Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Bittrex подава искане за отхвърляне на съдебно дело срещу SEC, твърдейки, че Комисията няма правомощия по случая

Coinspeaker Bittrex подава искане за отхвърляне на съдебно дело срещу SEC, твърдейки, че Комисията няма правомощия по случая

Крипто борса Bittrex се стреми да отхвърли текущия си случай с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Борсата смята, че SEC няма власт над случая и иска съдът да отхвърли делото.

Bittrex подаде молба за отхвърляне в Окръжния съд на Съединените щати за Западния окръг на Вашингтон в Сиатъл. В заявлението, в което бяха обвиняеми както Bittrex, така и съоснователят и бивш главен изпълнителен директор Уилям Шихара, борсата се аргументира срещу юрисдикцията на Комисията.

Според Bittrex SEC е провела шестгодишно разследване и все още не е успяла да предостави един токен, който борсата е включила незаконно в списъка. Освен това Bittrex казва, че твърденията на SEC пропускат „съществени елементи“ и че твърденията противоречат на прецедентите и надхвърлят правомощията на Комисията. Освен това Bittrex иска да отхвърли случая с аргумента, че SEC не спазва законовите ограничения и стандарти.

„Преследването на Bittrex от SEC е особено погрешно, тъй като компанията прекрати операциите си в САЩ, изплати напълно всички клиенти, които са подали достатъчно подробни заявки за обратно изкупуване, и влезе в несъстоятелност. По този начин Комисията преследва нарушения, основани изцяло на регистрация, срещу компания, която вече не работи и не е изправена пред обвинения в измама“, пише компанията.

Bittrex посочва три основни причини да спори за отхвърляне на случая с SEC. Първо, SEC няма „ясно разрешение от Конгреса“, за да реши, че токените трябва да бъдат регулирани като ценни книжа съгласно доктрината на основните въпроси. Борсата твърди, че въпросът за регулиране на токените като ценни книжа е само за Конгреса, а не за SEC или съда.

Втората причина за отхвърляне е, че жалбата не „адекватно твърди“, че всички транзакции на вторичния пазар, обработени от Bittrex, са били в ценни книжа. И накрая, Bittrex обвинява SEC, че не е посочила достатъчно обхвата на поведение и не е предоставила надлежно известие за искове.

Bittrex отвръща на удара: Подаване на молба за уволнение срещу продължаващо съдебно дело срещу SEC

Обменен файл за фалит след съдебно дело срещу SEC

През април SEC заведе дело срещу Bittrex и Shahara за управление на нерегистрирана борса за ценни книжа, брокер и клирингова агенция. В прессъобщение директорът по правоприлагането на SEC Гурбир Гревал каза, че Bittrex е заобиколил изискванията за регистрация и също така посъветва емитентите на крипто ценни книжа да направят същото. SEC също така каза, че Bittrex комбинира определени пазарни функции, за да увеличи печалбите си.

През март SEC изпрати на Bittrex Известие на Уелс, уведомявайки борсата за предстоящата такса. Малко след това Bittrex обяви, че ще спре дейността си в САЩ поради регулаторна несигурност. До май Bittrex подаде заявление за фалит по глава 11 в Делауеър. Заявлението за фалит засяга само Bittrex US, а не глобалния родител. Bittrex беше изправен пред оперативни проблеми и уволни 80 служители през февруари.

Bittrex Motion за отхвърляне, подобно на Coinbase

Миналата седмица Coinbase издаде първия си правен отговор до SEC след делото на Комисията в началото на юни. В отговора си Coinbase поиска от съда да отхвърли делото, твърдейки, че делото нарушава правата на надлежния процес. Coinbase също твърди, че действието е злоупотреба с процеса.

Подобно на неотдавнашното искане на Bittrex за отхвърляне, Coinbase твърди, че делото на SEC е извън нейната юрисдикция. Борсата подкрепи аргумента си в подаване, заявявайки, че председателят на SEC Гари Генслер е казал на Конгреса, че Комисията няма законови правомощия да регулира Coinbase и подобни бизнеси. Според документацията Генслер също каза, че само Конгресът може да преодолее регулаторната празнина.

следващия

Bittrex подава искане за отхвърляне на съдебно дело срещу SEC, твърдейки, че Комисията няма правомощия по случая

Публикацията на Олег Димитров: "Bittrex подава искане за отхвърляне на съдебно дело срещу SEC, твърдейки, че Комисията няма правомощия по случая" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!