Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Заподозрени крипто измамници от са задържани в Аржентина

Бразилия: Заподозрени крипто измамници от Braiscompany са задържани в Аржентина

Трима заподозрени бразилски крипто измамници бяха задържани при опит да избягат в Аржентина – докато полицията продължава да разследва закъсалата Braiscompany.

През март редица заподозрени служители бяха заснети как очевидно изпразват помещенията на фирмата в Сао Пауло под прикритието на нощта. През май полицейски служители издадоха заповеди за арест на редица служители на Braiscompany.

А ръководителите на фирмата изглежда са се опитали да избягат от страната, тъй като полицията започна разследване с кодово име Operation Halving. В официално съобщение от бразилската полиция служителите обясниха, че са заловили трима души във Фос до Игуасу, на границата между Бразилия и Аржентина .

Полицаи идентифицираха двама от хората като семейната двойка Артур и Сабрина Лима. Полицията каза, че дуото е „бягало от бразилските власти“, откакто съдът издаде заповед за арест миналия месец.

Какво представлява предполагаемата бразилска фирма за крипто измами Braiscompany?

Braiscompany беше крипто „брокер“, който стана известен по време на пандемията от коронавирус. Твърди се, че е предлагал да плаща на инвеститорите месечна възвръщаемост до 8% за депозити във фиат или Биткойни (BTC).“

50 китайски граждани са задържани в Либия за копаене на крипто

Членове“ бяха стимулирани да наемат други в програмата, с обещанието за по-високи награди, ако го направят.

Но инвеститорите заявиха през декември миналата година, че не са успели да изтеглят средства от платформата. По-рано тази година фирмата изглежда се срина, затваряйки офисите си, а нейните ръководители изглежда са избягали със средства на клиенти на стойност около 160 милиона долара.

Полицията твърди, че компанията е в центъра на предполагаема „криптопирамидална схема“. Служителите смятат, че Артър Лима е бил ключова фигура във фирмата и е отговарял за продуцирането на видеоклипове, използвани за популяризиране на компанията.

Те също смятат, че той е действал като „специален съветник“ на заподозрения водач Антонио Нето. Бразилската полиция каза, че е „потърсила помощ“ от „парагвайските и аржентинските власти“, знаейки, че бегълците вероятно ще се опитат „да влязат в чужда територия .”

Митнически служители от аржентинската страна на границата задържаха триото на международния мост Танкредо Невес. Малко след това тези служители върнаха двама души в Бразилия.

Трети все още е задържан, тъй като аржентински служители „изчакват приключването на бюрократичните процедури“, преди да предадат лицето на бразилските си колеги. Нето и Фабрисия Кампос, друга ключова фигура на Braiscompany, все още се укриват, каза полицията. Дуото има е добавен в червения списък на Интерпол, който изисква полицейските сили в повечето страни по света да арестуват заподозрени на място.

Миналата седмица член на бразилската камара на депутатите поиска Гилерме Хадад, ръководител на Binance Brazil, да присъства на бразилския парламент за разпит като част от собственото му разследване на предполагаеми схеми на крипто пирамиди.

Публикацията: "Заподозрени крипто измамници от са задържани в Аржентина" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Съоснователят на ...
Съоснователят на Dogecoin Били Маркъс саркастично отбелязва спада на крипто пазара

Били Маркъс, съосновател на Dogecoin, споделя саркастично мнение на фона на спада на крипто пазара Били Маркъс, известен също като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!