Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Wanchain с новото мостово решение Cardano

Wanchain с новото...
Wanchain с новото мостово решение Cardano

Wanchain прави пробив в оперативната съвместимост с новото мостово решение Cardano

Тъй като пазарът на Web3 се оценява на над 3 милиарда щатски долара, всеки голям пробив в оперативната съвместимост на блокчейн ще донесе огромна потенциална стойност. Във връзка с това Cardano остава най-неизползваната мрежа поради несъвместимостта си с други обществени мрежи. Това обаче ще се промени с пускането на Cardano Bridges от Wanchain, създателят на първия публичен децентрализиран кръстосано верижен мост.

Първият #USDC беше прехвърлен от #Arbitrum към основната мрежа на #Cardano! @circle @jerallaire Публично стартиране #comingsoon на най-сигурния децентрализиран кръстосано-верижен мост в индустрията. #WeAreAllConnected $USDC — Wanchain (@wanchain_org)

Това новаторско решение ще позволи на света на блокчейн да използва пълния комбиниран потенциал на основната мрежа Cardano и десетки други мрежи едновременно. Това развитие отвори вратата за широкомащабни надстройки за адаптивни Web3 услуги, подобрено междуиндустриално сътрудничество и ново ниво на децентрализация.

Cardano Bridges: Вече сме свързани

Cardano Bridges се захранват от децентрализирани, без попечителство, двупосочни кръстосани мостове, които ще се свържат с 28 други обществени мрежи за първи път. Сега ADA, други собствени токени на Cardano и всички токени erc-20 могат да се движат безпроблемно между Cardano и всяка мрежа, базирана на EVM, включително Bitcoin, Ethereum, Arbitrum, Astar, Avalanche, BNB Chain, Optimism, Polygon, Tron и много други.

Оперативна съвместимост със Superpower Web3

Повишената оперативна съвместимост на Cardano сега ще даде възможност на Web3 и блокчейн пазара по начин, който никога не е виждан. Разработчиците вече могат да използват ADA и други нативни токени на Cardano с всяко Web3 приложение във всяка EVM-съвместима мрежа, което позволява на потребителите да имат достъп до множеството налични приложения в различни вериги, без да се налага да напускат децентрализираното пространство.

Мостовете също ще бъдат от полза за цялата екосистема на Cardano, като проправят пътя за огромен приток на нови активи в множество мрежи и над свободата на мобилност на потребителите, като същевременно поддържат превъзходно ниво на сигурност.

Екосистемата на Cardano вижда огромно увеличение на оперативната съвместимост с решението WanBridge на Wanchain

Преодоляване на пропастта

Направата на Cardano оперативно съвместима с други публични мрежи отдавна е проблем поради фундаментални различия в средите на интелигентни договори, езици за програмиране, модели на транзакции, схеми за подписване и др.

Wanchain, в унисон с Input Output Global, Inc (“IOG”) и MLabs, оглавиха кампания за 100% оперативно съвместима Cardano. За да се постигне това, бяха разработени нови интелигентни договори на Haskell, за да поддържат междуверижни транзакции, а мостовите възли бяха актуализирани за изграждане на UTXO транзакции. След това екипът включи Input/Output, за да направи необходимите промени в Cardano, координирайки се, за да добави вградена поддръжка за подпис на Schnorr и крива Secp256k1.

Още решения

Cardano Bridges също отбелязва първия път, когато обезпечените с фиат стабилни монети (USDT/USDC) са налични в основната мрежа на Cardano. Това навременно постижение означава, че уеб3 приложенията и други бизнеси ще се възползват допълнително от значително подобрената ликвидност, по-сигурното съхранение и по-добрата сигурност, обезпечени с фиатни стабилни монети, които могат да предложат. Освен това по-ниската променливост на активите, транзакционните разходи и увеличеният достъп до финансови услуги ще бъдат от полза за отделните потребители.

Със своите свързващи решения Wanchain помага на индустрията да се разраства, като дава възможности за сътрудничество, безпроблемно движение на стойността и обединява всички и всичко – всичко това без разрешения и публично открит начин.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Wanchain с новото мостово решение Cardano" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!