Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Бърз поглед към проекта с отворен код AI Town, пуснат от A16z: представяне на виртуален град, където героите с AI могат да общуват и живеят

От Лиъм „Акиба“ Райт, Cryptoslate

Съставител: Феликс, PANews

Фирмата за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) пусна кода за AI Town, проект с отворен код, който позволява на разработчиците да създават свои собствени виртуални светове, захранвани от изкуствен интелект. Както екипът на a16z обяви на платформата X (бивш Twitter), този амбициозен проект има за цел да „изгради собствени виртуални светове на потребителите чрез генеративни агенти с изкуствен интелект“.

AI Town е съвместна работа между a16z и нейната портфолио компания Convex Dev. Вдъхновен от документ „Generative Agent“ от Станфордския университет, той въвежда виртуален град, където героите с изкуствен интелект могат да живеят, да чатят и да общуват. Според подробности, разкрити от GitHub, AI Town е проектиран да бъде адаптивна и разширяема платформа.

Как работи AI Town

AI Town е по същество жизнен микрокосмос от герои с изкуствен интелект, всеки със своя уникална индивидуалност. Тези AI герои могат да си взаимодействат по реалистичен човешки начин, създавайки интересна социална динамика във виртуални среди.

Всеки AI герой в града получава подкана при създаване, което помага за оформянето на героя и служи като основа за техните взаимодействия и поведение. Когато AI героите взаимодействат помежду си, те запазват запис на разговора, осигурявайки непрекъснатост на бъдещите взаимодействия. Тази способност за запомняне на минали комуникации носи уникален разказ на всеки AI герой, като допълнително подобрява реализма и сложността на виртуалната среда.

Бърз поглед върху блокчейн изчислителния протокол за AI Gensyn, воден от a16z

На по-широко ниво това означава, че всеки герой с изкуствен интелект може по същество да изгради своя собствена история в града с изкуствен интелект въз основа на взаимодействия с други герои и опит, натрупан с времето. Докато тези разкази се развиват, тези AI герои създават поредица от истории, генерирани от AI, които се развиват в реално време, отразявайки сложността на общностите от реалния свят.

Реализирането на това динамично взаимодействие и развитие на историята се възползва от основния технологичен стек на AI Town, включително Convex за back-end безсървърна рамка, Pinecone за векторно съхранение, Clerk за удостоверяване и генериране на текст на естествен език Open AI и Fly за внедряване.

Използвайте Open AI за генериране на текст на естествен език, за да позволите на героите с AI да поддържат автентични и последователни разговори. В същото време Convex бекенд безсървърна рамка осигурява необходимата инфраструктура за управление на споделеното глобално състояние и регистрационните файлове на всички събития, осигурявайки непрекъснатостта и еволюцията на взаимодействията на героите и разказите.

По същество AI Town представлява перфектната комбинация от усъвършенствана AI технология и иновативен дизайн, създавайки уникална платформа, където разработчиците могат да изследват потенциала на развитието на разкази, управлявани от AI във виртуална среда.

Възможност за персонализиране на AI Town

Ключова характеристика на AI Town е неговата гъвкавост. Разработчиците могат да персонализират различни компоненти, включително данни за функции и таблици със спрайтове (Забележка: Файлов формат с изображения, използван при разработката на игри. Състои се от голяма картина, съдържаща множество изображения и конфигурационен файл), Tilemap (карта с плочки) на визуална среда, инженеринг на подкани за генериране на текст и правила и логика на играта. Тази гъвкавост позволява разнообразие от потенциални приложения, от прости проекти до мащабируеми мултиплейър игри.

За да настроят своята версия на AI Town, разработчиците трябва да клонират хранилището на проекта, да инсталират пакети и да добавят API ключове за услуги като Open AI и Pinecone. Convex се справя с инициализацията на света, AI на героите и логиката на играта, докато сайтовете, поддържани от Next .js, управляват потребителски акаунти чрез Clerk.

В съответствие с духа на отворения код, a16z и екипът за разработка на Convex насърчават общността да изгражда по-сложни взаимодействия върху AI Town.

Публикацията на Роберт Петров: "Бърз поглед към проекта с отворен код AI Town, пуснат от A16z: представяне на виртуален град, където героите с AI могат да общуват и живеят" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Роберт Петров

Топ крипто новини

Биткойн отхвърлен...
Биткойн отхвърлен при MA50: сигнализира ли за по-нататъшен низходящ тренд?

Биткойн е изправен пред ново отхвърляне при MA50: Предстои ли още низходящ тренд? Биткойн (BTCUSD) претърпя ново отхвърляне при 1D MA50 (синя...

Анализ на BNB, So...
Анализ на BNB, Solana и Ripple: потенциални сценарии

Анализиране на BNB, Solana и Ripple в текущата пазарна среда Пазарът на криптовалути продължава да проявява нестабилност, разочаровайки...

Биткойн: Стратеги...
Биткойн: Стратегически пазарни прозрения

Скорошният ръст на Биткойн на фона на стратегически пазарни движения Биткойн (BTC) демонстрира забележителен ръст в представянето на пазара,...

Биткойн е изправе...
Биткойн е изправен пред натиск при подкрепа от близо $60 000

Биткойнът се бори за $60 000: Институционално влияние и краят на „опасната зона“ Биткойн (BTC) се сблъска с натиск надолу, тъй...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!