Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализ на скорошното възраждане на Cardano (ADA)

Анализ на скорошното...
Анализ на скорошното възраждане на Cardano (ADA)

Cardano (ADA) се радва на възраждане на фона на пазарната волатилност

Притежателите на Cardano (ADA) намериха искрица надежда, тъй като криптовалутата приключи седмицата на висока нота, отбелязвайки положително движение на цените, което осигури отдих от значителните спадове, наблюдавани през последните седмици. Въпреки това, по-внимателното разглеждане на диаграмата на обема разкрива нюансиран разказ, повдигайки въпроси относно устойчивостта на скорошната тенденция.

Cardano завършва седмицата с положителна бележка

Анализът на ценовата диаграма на Cardano на дневна времева рамка разкри стабилен завършек на изминалата седмица, като ADA претърпя скок от приблизително 8,3% на 20 април, затваряйки деня близо до марката от $0,5. Този скок отбеляза значително отклонение от последователния низходящ тренд, наблюдаван през предходните седмици, предлагайки добре дошла отсрочка на инвеститорите в ADA.

Въпреки тази възходяща инерция, ADA остана вкоренена в низходяща тенденция, като индексът на относителна сила (RSI) показва липса на положителна инерция в ценовата й тенденция в момента.

Несъответствието в обема поражда безпокойство

Въпреки че положителната ценова тенденция може да предизвика оптимизъм сред инвеститорите, по-внимателен поглед върху графиката на обема разкрива смущаваща разлика между активността на търговците и движението на цените. Въпреки възходящата тенденция в цената, обемът не успя да отрази същото ниво на ентусиазъм и се бореше да надмине прага от 500 милиона долара.

Анализиране на скорошното представяне на Cardano

Въпреки че обемът скочи до над $1,3 милиарда в началото на седмицата, оттогава той е намалял с повече от половината, движейки се около $402 милиона към момента на писане. Това очевидно несъответствие между цена и обем предполага потенциална липса на устойчивост в продължаващия възходящ тренд.

Стагниращите нива на обем предполагат липса на участие от страна на търговците, фактор от решаващо значение за поддържане на повишенията на цените. Без увеличен обем, който да придружава текущата ценова тенденция, поддържането на инерция може да се окаже предизвикателство.

Интересът към ADA отбелязва скромно увеличение

Проучването на отворения интерес на Cardano към Coinglass разкрива забележим спад през последните дни, макар и с лек ръст към момента на писане. Въпреки това незначително увеличение, Open Interest все още не е възстановил предишни нива, което показва намаляване на притока на капитал в ADA.

В момента Open Interest възлиза на приблизително 207,8 милиона долара, значителен спад от над 400 милиона долара, наблюдавани около 10 април. Тази низходяща тенденция при Open Interest подчертава потенциалния намаляващ интерес към ADA сред участниците на пазара, което допълнително усложнява перспективите за криптовалутата.

В заключение, докато неотдавнашният скок на цените на Cardano предлага искрица оптимизъм за инвеститорите, предпазливостта е оправдана на фона на опасенията относно липсата на конвергенция между цена и обем. Тъй като пазарната динамика продължава да се развива, бдителността и стратегическата оценка остават наложителни за справяне със сложността на екосистемата Cardano.

Публикацията на Николай Кръстев: "Анализ на скорошното възраждане на Cardano (ADA)" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Плаване в крипто ...
Плаване в крипто моретата: Уроци от ликвидирането на кит

Навигация в крипто морето: Уроци от ликвидирането на кит Светът на криптовалутите е бурно море, характеризиращо се с бързи колебания и високи...

Спад на крипто па...
Спад на крипто пазара: разбиране на текущата ситуация

Дешифриране на спада на крипто пазара: Навигиране на страха и оптимизма Крипто пазарът преживява значителен спад, като и Биткойн (BTC), и...

Анализ на цените ...
Анализ на цените на DOGE: Мечи прогнози с ключови нива на подкрепа, които да наблюдавате

Анализ и прогноза на цените на DOGE Текущо състояние Търговците станаха свидетели на спад в цената на Dogecoin (DOGE) с 4,89% през...

Златният кръст на...
Златният кръст на Биткойн: справяне с техническите предизвикателства на крипто пазара

Златният кръст на Биткойн: Начертаване на курс през техническите предизвикателства на крипто пазара В непрекъснато развиващия се пазар на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!