Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Arbitrum(ARB) доминира сред мрежите от ниво 2 на Ethereum

Arbitrum(ARB) доминира...
Arbitrum(ARB) доминира сред мрежите от ниво 2 на Ethereum

Arbitrum(ARB) се очертава като доминираща сила сред мрежите от ниво 2 на Ethereum

С настъпването на новата година Arbitrum, видна мрежа от слой 2 в блокчейна Ethereum, прави вълни със стабилна производителност. Трябва да се отбележи, че платформата стана свидетел на значителни ръстове в обема на търговия и оценката на нейния роден токен, ARB, което сигнализира за обещаваща траектория за Arbitrum в ранните етапи на 2024 г.

Устойчивата DeFi екосистема на Arbitrum:

Последните данни във веригата от DeFiLlama подчертават впечатляващото представяне на Arbitrum, като обемът на търговия на неговите децентрализирани борси (DEX) надминава други блокчейни, включително Binance Smart Chain, Solana и Polygon. Трябва да се отбележи, че на 5 януари Arbitrum за кратко изпревари DEX обема на основната мрежа на Ethereum, отбелязвайки забележителен крайъгълен камък в неговия бърз растеж.

Ръстът в крипто инвеститорите, използващи Arbitrum, се дължи на неговите рентабилни такси за транзакции. Данните от L2Fees разкриват, че Arbitrum може да се похвали със средна такса за транзакция от $0,26, което я прави една от най-икономичните мрежи в сравнение със средната такса на Ethereum от над $5. Това предимство в разходите значително увеличи обема на търговия на DEX на Arbitrum.

Въпреки DEX обема на основната мрежа на Ethereum, който си върна водещата роля, значителното увеличение на обема на търговия на Arbitrum подчертава неговата значимост сред решенията от слой 2.

Мрежова активност и показатели за растеж

Инвеститорите в алткойн са изправени пред големи загуби: Algorand, Sandbox и Arbitrum сред най-силно засегнатите

Данните във веригата от L2Beat показват, че средните дневни транзакции на Arbitrum в секунда са 12,85, което го поставя сред първите три мрежи от ниво 2, базирани на Ethereum. Той следва само zkSync Era и самия Ethereum, отразявайки значителното сцепление на Arbitrum в конкурентния пазар на ниво 2.

Повишената мрежова активност допринесе за скок в Total Value Locked (TVL) в рамките на Arbitrum, надхвърляйки $2,64 милиарда на 12 януари - нов рекорд за всички времена. Блокчейнът има положителен нетен поток от над $250 милиона от началото на годината.

Производителност на ARB Token

Родният токен на Arbitrum, ARB, показа забележителна производителност, регистрирайки повече от 20% увеличение на стойността от началото на годината. Това превъзходство се простира отвъд основните криптовалути като Bitcoin и Ethereum.

Въпреки това, в съответствие с неотдавнашния спад на по-широкия крипто пазар, ARB токенът се сблъска със спад от приблизително 10%, установявайки се на $2,13 към момента на публикуване.

Доминирането на Arbitrum сред мрежите от слой 2 на Ethereum е очевидно в неговите впечатляващи показатели за растеж, разходни предимства и устойчива DeFi екосистема. Способността на платформата да привлича търговци и да поддържа конкурентно предимство я позиционира като ключов играч в развиващия се пазар на децентрализираните финанси. Инвеститори и ентусиасти следят отблизо непрекъснатото развитие и представяне на Arbitrum на динамичния крипто пазар.

Публикацията на Николай Кръстев: "Arbitrum(ARB) доминира сред мрежите от ниво 2 на Ethereum" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!