Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Защо да инвестираме във Volcano Energy?

Защо да инвестираме...
Защо да инвестираме във Volcano Energy?

Планът за игра на Tether в Ел Салвадор: Защо да инвестираме във Volcano Energy?

Издателят на стейбълкойни Tether се насочи към своята военна помощ, за да инвестира в проект за възобновяема енергия на Ел Салвадор на стойност 1 милиард долара, за да подпомогне приемането на Биткойн (BTC) в централноамериканската нация.

Емитентът на Tether (USDT) е една от малкото компании, инвестиращи в проекта за производство на възобновяема енергия в Ел Салвадор. Volcano Energy е настроен да генерира електричество от слънчева и вятърна енергия в Ел Салвадор, за да захранва бъдещи операции за добив на Биткойни в страната.

Планираният 241-мегаватов (MW) парк за възобновяема енергия е най-новият ход в стремежа на Ел Салвадор да приеме Биткойн, след като страната направи BTC законно платежно средство през 2021 г.

Интервю на журналистът на Cointelegraph Гарет Дженкинсън с главния технологичен директор на Tether Паоло Ардоино по време на Money 20/20 в Амстердам.

Ардоино, който присъства на известната конференция за финанси и плащания, популяризираща Bitfinex Pay и Lightning Network, се задълбочи в няколко теми, засягащи Tether, Bitfinex и по-широкото пространство на криптовалутите. Главният технологичен директор на Tether Паоло Ардоино и журналистът на Cointelegraph Гарет Дженкинсън в Money 20/20 в Амстердам.

Само два дни преди интервюто Tether обяви, че ще инвестира във Volcano Energy, за да получи достъп до производство на енергия и да използва съоръжението за захранване на ферми за копаене на Биткойн в бъдеще. Има и идеологически елемент в хода, като Ардоино подчертава убеждението си, че Ел Салвадор проправя пътека за суверенно приемане на Биткойн въпреки относително бавното навлизане на BTC като опция за плащане в страната.

Ardoino направи паралели с приемането на еврото като континентална валута от Европейския съюз в началото на 2000-те години, което изисква значителни ресурси за промяна на съществуващата финансова инфраструктура, както и участие от граждани на неговите 27 държави-членки.

Volcano Energy на Ел Салвадор набира 250 милиона долара за копаене на Биткойн

„Като се имат предвид всички правомощия, които имаха, все пак отне пет, шест години и въпреки това хората бяха супер объркани.“

Разпространението на Биткойн като метод на плащане в Ел Салвадор има известни проблеми, както беше проучено от журналиста на Cointelegraph Джо Хол при скорошно посещение в страната, използвайки BTC като основно средство за плащане.

Ardoino твърди, че пътят към широкото използване и приемане на BTC в Ел Салвадор ще отнеме време, като се има предвид, че гражданите не са принудени да използват алтернативната валута в ежедневието си:

„Изключително несправедливо е да очакваме, че цялото население ще използва Биткойн, защото, на първо място, не е принудително. Осиновяването е чрез частни компании и публични инвестиции, а не пари на данъкоплатците.“

Инвестицията на Tether в програмата за производство на енергия в страната е част от двойна стратегия. Първо, инвестирането в инфраструктура за производство на енергия притежава собствена стойност, която след това може да се използва за захранване на Биткойн копаещи операции.

Ardoino също се противопостави на преобладаващите наративи относно въздействието върху околната среда на добива на Биткойни и критиките към индустрията за това, че оказва напрежение върху глобалната енергийна мрежа:

„Първо, по-голямата част от добива на Биткойн вече се извършва с възобновяема енергия. Второ, добивът на Биткойн така или иначе използва главно излишна енергия, но още повече, ако първо изградим производството на енергия.“

Ardoino каза, че инвестицията на Tether заедно с група от 12 инвеститори има за цел да изгради съоръжение за производство на енергия, което компании, фабрики и домакинства също могат да използват. Излишната енергия от Volcano Energy ще се използва за копаене на BTC, за да се превърне Ел Салвадор в „еднорог със собствена уникална история“.

Публикацията на Тодор Цонев: "Защо да инвестираме във Volcano Energy?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Тодор Цонев

Топ крипто новини

Cardano се срина ...
Cardano се срина : ADA падна със 17% за 24 часа – анализ на факторите за срива

Cardano падна рязко: ADA се понижи със 17% - разгадаване на срива на Cardano В бурен обрат на събитията Cardano, често смятан за последовател...

Халвинга на Битко...
Халвинга на Биткойн се очаква на 20 април: обратното броене е в ход

Биткойн халвинга е определен за 20 април: Обратното броене започва, докато миньорите се подготвят за намаляване на възнаграждението...

Биткойн се кориги...
Биткойн се коригира: ETH и SOL следват примера

Пазарът на Биткойн и криптовалута преживява корекция на фона на геополитическа несигурност След забележителен скок в цената си през...

Крипто пазарът е ...
Крипто пазарът е мечи, цените на XRP, TON и DOT падат рязко

Мечи тенденции превземат пазара на криптовалути: XRP, TON и DOT усещат въздействието През последните 12 часа крипто-пазарът пое мечи обрат,...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!