Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

$BTC: Jacobi Asset Management дебютира първия спот Биткойн ETF в Европа на Euronext Amsterdam

Jacobi Asset Management постигна важен крайъгълен камък, като представи първия спот Биткойн ETF в Европа на Euronext Amsterdam.

Този ETF е новаторски не само заради своя пионерски статут, но и заради ангажимента си към екологичните, социалните и управленските стандарти (ESG). По-конкретно, ETF се рекламира като първия декарбонизиран фонд за цифрови активи, който е в съответствие с член 8 на SFDR. За да постигне това, Jacobi е интегрирал решение за сертификат за възобновяема енергия (REC), което позволява на институционалните инвеститори да се възползват от предимствата на Биткойн, като същевременно изпълняват целите на ESG .

ETF, който работи под тикер „BCOIN“, се регулира от Комисията за финансови услуги на Гърнси. Fidelity Digital AssetsSM отговаря за попечителските задължения, като Flow Traders служат като маркет мейкъри. Jane Street и DRW са определени за упълномощени участници. Бенчмаркът на ETF се извлича от FT Wilshire Bitcoin Blended Price Index, с любезното съдействие на Wilshire Indexes. Иновативното решение REC беше концептуализирано и изпълнено в партньорство с платформата за цифрови активи Zumo.

Според доклад на ETF Express, Мартин Беднал, главен изпълнителен директор на Jacobi Asset Management, изрази своя ентусиазъм относно далновидния подход на Европа за улесняване на институционалните инвестиции в Биткойни чрез познати и регулирани структури като ETF. Той подчерта уникалността на техния фонд, който пряко притежава базовия актив, за разлика от някои европейски продукти, които функционират като дългови инструменти. Беднал също така изрази благодарност за подкрепата от страна на водещи партньори в развитието на пазара на цифрови активи и подчерта отдадеността на Jacobi да предлага пионерско и екологично съобразено решение за европейските инвеститори.

Jacobi Asset Management пуска първия в Европа Биткойн ETF на Euronext Amsterdam

Освен това, в разговор с Decrypt, Якоби подчерта отворения характер на ETF, отбелязвайки отклонение от преобладаващите борсово търгувани банкноти (ETN), които доминираха крипто обезпечените финансови инструменти в Европа. Разликата е от решаващо значение: акционерите на ETF притежават част от базовите активи на фонда, докато инвеститорите в ETN притежават дългови ценни книжа. Беднал посочи засилената защита на инвеститорите, предлагана от ETF, които са одобрени и наблюдавани от регулаторите. За разлика от ETN, които могат да включват ливъридж или деривати, ETF са лишени от такива елементи, което намалява риска от манипулиране на пазара.

Марк Мейкпийс, главен изпълнителен директор на Wilshire Indexes, изрази вълнението си от партньорството с Jacobi. Той разглежда стартирането на Jacobi FT Wilshire Bitcoin ETF като трансформиращо събитие за глобалния финансов пазар. Wilshire Indexes, известен с разработването на показатели за цифрови активи от институционален клас, се ангажира да насърчава растежа на целия домейн на цифровите активи.

Дизайнът на ETF обслужва инвеститори, фокусирани върху ESG, като им позволява да включат Биткойн в своите портфейли и независимо да проверяват екологичните твърдения. Вместо просто да компенсира въглеродните емисии, подходът на Якоби включва оценка на потреблението на електроенергия, свързано с Биткойните в ETF. След това те купуват еквивалентни REC, които служат като стандартизирани инструменти за придобиване на чиста енергия. Този метод осигурява прозрачен цифров запис на REC в блокчейн.

Кирстийн Харисън, мениджър по околната среда на Zumo, подчерта належащата необходимост от декарбонизиране на крипто сектора. Тя призна нарастващото търсене на бизнеса да представи надеждни стратегии за декарбонизация. Харисън изрази вълнението си от сътрудничеството с Jacobi Asset Management за разработване на крипто решение, съобразено с ESG, което завърши с разкриването на пионерския Биткойн ETF в Европа.

Емануел ван Прааг, правен експерт в Kennedy Van der Laan, потвърди тяхната роля в предлагането на правни насоки на Jacobi AM по време на процеса на листване на ETF, подчертавайки отличието му като първия фонд за цифрови активи по член 8 на SFDR.

Публикацията на Николай Кръстев: "$BTC: Jacobi Asset Management дебютира първия спот Биткойн ETF в Европа на Euronext Amsterdam" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!