Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Бивш собственик на NFL е изправен пред 75 - месечна присъда затвор заради крипто

Последните няколко дни бяха мрачни в света на NFL, не заради загубите на решетката, а в съдебната зала. При неотдавнашен обрат на събитията, който остави спортната общност в шок, бившият собственик на НФЛ Реджиналд Фаулър беше осъден на тежка присъда от 75 месеца затвор.

Обвиненията? Организиране на нерегламентирани транзакции, в нарушение на федералните закони срещу прането на пари, и измама на професионална футболна лига при придобиване на дял от собствеността, което води до загуби в размер на над 700 милиона долара.

От блясъка на стадиона до полумрака на съдебната зала

Реджиналд Фаулър, чието минало в NFL някога го постави в очите на обществеността, сега се оказва в центъра на голям финансов скандал. Южният окръг на Ню Йорк, под бдителния поглед на американския прокурор Деймиън Уилямс, издаде присъдата.

Предполагаемите престъпления на Фаулър включват не само грубо нарушение на федералния закон, но и дръзко измамване на банки в САЩ и професионална футболна лига, Алианса на американския футбол (AAF).

„Действията на Фаулър представляват сериозен риск за финансовата система на САЩ. Обработвайки стотици милиони долари нерегламентирани транзакции от името на борси за криптовалута, той избра да върви по пътя на банка в сянка“, заявява прокурорът на САЩ Деймиън Уилямс.

Незаконните схеми не свършиха дотук. Фаулър дори измами професионална футболна лига, причинявайки значителни финансови щети, доказвайки, че в играта на богатство и власт границите често са размити.

Илюзията за богатство: измамата с криптовалута на Фаулър

През ледения месец февруари 2018 г. Фаулър разкри своето начинание, Global Trading Solutions LLC (GTS), заедно с двусмислените си операции с Crypto Capital и други свързани компании.

Управлявани от израелски граждани, тези компании обещаха плавен обмен от стандартна към цифрова валута. Въпреки това, пътят към такива безпроблемни транзакции беше всичко друго, но не и лесен.

Измамник получава 63 - месечна присъда затвор за крипто схема

Под претекст, че предоставят решение за обмен на криптовалута, Фаулър и неговите филиали подмамиха банките да открият сметки за транзакции, за които не знаеха.

Фаулър създаде множество такива акаунти както в САЩ, така и в чужбина, умело прикривайки участието на GTS в операции с криптовалута.

За период от по-малко от година Фаулър обработи около 750 милиона долара в различни валути чрез тези неоторизирани акаунти. Шокиращо, нито Фаулър, нито който и да е от неговите фирми са имали лиценз за бизнес с парични преводи, нарушавайки федералния закон.

Разобличаване на лъжата: измама и AAF

Измамната тактика на Фаулър се разшири и в отношенията му с AAF през 2018 г., тъй като той ги заблуди за източника на богатството си по време на придобиването на значителния му дял от собствеността.

Той е представил погрешно средства, принадлежащи на клиенти на неговата услуга за незаконни парични преводи, като свои лични активи. Освен това Фаулър пази връзките си с крипто компаниите скрити от ръководителите на AAF.

Значително събитие преди неговата инвестиция е закриването на сметки на GTS и изземването на средства от правителството. Фаулър обаче не е разкрил тази информация на AAF. Едва след като AAF обяви фалит през април 2019 г., степента на измамата на Фаулър излезе наяве.

Реджиналд Фаулър, освен присъдата от 75 месеца затвор, също беше осъден да конфискува над $740 милиона и да плати реституция от повече от $53 милиона на AAF.

Събитията, довели до тази присъда, са ярко напомняне, че привлекателността на криптовалутата и нейният потенциал за злоупотреба могат да достигнат до всяка индустрия, дори до NFL.

Това е сигнал за събуждане за бдителен надзор и по-строги регулации в нашите финансови системи. Що се отнася до Фаулър, неговото пътуване от собственик на NFL до осъден престъпник служи като предупредителна история в света на спорта и финансите.

Публикацията на Николай Кръстев: "Бивш собственик на NFL е изправен пред 75 - месечна присъда затвор заради крипто" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Движението на Sol...
Движението на Solana китове предизвиква спад на цените: разпродажба или преструктуриране?

Движение на китове Солана: Въздействие и пазарни последици Наскоро неизвестен кит прехвърли 2,5 милиона Solana (SOL) на стойност...

Одобрението на Et...
Одобрението на Ethereum ETF се очертава: Ще тласне ли Ethereum до нови върхове като Биткойн?

ETF за криптовалута: Трансформиращо влияние върху пазара Спот Биткойн ETF: разтърсващ пазар Одобрението на спот Биткойн ETF на 10 януари...

Цената на Биткойн...
Цената на Биткойн спря: Забавяне на мрежата или възходящ сигнал? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Ценовите борби на Биткойн и забавянето на мрежата Текущ пазарен анализ Биткойн (BTC) се сблъска с трудности при надхвърлянето на...

Прогноза за ценит...
Прогноза за цените на Shiba Inu (SHIB): Активността на китовете намеква за възходящ дългосрочен потенциал

Shiba Inu (SHIB) китове и пазарни тенденции Преглед на дейността на китовете Последните данни във веригата показват забележителна...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!