Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

CFTC установи, че бившият изпълнителен директор на Celsius Машински е нарушил редица правила на САЩ

Разследващите от Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединените щати (CFTC) стигнаха до заключението, че Celsius и нейният бивш главен изпълнителен директор Алекс Машински са нарушили няколко американски закона.

Оказа се, че ако мнозинството от комисарите от CFTC са съгласни със заключението, тогава регулаторът може да заведе дело срещу Машински във федералния съд по-късно този месец.

Машински наруши правилата

Комисията за търговия със стоки и фючърси на Съединените щати (CFTC) обяви приключването на своето проучване на Celsius Network. Според адвокати от звеното за правоприлагане на регулатора, Celsius и Mashinsky умишлено са подвели инвеститорите и са нарушили няколко от инвестиционните закони на страната преди евентуалния колапс на фирмата през 2022 г. Разкритията на CFTC идват година след като Celsius подаде молба за фалит по глава 11 и остави хиляди клиенти , кредитори и инвеститори в беда.

Главният прокурор на Ню Йорк съди Машински на 5 януари 2023 г., твърдейки, че бившият главен изпълнителен директор на Celsius е подвел инвеститори, което е довело до загуби от милиарди долари.

„Съдя бившия изпълнителен директор на платформата за криптовалута @CelsiusNetwork за това, че е измамил инвеститори за милиарди долари. Алекс Машински излъга хората за рисковете от инвестиране в Celsius, скри влошаващото се финансово състояние и не успя да се регистрира в Ню Йорк.

Главният прокурор на Ню Йорк заяви по това време, че Машински е измамил инвеститори, включително 26 000 жители на щата Ню Йорк, с крипто на стойност милиарди долари. Тя добави, че действията на Машински, довели до фалита на Celsius, са довели до значителни загуби на инвеститорите, тъй като той е представил погрешно финансовото състояние на платформата.

Бившият изпълнителен директор на Celsius Алекс Машински арестуван, съден от US DOJ, SEC, CFTC, FTC

„Като бивш главен изпълнителен директор на Celsius, Алекс Машински обеща да доведе инвеститорите до финансова свобода, но ги поведе по пътя на финансов крах. „Законът е ясен, че даването на фалшиви и необосновани обещания и подвеждането на инвеститорите е незаконно. Днес предприемаме действия от името на хиляди нюйоркчани, които бяха измамени от г-н Машински, за да възстановят загубите си.

CFTC може да заведе дело срещу Celsius

Според докладите, адвокатите на Комисията за търговия със стоки и фючърси смятат, че Celsius е подвел инвеститорите. Те също така добавиха, че крипто заемодателят трябва да се е регистрирал в CFTC. Според източници, близки до въпроса, CFTC може да инициира завеждане на федерално дело срещу Celsius, ако мнозинството от комисарите са съгласни със заключението, че крипто кредиторът е подвел инвеститори и клиенти.

Съдебните документи също така разкриха, че фалиралият крипто заемодател е бил под контрол от няколко федерални агенции. Те включват Комисията по ценни книжа и борси на Съединените щати (SEC), Отдела за ценни книжа на Департамента на Вашингтон на финансовите институции и Отдела за ценни книжа на Масачузетс. В резултат на тези разработки родният CEL токен на платформата отбеляза спад от 12% в стойността. В момента токенът се търгува на $0,15.

Fahrenheit за придобиване на активи Celsius

Междувременно миналия месец беше разкрито, че крипто консорциумът Fahrenheit е спечелил офертата за придобиване на активите на Celsius Network след успешна оферта. Fahrenheit победи другия наддавач NovaWulf, докато Blockchain Recovery Investment Consortium (BRIC) беше избран като резервен вариант. Печелившият консорциум на Fahrenheit беше подкрепен от минната компания US Bitcoin Corp, Arrington Capital, Ravi Kaza, Steven Kokinos и Proof Group. Съдебни документи разкриха, че преди това активите на Celsius Network са били оценявани на 2 милиарда долара. Успешната оферта ще накара Fahrenheit да придобие портфолиото от институционални заеми на Celsius, заложени криптовалути, единици за копаене и допълнителни алтернативни инвестиции.

Отказ от отговорност: Тази статия е предоставена само за информационни цели. Не се предлага или е предназначен да се използва като правен, данъчен, инвестиционен, финансов или друг съвет.

Публикацията: "CFTC установи, че бившият изпълнителен директор на Celsius Машински е нарушил редица правила на САЩ" се появи първо в Крипто Новини Бг

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: KriptoNovini.Bg

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!