Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Анализ на цената на BTC: Защо Биткойнът падна днес?

Цените на Биткойните паднаха до долния край на почти едномесечен диапазон на търговия между $29 800 и $31 300. Вчера BTC падна до дъното от $29 704, само за да се възстанови до $30 306 в рамките на няколко часа. По време на публикуване BTC отново се доближава до границата от $30 000 и изглежда вероятно нов спад и грабване на ликвидност.

Въпреки че публикуването на макро данни беше доста тихо тази седмица, струва си да разгледаме какво се случва на самия Биткойн пазар.

Защо Биткойнът пада днес?

Swissblock Insights отбеляза, че когато Биткойн достигна нов годишен връх от $31,840 миналата седмица, на пазара настъпи необичайно спокойствие. Инерцията обаче бързо изчезна и натискът за продажба се увеличи, изпращайки BTC до ниските $30 000s. Те изтъкнаха тесните ленти на Болинджър, отбелязвайки: „Линиците на Болинджър са много тесни с числена разлика от само 4,2% между горната и долната ленти. Работи се върху действие.“

Освен това анализаторите подчертаха необходимостта от важен катализатор, който да вдъхне живот на текущия спад:

Въпреки че в краткосрочен план сме в ничия земя, се очаква волатилност; ликвидността остава ниска, отвореният лихвен процент остава непроменен и къси позиции не се виждат никъде. Няма ред в каква посока се движим, само значителни катализатори, които да поддържат нещата интересни в тази мрачна ситуация, в която се намираме.

Пробив над подкрепата от $29,650 ще обезсили възходящата настройка, казаха анализатори. От друга страна, движение до $31 500 може да възобнови импулса и да накара цената да скочи към $33 000. Но за да се случи това, физическото търсене трябва да се възобнови силно и биковете трябва да навлязат на пазара, „в противен случай инерцията ще продължи да отслабва“.

Доставчикът на данни във веригата Glassnode хвърля допълнителна светлина върху текущото състояние на пазара на Биткойни. Въпреки временното поставяне на нови годишни върхове, те описаха пазара като „изключително тих“ и посочиха лентите на Болинджър. Както NewsBTC съобщи вчера, свиването на волатилността бележи затишие на пазарите, напомнящо началото на януари.

Освен това анализът на Glassnode показва бавен, но стабилен поток на пари в Биткойн. Настоящият реализиран таван е само 396 милиарда долара. След като достигна най-ниското ниво на цикъла от 380 милиарда долара, индикаторът сочи бавен, но стабилен поток на капитал към пазара през 2023 г.

Анализ на цената на BTC: Защо Биткойнът падна днес?

Glasnode също подчерта, че инвеститорите остават неохотни да се разделят със задържаните си доставки, което води до пазарни условия, подобни на тези, наблюдавани през 2016 г. и 2019-20 г. Общата реализирана печалба и загуба е подобна на историческата тенденция:

Ако изчислим съотношението между реализираните печалби и общите загуби, [...] можем също да отбележим, че тази седмица съотношението постави по-ниски върхове. Ако това продължи, това може да предполага подобни нестабилни пазарни условия през 2019-20 г. и втората половина на 2021 г.

Анализът също така подчертава поведението на притежателите на Биткойн при блокиране на печалбата, като повечето краткосрочни (88%) и дългосрочни притежатели (73%) държат печалби в балансите си. Краткосрочните притежатели обаче са основните активни играчи на пазара.

От общо 39 600 BTC в дневни входящи обменни потоци, 78% от тях са свързани с STH опашката. Това означава, че краткосрочните притежатели може да се наложи временно да намалят печалбите, докато натискът за продажба отслабне и биковете си върнат надмощието.

Експертът по опции GreekLive обясни, че пазарът на Биткойн все още е неликвиден, което го прави силно уязвим към пикове и V-образни възстановяване:

Криптовалутите се натъкнаха на V-образен пазар днес, като BTC падна под $29 700, а ETH падна под $1875, последвано от V-образен отскок по време на азиатската търговска сесия, възстановявайки цели точки, но пазарът на опции едва реагира на това.

Анализът предполага, че продавачите се фокусират върху статичната защита и разработват план за контрол на риска, за да задържат опциите до изтичането им. За купувачите вземането на печалба навреме и използването на фючърси за хеджиране на опции са препоръчителни стратегии за управление на риска.

По време на публикуване BTC се търгува на $30 064.

Публикацията: "Анализ на цената на BTC: Защо Биткойнът падна днес?" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Биткойн е изправе...
Биткойн е изправен пред потенциален „срив през лятото“

Анализаторът Бенджамин Коуен предупреждава за потенциален „срив през лятото“ за Биткойн: Какво трябва да знаят инвеститорите...

Анализиране на сп...
Анализиране на спада на Биткойн

Анализ на Биткойн: разбиране на скорошния спад и прогнозиране на бъдещи тенденции Пазарите на криптовалути станаха свидетели на още един...

Цените на Bitcoin...
Цените на Bitcoin и Ethereum се сринаха на фона на изявленията на Фед

Волатилност на пазара на криптовалута: цените на Биткойн и етериум се сринаха на фона на изявленията на Фед Цените на Bitcoin и Ethereum се...

Директора на Ripp...
Директора на Ripple Дейвид Шварц разказва за ранната инвестиция в Ethereum

Главният технически директор на Ripple Дейвид Шварц говори за ранната инвестиция в Ethereum: Разкрити са прозрения и противоречия Вникване в...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!