Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойн: Истината зад купуването през 2023 г. [Ниво на гений]

Въведение:

Халвингът на Биткойн е решаващо събитие, което оказва значително влияние върху цената и траекторията на Биткойн. Докато изследваме потенциалните резултати от халвинга на Биткойн през 2023 г., от съществено значение е да анализираме различни фактори и диаграми, които дават представа за възможностите за закупуване. В тази статия ще се задълбочим в истината за купуването на Биткойн през 2023 г., подкрепена от девет графики, които хвърлят светлина върху ликвидността, настроенията и макро условията, засягащи Биткойн.

Диаграма 1: Периоди на натрупване преди халвинга на Биткойн Преди да се задълбочим в спецификата на халвинга на Биткойн през 2023 г., е важно да разберем историческите периоди на натрупване, водещи до предишни преполовявания. Тези периоди, започвайки от дъното на пазара до халвинга, са продължили от 364 до 518 дни. Ако дъното за Биткойн беше на 9 ноември, което съвпадна с колапса на FTX, тогава можем да очакваме около 532 дни до следващото халвинга.

Графика 2: Ралита след халвинг Един от най-интересните аспекти на халвингите на Биткойн са значителните ралита, които обикновено следват. В исторически план тези ралита са отнемали между 12 и 18 месеца, за да достигнат своя връх, което предполага, че нов рекорд за всички времена може да бъде поставен около средата на 2025 г. Разбирането на този модел дава ценна представа за потенциала за значителни печалби в бъдеще.

Графика 3: Дългосрочна перспектива Намалявайки мащаба към по-висока времева рамка, наблюдаваме, че Биткойнът е излязъл от своя дългосрочен низходящ тренд, което често показва началото на нов цикъл и формирането на ново рали. Въпреки че волатилността остава важен фактор, близостта до бичи кръст на MACD предполага потенциал за нов цикъл и значителни печалби за Биткойн.

Графика 4: Профил на обема Настоящите обеми на търговия на основните борси може да накарат някои да повярват, че има криза на ликвидността на пазара на Биткойни. Важно е обаче да се отбележи, че по време на предишни мечи пазари са наблюдавани ниски обеми. Освен това, последните пазарни условия, като ралито на акции като Apple и Nvidia, показват, че има налични пари на пазара, разсейвайки идеята, че има липса на ликвидност за Биткойн.

„Параболично покачване“ на Биткойн означава, че цената на BTC достига рекордно високо ниво през 2023 г

Графика 5: Предлагане на стейбълкойни В контекста на криптовалутите, предлагането на стейбълкойни остава силно, въпреки спада от своя пик. Значителното увеличение на пазарната капитализация на стейбълкойни в сравнение с предишни мечи пазари предполага, че днес на пазара има значително повече пари. Това показва потенциал за повишена ликвидност и покупателна способност в бъдеще.

Графика 6: Анализ на настроенията Неотдавнашната вълна от регулаторни репресии и негативното медийно отразяване създадоха мечи настроения на пазара на криптовалута. Търсенията в Google, свързани с криптовалути, са намалели, което отразява общата липса на интерес. Въпреки това, периодите на ниско настроение често предоставят възможности за натрупване. Инвеститорите, които разпознават потенциала и се възползват от тези възможности, могат да се позиционират за дългосрочни печалби.

Графика 7: Настроения на мечи пазар и значението на купуването на ниска цена Мечите пазари се характеризират с бавни и скучни пазарни условия, осеяни с моменти на паника и отчаяние. Историческите данни обаче разкриват, че купуването на Биткойни по време на мечи пазари и диапазони на натрупване е била добра дългосрочна стратегия. Тези, които са купили Биткойни преди предишния халвинг, са останали на печалба, демонстрирайки важността на купуването на ниски цени и натрупването през тези периоди.

Графика 8: Макро опасност и нейното въздействие Макроикономическите показатели, като затягане на стандартите за банково кредитиране и потенциал за рецесия, могат да имат отражение върху Биткойн и по-широкия пазар. Историческите модели показват, че затегнатите стандарти за кредитиране са предхождали икономически спадове. Струва си обаче да се има предвид, че настоящият икономически пейзаж, оформен от безпрецедентно печатане на пари и манипулирани определения, може да се различава от историческите норми.

Заключение:

Анализирането на различни диаграми, свързани с ликвидност, настроения и макроусловия, дава ценна информация за потенциалните резултати от халвинга на Биткойн през 2023 г. Въпреки че съществуват опасения относно ликвидността и негативните настроения, историческите модели показват, че купуването на Биткойни по време на мечи пазари и периоди на натрупване е печеливша дългосрочна стратегия. Инвеститорите трябва да бъдат внимателни, да провеждат задълбочени проучвания и да вземат добре информирани решения въз основа на комбинация от технически анализ, пазарни настроения и макроикономически фактори. Като разбират динамиката на пазара и са проактивни в улавянето на възможностите, инвеститорите могат да се позиционират за потенциални дългосрочни печалби в непрекъснато развиващия се пазар на Биткойн и криптовалути.

Публикацията на Светлана Петкова: "Биткойн: Истината зад купуването през 2023 г. [Ниво на гений]" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!