Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Забележителни печалби за Биткойн копачите

Забележителни печалби...
Забележителни печалби за Биткойн копачите

Големи печалби за Биткойн миньорите през второто тримесечие на 2023 г. – задълбочен анализ

При безпрецедентен скок на печалбите Биткойн копачите спечелиха невероятните 184 милиона долара от такси за транзакции през второто тримесечие на 2023 г. Тази забележителна цифра лесно изпреварва общия доход, натрупан от копачите през 2022 г. Укрепването на стойността на Биткойн и процъфтяването на токените BRC-20 са ключови допринесли за тази неочаквана печалба.

Стремителните печалби на Биткойн копачите

Това изплащане от 184 милиона долара бележи сериозен скок от 270% спрямо приходите от Q1 на 2023 г. Това е и първият случай на тримесечна печалба, преминаваща прага от 100 милиона долара от второто тримесечие на 2021 г., както платформата за анализ на криптовалута Coin Metrics отбеляза в своя доклад, публикуван на 5 юли.

Биткойн миньорите печелят такси за транзакции всеки път, когато се валидира нов блок. Точният размер на таксата зависи от обема на данните и потребителското търсене на блоково пространство.

Въздействието на BRC-20 и скока на цената на Биткойн

Скорошният скок в стойността на Биткойн е един от основните фактори за драматичното увеличение на таксите. Увеличението на стойността значително повиши „първите приходи“. Същевременно появата на BRC-20, нов стандарт за токени в Биткойн мрежата, е допринесъл фактор. Токените BRC-20, пуснати през март, дават възможност за сечене и прехвърляне на заменими токени, подобни на надписите на Ordinals.

Въвеждането на този стандарт за токени отвори нови експериментални случаи на употреба за основните типове транзакции на Биткойн и стимулира мащабирането на Биткойн чрез Lightning Network.

Разбивка на печалбите на Биткойн миньорите

Не бързайте да влезете! Копачите на Биткойн наистина „вземат печалби от ралита“ и вълна от $128 милиона се влива в борсите

Въпреки значителното увеличение на таксите за транзакции, заслужава да се отбележи, че тези такси представляват само малка част от приходите на миньорите. По-конкретно, таксите за транзакции съставляват 7,7% от общите 2,4 милиарда долара, които миньорите печелят през второто тримесечие.

По-голямата част от доходите на миньорите произтичат от награди за блокове на Биткойни. В момента миньорите получават награда от 6,25 BTC за всеки разрешен блок. Тази награда обаче ще намалее наполовина до 3,125 BTC след следващото халвинга на мрежата, планирано за около май 2024 г.

Има повече причини за Биткойн миньорите да се радват през второто тримесечие на 2023 г. Според Coin Metrics индустрията за копаене на Биткойн спечели през май, като осуети предложения от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън данък върху енергията за копаене на цифрови активи.

Освен това Биткойн копачите се възползваха от благоприятните макроикономически условия през този период. Отслабващият инфлационен натиск доведе до намалени разходи за електроенергия за базираните в САЩ миньори.

Хешрейт на Биткойн и бъдеща конкуренция

Въпреки това секторът за копаене на Биткойни не е лишен от предизвикателства. Тъй като хешрейтът на Биткойн продължава да чупи рекорди, достигайки рекордни стойности през последните 12 месеца, конкуренцията на пазара на такси за копаене става все по-ожесточена.

Coin Metrics отбелязва, че „конкуренцията остава толкова жестока, колкото винаги, като хешрейтът на Биткойн достига нови върхове през тримесечието при 375 EH/s“. Приемането на модерни ASIC, като S19 XP, повишава ефективността на общата мрежа.

Публикацията на Георги Минев: "Забележителни печалби за Биткойн копачите" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!