Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Биткойнът достига най-дългия участък досега без бул рън

Биткойнът достига...
Биткойнът достига най-дългия участък досега без бул рън

Биткойнът е известен със своите експлозивни ценови движения – както бичи, така и мечи. Данните за индекса на относителната сила обаче предполагат, че най-голямата криптовалута по пазарна капитализация е преминала най-дългия период без възходящ импулс.

Колко време е минало от последния път, когато BTCUSD беше напълно бичи?

И как тези данни се сравняват с минали мечи пазари? Преживяване на тръпката от миналото Бичи пазари Биткойн Цената на Биткойн тества отново $30 000 за монета и биковете се надяват, че ще се задържи.

Ако това стане, още един по-висок връх може да предостави допълнително потвърждение на наблюдателите, че се формира възходяща тенденция. По дефиниция възходящият тренд е поредица от по-високи върхове и по-високи дъна — точно моделът при BTCUSD от най-ниското ниво през ноември 2022 г.

Но въпреки този модел, крипто пазарът все още не е видял истински възход.

Последният голям бичи пазар започна в края на 2020 г. Преди това Биткойн имаше краткотрайно рали от 300% през 2019 г. Две години преди това през 2017 г. Биткойн прекара цялата година в бичи пазар. Този път истински бичи импулс не се вижда никъде и едва в огледалото за обратно виждане в този момент. Измина толкова много време от последния бик пробег, сега е достигнат най-дългият участък досега според индекса на относителната сила.

Измина много време, откакто биковете имаха ред

Защо The Stampede чака свръхпокупен RSI Индексът на относителната сила (RSI) е инструмент за измерване на импулса, който казва на инвеститора дали активът е свръхпокупен или свръхпродаден. За разлика от други активи, спекулативният характер на Биткойните и криптовалутите ги кара да остават свръхкупени за по-дълго от нормалното.

Поздравления, току - що оцеляхте в най-дългия мечи пазар на Биткойни

Когато това се случи, FOMO подхранва бързо и яростно движение на цената нагоре. Използвайки RSI сигнали за свръхкупуване на седмичната диаграма на BTCUSD като показател за импулсивно поведение, крипто пазарът е бил без бичи пазар от 973 дни.

В сравнение с миналите фази на мечи и скука, само мечият пазар от 2014 г. и 2015 г. се доближава. Това, което някога се смяташе за най-лошия мечи пазар в историята, продължи 959 дни, преди да стане напълно свръхкупен на седмичната времева рамка.

Последвалото нарастване на биковете направи Биткойн име на домакинство и постави крипто на картата.

Може ли такъв дълъг период на болка и страдание в крайна сметка да доведе до ново епично увеличение на цените?

За да се случи това, BTCUSD трябва първо да достигне нива на свръхкупуване на едноседмичния RSI. Но като се има предвид колко време е минало, времето вероятно тиктака за мечките.

В момента сме в най-дългия исторически период без възходящ #Bitcoin импулс и въпреки това толкова много хора все още не смятат, че има някакъв шанс да се появи още един импулс. Импулсите се появяват, когато седмичният RSI достигне свръхкупуване — Тони „Бикът“ (@ tonythebullBTC) 28 юни 2023 г

Тони е автор на бюлетина на CoinChartist (VIP).

Публикацията на Наталия Иванова: "Биткойнът достига най-дългия участък досега без бул рън" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!