Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Binance санкционирани с $2,85 милиарда от съда на САЩ

Binance санкционирани...
Binance санкционирани с $2,85 милиарда от съда на САЩ

Binance и бивш главен изпълнителен директор санкционирани с $2,85 милиарда от съда на САЩ за нарушения на CFTC

В забележително решение съдът на САЩ постанови, че Binance, известната борса за криптовалута, и нейният бивш главен изпълнителен директор, Чангпенг Джао (CZ), трябва да платят умопомрачителните 2,85 милиарда долара на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC). Това решение идва в резултат на цялостен преглед от съда, който установи, че Zhao и Binance грубо са нарушили Закона за стоковата борса (CEA) и разпоредбите на CFTC.

Нарушение на правилата на CEA и CFTC:

Решението на съда подчертава сериозността на нарушенията, извършени от Binance и Zhao. Те не само нарушиха правилата на CEA и CFTC, но и съдът отбеляза, че Binance, под ръководството на Zhao, пренебрегна собствените си условия за обслужване. Борсата активно преследваше клиенти от САЩ, включително компании за количествена търговия, като ги насърчаваше да участват в транзакции с деривати на цифрови активи. Това агресивно преследване на клиенти от САЩ беше счетено за грубо нарушение на индустриалните разпоредби.

Подкопаване на мерките за съответствие:

Съдът хвърли светлина върху обезпокоителна практика, използвана от Binance, позволяваща на първокласни брокери да създават „подсметки“, освободени от процесите Know Your Customer (KYC). Zhao и Binance умишлено скриха присъствието на базирани в САЩ потребители на тяхната платформа, което допълнително усложни тяхното неспазване на регулаторните изисквания. Това умишлено подкопаване на мерките за съответствие добави още едно ниво на тежест към съдебното производство.

Финансови санкции:

САЩ иска $4 милиарда от Binance

Като следствие от тези нарушения CFTC наложи колосална глоба от $1,35 милиарда на Binance. В допълнение към глобата, Binance е длъжен да освободи 1,35 милиарда долара такси за измамни транзакции. Бившият главен изпълнителен директор, Changpeng Zhao, е индивидуално държан отговорен за гражданска парична санкция от 150 милиона долара. Тези значителни финансови санкции отразяват сериозността на нарушенията и служат като възпираща мярка за бъдещо неспазване на изискванията в индустрията на криптовалутите.

Роля на бивш главен директор по съответствието:

Бившият главен директор по съответствието Самуел Лим е замесен в решението на съда за ролята му в подпомагането на незаконните дейности на Binance. Лим, обвинен в участие в офшорни операции за заобикаляне на законите на САЩ, е задължен да плати гражданска парична санкция от 1,5 милиона долара. Съдия Маниш С. Шах, наблюдаващ този аспект на делото, подчерта важността на държането на лица отговорни за тяхното участие в незаконни дейности в сектора на криптовалутите.

Одобрено от съда споразумение и текущи мерки:

Binance и Changpeng Zhao официално удостовериха ангажимента си да се справят с обвиненията и да спазват съдебните директиви. Одобрението на споразумението от съда сигнализира за готовност от тяхна страна да поправят минали грешки и да се придържат към регулаторните изисквания. В отговор на жалбата на CFTC, Binance инициира процеса на разграничаване от конкретни бизнеси за количествена търговия, сигнализирайки за проактивен подход за коригиране на регулаторни опасения.

Решението на съда срещу Binance и неговия бивш главен изпълнителен директор, Changpeng Zhao, служи като преломен момент за криптовалутната индустрия. Наложените значителни финансови санкции подчертават важността на стриктното спазване на регулаторните рамки. Този случай подчертава необходимостта от всеобхватни мерки за съответствие в рамките на сектора на криптовалутите, като набляга на отчетността както на платформите, така и на отделните лица. Тъй като индустрията продължава да се развива, подобни правни прецеденти са от решаващо значение за установяването на рамка, която насърчава доверието, прозрачността и съответствието с нормативните изисквания.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Binance санкционирани с $2,85 милиарда от съда на САЩ" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Случайно прехвърл...
Случайно прехвърляне на $7K Биткойн към Сатоши Накамото подчертава рисковете от крипто транзакции

Случайно прехвърляне на $7K Bitcoin подчертава крипто рисковете и необходимостта от повишено внимание В драматичен инцидент ентусиаст на...

7 причини, поради...
7 причини, поради които Dogecoin може да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност тази година

Потенциалът на Dogecoin да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност Dogecoin (DOGE) в момента има пазарна стойност от $19,8 милиарда и се...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!