Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Binance се разплаща с CFTC в знаково споразумение

Федерален съдия одобрява споразумение между CFTC и Binance: Бивш главен изпълнителен директор ще плати 150 милиона долара

В значително развитие в пазара на криптовалутата, федерален съдия одобри споразумение между Binance, известна крипто борса, и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC). Тази резолюция идва след като бившият главен изпълнителен директор Changpeng Zhao се призна за виновен по обвинения, свързани с нарушения срещу прането на пари. Одобреното споразумение очертава финансови санкции и структурни промени, за да се гарантира съответствие.

Условия за финансово уреждане

Според заповедта, подписана на 14 декември от съдия Маниш Шах в Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Илинойс, бившият главен изпълнителен директор Changpeng Zhao трябва да плати значителна сума от 150 милиона долара. Трябва да се отбележи, че една трета от тази сума трябва да бъде изплатена в рамките на следващите 30 дни. В същото време Binance, крипто борсата, трябва да плати солидна неустойка от $1,35 милиарда на CFTC. Освен това Binance е задължен да освободи 1,35 милиарда долара, представляващи „неправомерно получени такси за транзакции“, както е посочено в съдебното разпореждане.

Твърдения и регулаторно невежество

CFTC твърди, че Binance, под ръководството на бившия главен изпълнителен директор Changpeng Zhao, активно привлича клиенти в Съединените щати. Въпреки че е била запозната със съществуващите разпоредби на САЩ, борсата е избрала да ги пренебрегне, както се подчертава в изявление, публикувано от агенцията в понеделник. Това пренебрегване на регулаторното съответствие се превърна във фокусна точка в съдебното производство, което доведе до значителни финансови санкции, наложени както на борсата, така и на нейния бивш главен изпълнителен директор.

Структурни промени и осигуряване на управление

Знаково постижение на MicroStrategy: Включване в MSCI World Index

Като част от заповедта за съгласие Binance и Changpeng Zhao имат мандат да създадат стабилна структура на корпоративно управление. Това включва сформирането на борд на директорите с независими членове, комитет за съответствие и одитен комитет. Тези мерки са предназначени да подобрят надзора и съответствието в рамките на организацията, като се справят с опасенията, повдигнати от регулаторите.

Наказателно дело и уреждане на рекорди

Споразумението с CFTC е част от по-широк правен пейзаж, включващ множество федерални агенции, включително Министерството на финансите и Министерството на правосъдието. В края на ноември тези агенции обявиха рекордно корпоративно споразумение от 4,3 милиарда долара. Признаването на Changpeng Zhao за виновен по отношение на нарушенията срещу изпирането на пари и санкциите, след обширни проучвания от страна на федералните регулатори, допълнително допринесе за сложността на случая.

Оставка и икономическо разединение

Като забележително развитие, Changpeng Zhao се оттегли като председател на борда на директорите на Binance.US. Този ход на практика премахва влиянието му от управлението на Binance.US, правейки интереса му към американското подразделение на борсата като „чисто икономически“. Решението за дистанциране на Zhao от управленската структура вероятно е насочено към справяне с регулаторните проблеми и гарантиране на независимостта на дъщерното дружество в САЩ.

Одобреното споразумение между Binance и CFTC бележи важна глава в индустрията на криптовалутите, подчертавайки нарастващото значение на спазването на регулаторните изисквания. Значителните финансови санкции, наложени както на борсата, така и на нейния бивш главен изпълнителен директор, служат като строго напомняне за последствията при неспазване на изискванията в развиващата се правна среда на цифровите активи. Тъй като Binance се ангажира със структурни промени в своето управление, индустрията следи отблизо за по-широките последици от това забележително споразумение върху бъдещето на регулацията на криптовалутите.

Публикацията на Светлана Петкова: "Binance се разплаща с CFTC в знаково споразумение" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Altcoin Sherpa пр...
Altcoin Sherpa прогнозира голямо рали за AI Altcoin RNDR и анализира BTC, ETH, SOL

Крипто анализаторът прогнозира голямо рали за AI Altcoin и коментира пазарните лидери Добре известен анализатор в крипто света, Altcoin Sherpa,...

Случайно прехвърл...
Случайно прехвърляне на $7K Биткойн към Сатоши Накамото подчертава рисковете от крипто транзакции

Случайно прехвърляне на $7K Bitcoin подчертава крипто рисковете и необходимостта от повишено внимание В драматичен инцидент ентусиаст на...

7 причини, поради...
7 причини, поради които Dogecoin може да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност тази година

Потенциалът на Dogecoin да надмине XRP на Ripple по пазарна стойност Dogecoin (DOGE) в момента има пазарна стойност от $19,8 милиарда и се...

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!