Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Завръщането на енигматичния „Сатоши Накамото“

Завръщането на...
Завръщането на енигматичния „Сатоши Накамото“

Ентусиастите на криптовалута развълнувани от завръщането на енигматичния „Сатоши Накамото“

Светът на криптовалутите беше изпратен в лудост в понеделник, когато акаунт в Twitter, за който се предполага, че принадлежи на Сатоши Накамото, енигматичния създател на Биткойн, се появи отново след дълга пауза.

Този акаунт, мълчалив от 2018 г., наруши мълчанието си в понеделник с мистериозно съобщение: „Биткойн е предикатна машина. През следващите месеци ще изследваме различни аспекти, които не са изрично включени в бялата книга. Всички тези аспекти са части от Bitcoin и са важни. Някои от тези идеи бяха засегнати в ранните години; сега е моментът да екстраполираме и обясним.“

Този туит предизвика шок в общността на криптовалутите, карайки мнозина да поставят под въпрос автентичността му. Във вторник сутринта туитът достигна над 4,5 милиона импресии, но не мина без противоречия.

Кристен Агер-Хансен, бивш главен изпълнителен директор на nChain и бивш сътрудник на Крейг Райт, който твърди, че е създателят на Биткойн, изрази съмнения относно легитимността на акаунта.

„Не е ли съвпадение, че сметката Satoshi е активна сега, когато разкривам Крейг? Крейг пое тази сметка. Предишният собственик беше поддръжник на Крейг Райт, Andyrowe. Не се заблуждавайте, момчета!“ – туитира Хансен.

Разкриване на енигматичния Сатоши Накамото – заковаващо пътешествие на открития!

Твърденията на Ager-Hanssen произтичат от скорошното му напускане като главен изпълнителен директор на групата на компанията за блокчейн технологии nChain. В изобличаващо изявление след напускането си, той твърди, че има заговор за измама на акционерите на nChain, което поражда опасения относно самоличността на истинския акционер бенефициент и влиянието на директорите в сянка върху председателя на компанията.

Най-експлозивното разкритие от Ager-Hanssen беше обвинението му за съществени доказателства срещу д-р Крейг Райт, който отдавна се утвърждава като Сатоши Накамото. Агер-Хансен предположи, че Райт е манипулирал документи, за да подведе съдилищата относно самоличността му като Сатоши, което поражда сериозни съмнения относно твърденията му.

Въпросите относно самоличността на Райт се задържаха в общността на криптовалутите, като мнозина го призоваваха да подпише транзакция, използвайки Биткойните на Сатоши като доказателство. Райт обаче последователно отказва да го направи, дори в съдебни процедури.

В допълнителен удар върху доверието в Райт, според имейл, изтекъл от Hanssen, Calvin Ayre, известен поддръжник на Райт, изрази скептицизъм относно текущото съдебно дело. Ayre посочи, че освен ако Райт не подпише транзакция, използвайки Биткойните на Satoshi, той може да загуби един от основните си поддръжници.

Междувременно, докато дискусиите около туита от понеделник продължават, Twitter предприе действия, като маркира акаунта в Twitter „Satoshi Nakamoto“, предупреждавайки потребителите да не му се доверяват. „Крейг Райт твърди, че е Сатоши Накамото, но е доказано, че е измамник. Той контролира този акаунт и не трябва да му се вярва“, се казва в предупреждението.

Публикацията на Николай Кръстев: "Завръщането на енигматичния „Сатоши Накамото“" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Биткойн показва п...
Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга

Биткойн показва признаци на съживяване след халвинга: Ще продължи ли да расте? В средата на март Биткойнът обнови своя рекорд за всички...

Одобрение на Ethe...
Одобрение на Ethereum ETF: въздействие върху пазара, експертни мнения и прогнози за цените

Потенциално въздействие на спот одобрение на Ethereum ETF: Готовност на пазара и реакция на цената Коефициенти за одобрение за Ethereum ETF...

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!