Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

XRP надминава Биткойн като най-търгуван крипто актив

XRP надминава Биткойн...
XRP надминава Биткойн като най-търгуван крипто актив

XRP надминава Биткойн като най-търгуван крипто актив в корейските крипто борси Upbit и Bithumb

При изненадващ обрат на събитията, XRP, родната криптовалута на мрежата Ripple, изпревари Биткойн (BTC) като най-търгуван актив на най-големите южнокорейски борси за криптовалути по обем на търговия, Upbit и Bithumb.

За втори пореден ден XRP, шестата по големина криптовалута по пазарна капитализация, успя да надмине Биткойн по обем на търговия, сигнализирайки за нарастващата популярност на XRP сред корейските инвеститори и за потенциална промяна в пазара на криптовалутите.

В момента XRP запазва позицията си на най-високо класираната криптовалута по отношение на дневния обем на търговия. Той регистрира приблизително 208 милиона долара дневен обем на търговия на UPBIT и 50 милиона долара на Bithumb. За сравнение, Биткойн имаше обем на търговия от $96 милиона на UPBIT и $27 милиона на Bithumb през последните 24 часа.

Възходът на XRP до доминиране може да се дължи на няколко фактора. Стратегическите партньорства на Ripple с големи корейски финансови институции като GME, най-голямата фирма за услуги за парични преводи в Южна Корея и основните борси, изиграха решаваща роля в насърчаването на приемането на XRP.

XRP измества Биткойн като най-търгуван крипто актив

Освен това, уникалните характеристики на XRP, като бързата скорост на транзакциите и ниските такси, както и възможността за улесняване на безпроблемни трансгранични плащания, го направиха привлекателен избор за корейските търговци, търсещи ефективни и рентабилни крипто транзакции.

Освен това нарастващата популярност на XRP може да се дължи на доверието на инвеститорите в потенциалната победа на Ripple в продължаващата съдебна битка срещу SEC. Двугодишният правен спор включва SEC, обвиняващ Ripple и двама от висшите служители на фирмата в нарушаване на законите за ценните книжа на САЩ чрез продажба на XRP като нерегистрирана ценна книга. От друга страна, Ripple непрекъснато поддържа, че XRP трябва да се класифицира като цифрова валута, а не като ценна книга.

Докато съдебният казус наближава своя край, инвеститорите стават все по-оптимистични относно шансовете на Ripple да спечели, с очакването, че SEC ще загуби ключови аргументи. Подобен резултат може потенциално да доведе цената на XRP до нови висоти.

Струва си да се отбележи, че този скок в популярността на XRP не е първият по рода си в Южна Корея. Миналия месец XRP стана свидетел на изключителен скок в обемите на търговия, достигайки милиарди долари на три известни корейски борси, UpBit, Bithumb и Korbit. Трябва да се отбележи, че от 1 януари до 18 април общата стойност на XRP, търгувани в Корея, надхвърли зашеметяващите 16 милиарда долара.

Междувременно значителното увеличение на обема на търговия на XRP се съобрази с ценовото рали от приблизително 2% през последните 24 часа. Понастоящем токенът се търгува на $0,46, отразявайки обща печалба от малко над 8% през последната седмица. От друга страна, Биткойн се търгуваше на $26 717, което е спад от малко над 2% през последните 24 часа, според данни на CoinMarketCap.

Публикацията на Георги Шопов: "XRP надминава Биткойн като най-търгуван крипто актив" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!