Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн (BTC) скочи с 18% през седмицата, най-високо от март

Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута по пазарна капитализация, може да е на път за най-добрата си седмица от март, тъй като нараства с 18% седмично.

Биткойн може да е в една от най-силните си седмици за годината, благодарение на очакванията, че предложените борсово търгувани фондове може да предвещават появата на нови източници на търсене.

BTC се повиши незначително през последния ден до $30 172 към момента на писане, поставяйки го на път за 18% седмично увеличение, най-много за такава времева рамка от март.

Комисията за ценни книжа и борси получи изненадващо подаване на 15 юни от BlackRock Inc., едно от многото приложения в САЩ за стартиране на ETF, които инвестират в спот Биткойни. Ходът на най-големия мениджър на активи в света разпали оптимизма на търговците.

През изминалата седмица четири големи ETF компании – iShares, Bitwise, WisdomTree и Invesco – подадоха заявления за Bitcoin ETF.

Движението на Биткойн, подкрепено от технически фактори

Скорошното движение на Биткойн също е подкрепено от технически фактори, тъй като водещата криптовалута навлезе в тесен търговски диапазон преди последващото й движение нагоре.

Крипто пазарът скочи през март: Топ печеливши, тенденции и съвети за инвестиране

Фирмата за анализи във веригата Glassnode отбеляза, че въз основа на исторически прецеденти изключително тесните търговски диапазони са предшествали големи, нестабилни движения в двете посоки. Той посочва, че 30-дневният висок и нисък ценови диапазон на Биткойн открива входяща волатилност въз основа на тази предпоставка, като най-новото рали не е изключение.

Неотдавнашният пробив на#Bitcoinнад ценовото ниво от $30K вдъхнови ръст на печалбата, изпратена за обмен, записвайки печеливш приток от $62,8 милиона. pic.twitter.com/RMERdnbY9n

— glassnode (@glassnode) 22 юни 2023 г

В момента притежателите на Биткойни са в състояние на печалба. Glassnode съобщава, че след неотдавнашния скок в ценовото действие на Биткойн, участниците на пазара са заключили нетривиални $537 милиона печалба, второто най-голямо събитие за теглене на печалба през последната година.

Неотдавнашният пробив на Биткойн над ценовото ниво от $30 000 също вдъхнови ръст на печалбите, изпратени към борсите, записвайки печеливш приток от $62,8 милиона.

$BTC

Публикацията на Георги Шопов: "Биткойн (BTC) скочи с 18% през седмицата, най-високо от март" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!