Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

AI променя подхода на холандските болници към пациентите, които не се явяват

Холандските болници се борят с постоянен и скъп проблем: пациентите не спазват часовете си или ги отменят в единадесетия час. Този хроничен проблем води до значителни финансови загуби за здравните институции. За да се справят директно с това предизвикателство, болниците в Холандия възприемат иновативни решения, включително изкуствен интелект (AI), за да не само изпращат напомнящи съобщения, но и да предвиждат и предотвратяват неявяването на пациенти.

Скъпа главоблъсканица за болниците

Много болници в Холандия отдавна са обременени от финансовите последици от неявяването на пациенти. Университетският медицински център Гронинген (UMC Groningen), например, насрочва зашеметяващите 1,6 милиона срещи годишно, но значителна част - варираща между 24 000 и 37 000 срещи - в крайна сметка се отменя поради отсъствие на пациенти. Тази статистика изключва срещи, които са отменени с кратко предизвестие.

„Това е постоянен проблем, пред който са изправени всички болници“, отбеляза Лекс Клостерман, говорител на UMC Groningen, в изявление за RTL Nieuws. „С нашия значителен брой пациенти и натоварване на срещите, тези разходи се натрупват значително, което ни кара да проучим въпроса внимателно.“

Пропуснатите часове представляват значителна финансова тежест за болниците, възлизаща на няколко милиона евро разходи всяка година. Освен паричната такса, отсъствието на всеки пациент създава празнота в графика, което не позволява на друг пациент да получи навременна грижа.

Използване на AI за прецизност

За да се справят с този проблем, болниците използват различни стратегии, включително изпращане на напомнящи съобщения до пациентите. Въпреки това се появява по-сложен подход, включващ стратегическото интегриране на AI. Болници, като Erasmus MC в Ротердам, прилагат AI за точно идентифициране на пациенти, които е най-вероятно да отменят часовете.

10 начина, по които блокчейн променя света към по-добро

В Erasmus MC AI анализира набор от фактори – общо 13 критерия – като възраст на пациента, разстояние между дома им и болницата и всякаква история на предишни неявявания. С този подход, базиран на данни, AI системата предвижда кои пациенти са изложени на по-висок риск да пропуснат часовете си. След това тези лица се свързват проактивно чрез телефонни обаждания.

Осезаема трансформация

Резултатите от тази стратегия, управлявана от AI, са поразителни. Erasmus MC е свидетел на забележително намаление от 14,3% на неявяванията след въвеждането на AI. Този осезаем резултат не само се превръща в значителни спестявания на разходи за болницата, но също така се превръща в над 6000 повече амбулаторни посетители всяка година. Внедряването на AI окончателно промени играта, обръщайки прилива по дългогодишен проблем.

Преформулиране на поведението на пациентите и болничните практики

С интегрирането на AI холандските болници се впускат в трансформиращо пътуване, което променя поведението на пациентите и болничните операции. Чрез използване на прогнозни анализи и персонализирана комуникация, болниците не само предотвратяват неявяванията, но и оптимизират своите графици за срещи за максимална ефективност.

Успешното внедряване на AI за борба с неявяването на пациенти служи като поглед към бъдещето на операциите в здравеопазването. Тъй като AI алгоритмите стават все по-сложни, болниците вероятно ще използват тези технологии не само за справяне с административни предизвикателства, но и за подобряване на грижите за пациентите и резултатите. Пионерското използване на AI в Нидерландия за справяне с отсъствията на пациентите подчертава по-широкия потенциал на AI за революционизиране на здравните практики по целия свят.

Възприемането на AI от холандските болници за смекчаване на въздействието на пациентите, които не са се появили, представлява значителна крачка към здравни грижи, базирани на данни. Тъй като болниците продължават да използват AI за прогнозиране на поведението на пациентите и оптимизиране на операциите, пейзажът на здравеопазването е готов за трансформация. Намаляването на неявяванията, постигнато чрез интегрирането на AI, не само облекчава финансовите тежести, но също така проправя пътя за по-ефективно ангажиране на пациентите и използване на ресурсите. Пътуването към по-ефективна, ориентирана към пациента здравна система е започнало и AI е водещ.

Публикацията на Олег Димитров: "AI променя подхода на холандските болници към пациентите, които не се явяват" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!