Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Celo обявява преход към Layer - 2 мрежа на Ethereum

C Labs, екипът за разработка зад блокчейна Celo, разкри предложение за преход от независим блокчейн от ниво 1 към решение от ниво 2 на Ethereum. Решението беше обявено в Twitter след задълбочено проучване и дискусии с членове на двете общности.

Екипът на Celo ще пусне предложението до 22 юли

Предварително предложение за управление във веригата, наричано „температурна проверка“, се очаква да бъде пуснато скоро, за да може общността да гласува, вероятно още в събота, 22 юли. Съгласно предложения план за миграция, платформата ще използва OP Stack на Optimism, позволявайки на разработчиците да установят свои собствени вериги от ниво 2. Ключовите технически характеристики включват децентрализиран секвенсер, захранван от съществуващия комплект валидатори на Celo, и дизайн, който запазва едноблоковата окончателност на Celo.

Преминаването към използване на OP стека би елиминирало наблюдението на съвместимостта, опростявайки процеса за разработчиците да се възползват от обширните инструменти и библиотеки на Ethereum. Очаква се това подобрение да насърчи споделянето на ликвидност между Celo и Ethereum, да подобри сигурността и да осигури безпроблемно изживяване за разработчиците. За отбелязване е, че Celo вече е съвместим с виртуалната машина на Ethereum (EVM), което улеснява разработчиците на Ethereum да пренасят своите съществуващи приложения или да създават нови с помощта на познати инструменти.

В момента Ethereum може да се похвали с над 26 милиарда долара обща заключена стойност, докато платформата има около 99 милиона долара, според данни на DefiLlama. В бъдеще екипът може да обмисли надграждане до zkEVM, базиран на силно мащабируем валидиум, присъединявайки се към нарастващата тенденция на zk-rollups, които използват доказателства с нулево знание и EVM съвместимост в екосистемата на Ethereum.

Celo предлага преход към базирана на OP стек Ethereum Layer 2 мрежа

Предложеният дизайн за него включва наличност на данни извън веригата, захранвани от EigenLayer и EigenDA, управлявани от оператори на възли на Ethereum и защитени от повторно заложен ETH. Този подход има за цел да минимизира таксите за транзакции на Celo, като същевременно постига значителна стойност за проекта.

Виталик Бутерин, основателят на Ethereum, изрази вълнение от предложението на Celo и изрази подкрепа в секцията за коментари на публикацията във форума на платформата. Той дори предложи някои технически предложения за разглеждане, подчертавайки желанието си екосистемата Celo да стане по-тясно свързана с Ethereum.

Екипът обещава подобрена мащабируемост и оперативна съвместимост

Потенциалният преход към решение на ниво 2 на Ethereum бележи важен етап за Celo, тъй като отваря нови възможности за скалируемост, оперативна съвместимост и растеж на екосистемата. Чрез присъединяването си към базирания на Ethereum L2 стек, Celo има за цел да подобри своята мисия и да донесе добавена стойност на своята платформа. Родният токен на блокчейна, CELO, претърпя забележителен скок от почти 10% в понеделник, достигайки двуседмичен връх от $0,59. През последния месец токенът спечели близо 45%, отразявайки положителните настроения около предложената миграция.

Растежът на транзакциите на токена нараства през последните месеци, въпреки че все още изостава от нивата, наблюдавани през 2021 г. и 2022 г., според данни от Dune Analytics. Преминаването към решението Layer-2 на Ethereum се очаква да доведе до повишена скалируемост и ефективност на мрежата, потенциално привличайки повече потребители и допълнително разширявайки обхвата на проекта.

Предложението на екипа за преминаване към решение на ниво 2 на Ethereum представлява значителна стъпка към постигане на подобрена скалируемост, споделяне на ликвидност и оперативна съвместимост. С подкрепата на Виталик Бутерин и за екосистемата Celo и насърчаване на по-тясна интеграция с оживения блокчейн пазар на Ethereum. Докато проектът напредва, всички погледи ще бъдат насочени към предстоящото предложение за управление във веригата, за да се прецени настроенията на общността и да се тласне пътуването на Celo към по-взаимосвързано бъдеще.

Публикацията на Георги Минев: "Celo обявява преход към Layer - 2 мрежа на Ethereum" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Минев

Топ крипто новини

Ripple (XRP) е из...
Ripple (XRP) е изправен пред мечи сигнали на фона на намаляващо търсене и активност във веригата

Анализ на цените на Ripple (XRP). Цената на Ripple може да удължи скорошния си спад, тъй като затвори под своята 20-дневна експоненциална...

Мем-миллионер: PE...
Мем-миллионер: PEW на Ethereum експлодира, но можете ли да изтеглите?

Мем-миллионер: Казус от PEW на Ethereum Скорошният скок на мем монетите доведе както до значителни печалби, така и до значителни загуби...

Анализ на цените ...
Анализ на цените на монетите PEPE: активност на китове, волатилност и перспективи за бъдещето

Анализ на пазара: Скорошни движения на цените на PEPE Coin и активност на китове Одобрението на Ethereum ETF значително насочи вниманието на...

Байдън налага вет...
Байдън налага вето на отмяната на насоките за счетоводство на криптовалута, предизвиквайки смесени реакции

Президентът на САЩ Байдън налага вето на отмяната на SAB 121 В изненадващ ход президентът Джо Байдън наложи вето върху отмяната на Счетоводен...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!