Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Бившият собственик на отбора на NFL Реджи Фаулър получава 6 години за крипто „банкиране в сянка“

Реджиналд Фаулър, бивш собственик на отбор от NFL, беше осъден на шест години затвор за работа като „банка в сянка“ за крипто сектора, която включва над 700 милиона долара в нерегламентирани транзакции за период от 10 месеца през 2018 г.

63-годишният мъж, който беше съсобственик на Minnesota Vikings, беше осъден на общо 75 месеца затвор по обвинения в банкови измами и пране на пари, според изявление на прокуратурата на Съединените щати в Ню Йорк на 5 юни. .

Това бележи края на продължило пет години дело, което започна, когато той беше арестуван през 2019 г. за предполагаемо банкиране в сянка. Сенчесто банкиране е термин, използван за описване (често незаконни) подобни на банкови дейности, които се извършват от небанкови субекти.

Първоначално Фаулър се пледира за невинен по всички обвинения през 2020 г., но промени пледирането си на виновен през април 2022 г.

В последното си изявление прокурорът на САЩ Деймиън Уилямс каза, че поредица от лъжи е позволила на Фаулър да подведе и измами няколко банки:

„Реджиналд Фаулър избегна федералния закон, като обработваше стотици милиони долари нерегламентирани транзакции от името на борси за криптовалута като банка в сянка. Той направи това, като излъга легитимните финансови институции на САЩ, което изложи финансовата система на САЩ на сериозен риск.

След това Уилямс каза, че Фаулър е "жертва" на Алианса на американския футбол (AAF) - бивша професионална футболна лига - като е излъгал за нетната си стойност, за да притежава "значителен" дял в лигата.

Бившият собственик на отбора на NFL Реджи Фаулър получава 6 години за крипто „банкиране в сянка“

„Нека бъде ясно: тази служба се ангажира да преследва хора, които лъжат банките и заобикалят закона като средство за извършване на бизнеса си“, подчерта прокурорът на САЩ.

Според Уилямс, Фаулър успява да постигне това, като създава Global Trading Solutions (GTS) около февруари 2018 г., който работи с Crypto Capital и други крипто фирми, работещи извън Израел.

Там Fowler, GTS и крипто фирмите заобиколиха лиценз, като излъгаха банките, за да отворят сметки, използвани за обработка на крипто транзакции.

Фаулър отвори дузина от тези акаунти, за да улесни тези крипто транзакции без знанието на банките и не успя да разкрие връзката на GTS с крипто фирмите, каза Уилямс:

„В нито един момент FOWLER, GTS, нито която и да е от крипто компаниите никога не са били лицензирани като бизнес за прехвърляне на пари в Съединените щати, както се изисква от федералния закон.“

Една от участващите крипто фирми беше iFinex Inc – компанията майка на крипто борсата Bitfinex и емитента на стабилни монети Tether, твърди тя.

Други присъди включват заговор за банкова измама, управление на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари, заговор за управление на нелицензиран бизнес за прехвърляне на пари и измама по електронен път.

В допълнение към присъдата затвор Фаулър беше осъден да конфискува 740 милиона долара и да плати над 53 милиона долара реституция на AAF.

Публикацията на Георги Минев: "Бившият собственик на отбора на NFL Реджи Фаулър получава 6 години за крипто „банкиране в сянка“" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Одобрението на Et...
Одобрението на Ethereum ETF се очертава: Ще тласне ли Ethereum до нови върхове като Биткойн?

ETF за криптовалута: Трансформиращо влияние върху пазара Спот Биткойн ETF: разтърсващ пазар Одобрението на спот Биткойн ETF на 10 януари...

Цената на Биткойн...
Цената на Биткойн спря: Забавяне на мрежата или възходящ сигнал? Експертен анализ и перспектива за бъдещето

Ценовите борби на Биткойн и забавянето на мрежата Текущ пазарен анализ Биткойн (BTC) се сблъска с трудности при надхвърлянето на...

Прогноза за ценит...
Прогноза за цените на Shiba Inu (SHIB): Активността на китовете намеква за възходящ дългосрочен потенциал

Shiba Inu (SHIB) китове и пазарни тенденции Преглед на дейността на китовете Последните данни във веригата показват забележителна...

Анализ на цената ...
Анализ на цената на Биткойн: Ключови прозрения от Zero Ika за краткосрочно бъдеще

Анализ на Биткойн пазара: прозрения и бъдещи прогнози В последните разработки Биткойнът показа значително движение, привличайки вниманието на...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!