстанови от 11 май насам, Биткойн можеше да достигне само приблизително $62 900. Към момента на писане той се търгуваше на около $62 000, което отразява спад от над 1%.

Пазарът на криптовалута се подготвя за срещата на Федералния резерв на 1 май

Проверката на стохастичния индикатор предполага възможност за по-нататъшен спад, тъй като кросоувърът все още продължава. Въпреки това, нивото от $60 000 изглежда служи като силен регион за подкрепа, като $57 000 потенциално действат като друго ниво на подкрепа за предотвратяване на по-нататъшен спад.

Потенциално нарастване на обема на Биткойн

Показателят за обем за Биткойн може да изпита повишена активност, ако цената започне да намалява. По време на предишната търговска сесия, когато цената на Биткойн се покачваше, обемът беше приблизително 25 милиарда долара. Въпреки това, към момента на писане, тъй като цената на BTC спадна, обемът вече е нараснал до близо 28 милиарда долара. Това увеличение на обема предполага засилена търговска активност, което потенциално показва повишен натиск за продажба, ако цената продължи да пада.

Докато инвеститорите се подготвят за потенциална нестабилност на пазара на фона на макроикономически събития, разумното управление на риска и информираността за ключови икономически показатели остават от решаващо значение за навигирането в движението на цените на Биткойн.

Анализът на движението на цените на Биткойн подчертава значението на макроикономическите събития и техническите индикатори за информиране на инвестиционните решения на фона на нестабилността на пазара. Прозренията на TradingView предоставят ценни перспективи за инвеститорите, които искат да се ориентират в динамичния пазар на търговията с криптовалута.

Публикацията на Сребрин Петров: "Волатилността на Биткойн на фона на събитията от Федералния резерв" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Инвестиционна стр...
Инвестиционна стратегия на Dogecoin и Shiba Inu: Навигиране в неутрални настроения с DCA

Анализ на пазарните настроения и инвестиционната стратегия на Dogecoin (DOGE) и Shiba Inu (SHIB) Преглед на пазарните настроения Dogecoin...

Анализ на Топ 10 ...
Анализ на Топ 10 алткойни: BNB, SOL и XRP

Най-добрите алткойни BNB, SOL, XRP показват ключови движения на фона на фокуса на пазара върху Bitcoin и Ethereum Анализ на цените на БНБ...

Биткойнът доближа...
Биткойнът доближава най-високата си стойност за всички времена

Цената на Биткойн доближава най-високото си ниво за всички времена: Изложени са на риск къси позиции на стойност 1,45 милиарда долара...

Очаква се одобрен...
Очаква се одобрението на Ethereum ETF: Ще скочи ли ETH над $4000?

Ethereum (ETH) скочи на фона на спекулации за спот одобрение на Ethereum ETF: Задълбочен анализ Ethereum (ETH) скочи до двумесечен връх от...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!