Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Активно хакване на мечи пазар Този портфейл има над 300 000 откраднати

Напоследък видях да се крадат портфейли на много играчи, някои от тях са стари играчи и не са избягали от риска от кражба, от който е трудно да се предпазим.

Преди два дни на Xueqiu, стар играч със 73 000 последователи в Twitter, бяха откраднати 50 портфейла, с пряка загуба от 300 000-400 000 юана.

Съдейки по информацията, която той сподели, може да се окаже, че частният ключ, съхраняван локално на компютъра, е бил „изпълзел“ и активите във всички вериги на портфейла са били нулирани до нула, включително BRC20. Активите TOKEN и NFT в портфейла са прехвърлени.

Дори ако мнемониката на портфейла е запазена локално, ако компютърът е отровен, информацията ще бъде открадната и активите ще бъдат загубени.

Всеки път, когато използвате удобното копиране и поставяне на картата на портфейла и го запишете навсякъде, това може да доведе до непредвидими рискове

Частният ключ беше откраднат и загуби повече от 300 000

Има и airdrop играч, чийто портфейл за взаимодействие също е откраднат.

NFT в интерактивния портфейл е откраднат и активите на цялата верига са откраднати. В бъдеще доходът от airdrop на портфейла може също да бъде незабавно прехвърлен от хакери.

Airdrop портфейлът често взаимодейства с различни протоколи в различни екосистеми. Не знам кой протокол има проблем, или мнемоничната дума е изтекла, или определена добавка е инсталирана. Накратко, колкото повече взаимодействия, толкова по-голям е рискът от портфейлът.

В блокчейна, докато сте насочени от хакери, вие почти ще влезете в тъмната гора.Не знаете кое взаимодействие е рисковано и нулирането е неизбежно.

Airdrop портфейл е откраднат

Голям човек, който се занимава със сигурността на блокчейн, каза, че трябва да обърнете внимание на частните ключове и подписи, когато използвате портфейли.

Къде се съхранява частният ключ? Абсолютно изолиран ли е? Веднъж изтекъл, портфейлът не е ваш.

Не запазвайте частния ключ в бележника на компютъра и не запазвайте снимки или екранни снимки; не го запазвайте в пощенски кутии, любими и други мрежови среди; и не го копирайте. Ако ви мързи да копирате частния ключ или мнемоника, това е удобно за известно време, но опасностите за безопасността също са погребани.

Знакът за подпис е разрешението при влизане. Обърнете внимание кои разрешения се дават при подписване.

Ако даден протокол изисква прекомерно разрешения за портфейла, той може не само да преглежда активите на портфейла, но и да прехвърля активи на портфейла.Прекомерното взаимодействие или оторизация ще доведе до риск от кражба.

ПРОСВЕТЕТЕ НА МЕЧИ ПАЗАР: СТРАТЕГИИ ЗА РАЗРАСТ НА ВАШЕТО КРИПТО ПОРТФЕЙЛ

Някои фишинг уебсайтове или протоколи за риск крадат активите на портфейла чрез оторизация, когато портфейлът е влязъл в системата. След като бъде упълномощен, портфейлът се открадва.

Обърнете внимание на защитата на частния ключ и оторизацията на подписа, когато използвате портфейли

Освен това, когато изтегляте или инсталирате портфейла, трябва да обърнете внимание на изтеглянето от официалния уебсайт.Връзката чрез търсене или личните съобщения на други хора може да не е точна, така че трябва да я потвърдите повече.

Сега има твърде много фишинг уебсайтове и изтеглянето на фалшиви портфейли е нула.

Трябва също да се отбележи, че портфейлите, които съхраняват големи количества активи, не трябва да взаимодействат, а само да съхраняват активи и да не взаимодействат или да се свързват с различни dapps.Намаляването на взаимодействията също намалява рисковете.

В блокчейна портфейлът е ваш само ако имате частния ключ и мнемоничната фраза.

Прегледайте изискванията за всеки подпис на портфейла

Портфейлът във веригата може да бъде откраднат и активите, поставени на борсата, могат да бъдат избягали; ако искате да спечелите нещо на пазара за криптиране, все още има определени прагове.

Тези, които продължават да преследват възходи и падения, ще имат голяма вероятност да загубят пари; ако участват в нов проект, те могат да бъдат избягали и да не инвестират в нищо;

Договорът се нулира и мястото е покрито с NFT, нарязани наполовина и след това наполовина; тези, които не са загубили в хвърлянето, могат да бъдат предоставени на хакери и откраднати.

Ако искате да спечелите на пазара за криптиране, трябва да подобрите информираността си; ако печелите от късмет, определено ще загубите от сила.

Boring Ape NFT Минимална цена 30 ETH

Дигиталният портфейл е основният вход на блокчейна и е възможно да се изследва web3 само след овладяване на използването на портфейла;

Въпреки че има различни проблеми в процеса на използване на портфейла, все още е необходимо да научите повече за портфейла, да пазите добре собствените си активи и да поверите платформа на трета страна, което е твърде несигурно.

Наскоро цената на BTC се върна до 30 000. Въпреки че леко се колебаеше, изглежда, че 30 000 се стабилизираха. Все още е мечи пазар и минималните цени на NFT със сини чипове Boring Ape и Azuki достигнаха ново дъно.

Пазарната ликвидност е твърде слаба, хакерските дейности са чести и рискът от избягване на проекти се увеличава. Необходимо е да се повиши осведомеността за риска и да се запазят зелените хълмове. Не се страхувайте, че ще ви свършат дървата за огрев. Не се връщайте към нулата. Винаги ще има следващ шанс.

Горното е само мое лично мнение, без инвестиционен съвет. Аз съм Chuxiaolian и следя света на web3 и криптирането.

Публикацията на Георги Шопов: "Активно хакване на мечи пазар Този портфейл има над 300 000 откраднати" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!