Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Волатилността на Биткойн предизвиква паника сред краткосрочните притежатели

Волатилността на...
Волатилността на Биткойн предизвиква паника сред краткосрочните...

Волатилността на Биткойн предизвиква паника сред краткосрочните притежатели, докато институционалният интерес остава силен

Краткосрочните притежатели продават на загуба

Неотдавнашният спад на Биткойн [BTC] от рекордния му връх от $70 000 предизвика раздвижване на пазара на криптовалути. Много инвеститори, особено краткосрочните притежатели (STH), бяха хванати неподготвени от внезапната волатилност. През последните 48 часа STH изпрати Биткойни на стойност главоломни $5,2 милиарда, което се равнява на 76 000 BTC, на борси на загуба. Тази паническа продажба увеличи натиска за продажба на най-голямата криптовалута в света.

Притокът на Биткойни към борсите може временно да насити пазара с предлагане, което да доведе до натиск върху цените. Това мечи настроение може да се разпространи из целия пазар, причинявайки допълнителни панически продажби сред другите инвеститори. Продължителният натиск надолу върху цените може да повлияе на дългосрочните инвеститори, които биха могли да претърпят загуби на хартия или да преразгледат своите инвестиционни стратегии.

Ликвидации и дълги позиции

В резултат на неотдавнашните колебания в цените са настъпили ликвидации в размер на $40,98 милиона, като $26,6 милиона са дълги позиции. Голямото количество дълги ликвидации може да повлияе на възходящото настроение около BTC в дългосрочен план, тъй като инвеститорите може да станат по-предпазливи при заемането на дълги позиции в бъдеще.

Институционалният интерес остава силен

Въпреки неотдавнашната нестабилност, институционалният интерес към Биткойн остава силен. На традиционните финансови пазари притежанията на Биткойн ETF достигнаха исторически връх от 12,2 милиарда долара , което означава нарастващ институционален интерес. Институциите, инвестиращи в Биткойн ETF, често го правят като начин да получат експозиция на пазара на криптовалута, без директно да държат Биткойн, което може да привлече по-консервативни инвеститори.

Краткосрочните притежатели на Биткойни са водещи в нарастването на натрупването

С пазарни гиганти като BlackRock, които се застъпват за BTC, по-традиционните инвеститори могат да бъдат привлечени да инвестират в Биткойн, въпреки неотдавнашната волатилност, демонстрирана от кралската монета. Тази институционална подкрепа може да помогне за стабилизиране на пазара и да осигури основа за бъдещ растеж.

Текущи пазарни условия

Към момента на писане BTC се търгуваше на $65 775,97, като цената му падна с 0,76% през последните 24 часа. Обемът на търговия с BTC също е намалял с 33,14% през този период, което предполага намаляване на общата активност на пазара.

Освен това броят на ежедневните активни адреси в Биткойн мрежата е намалял през последните няколко седмици, което показва спад в общия интерес към екосистемата на Биткойн. Това може допълнително да повлияе негативно на бъдещите перспективи на BTC, тъй като намаляването на мрежовата активност може да сигнализира за загуба на инерция.

Заключение

Неотдавнашната нестабилност на пазара на Биткойни предизвика паника сред краткосрочните притежатели, което доведе до значителен натиск за продажба. Институционалният интерес обаче остава силен, както се вижда от най-високото ниво на притежанията на Биткойн ETF. Въпреки че текущите пазарни условия предполагат намаляване на общата активност и интерес, дългосрочните перспективи за Биткойн остават несигурни.

Инвеститорите трябва да останат предпазливи и да следят отблизо развитието на пазара, тъй като пазарът на криптовалути е известен със своята нестабилност и непредсказуемост. Както винаги, важно е да се провеждат задълбочени проучвания и да се инвестира отговорно, като се вземат предвид толерантността към риска и финансовите цели.

Ключови изводи

  • Краткосрочните притежатели продават своите Биткойн притежания на загуба, увеличавайки натиска за продажба на пазара.
  • Ликвидации, особено дълги позиции, са настъпили поради скорошни колебания в цените, които биха могли да повлияят на възходящите настроения в дългосрочен план.
  • Въпреки нестабилността, институционалният интерес към Биткойн остава силен, като притежанията на Биткойн ETF достигат рекордно високо ниво.
  • Настоящите пазарни условия предполагат намаляване на общата активност и интерес, както се вижда от спада на ежедневните активни адреси в Биткойн мрежата.
  • Инвеститорите трябва да останат предпазливи и да следят отблизо развитието на пазара, като същевременно провеждат задълбочени проучвания и инвестират отговорно.
Публикацията на Георги Шопов: "Волатилността на Биткойн предизвиква паника сред краткосрочните притежатели" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Dogecoin прекъсва...
Dogecoin прекъсва съпротивата при $0,18, очаква допълнителен импулс: анализ на пазара

Dogecoin повишава предишната съпротива, готов за допълнителен импулс В значителен пробив Dogecoin (DOGE) преодоля бариерата на съпротивата...

Цената на Dogecoi...
Цената на Dogecoin спира на $0,2: Да продадете или да задържите на фона на несигурността?

Навигиране в ценовия диапазон на Dogecoin: Да продадете или да задържите? Цената на Dogecoin се натъкна на огромна съпротива около марката от...

Впуснете се в при...
Впуснете се в приключение: Dogecoin и неговите безкрайни възможности!

Изследване на очарователното царство на Dogecoin От създаването си през 2013 г. Dogecoin завладя търговците по целия свят със своя закачлив...

Готов ли е XRP да...
Готов ли е XRP да достигне $0,80 до уикенда?

Анализ на цената на XRP: Погледите са насочени към $0,80 на фона на възходящия импулс – експертни прозрения Назрява вълнение в сферата...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!