Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Cipher Mining с масивно придобиване на Antminer T21 "копачки"

Cipher Mining с...
Cipher Mining с масивно придобиване на Antminer T21...

Cipher Mining разширява Биткойн операциите с масивно придобиване на Antminer T21 Miners

Cipher Mining (CIFR), известна публично регистрирана компания за копаене на Биткойн, направи значителна крачка в разширяването на своите операции чрез значително придобиване на хардуер за копаене на криптовалута. Компанията наскоро обяви стратегическо споразумение за придобиване на 37 396 миньори Antminer T21 от Bitmain, водещ китайски гигант за копаене на крипто. Този ход е част от по-широката стратегия на Cipher за увеличаване на своите възможности за копаене и позициониране за бъдещ растеж на пазара на Биткойни.

Проекция на масивна способност за копаене

Новото оборудване за копаене, закупено от Cipher, се очаква да осигури впечатляващите 7,1 EH/s възможности за самодобиване до средата на 2025 г. Това значително увеличение на мощността за копаене отразява ангажимента на Cipher да остане в челните редици на бързо развиващия се пазар на копаене на криптовалута.

Главният изпълнителен директор на Cipher Тайлър Пейдж подчерта, че това придобиване е в съответствие със стратегията на компанията да разположи първите си 135 MW в наскоро придобития сайт Black Pearl. Освен това Cipher има опцията да придобие допълнителни 45 706 копачи, еквивалентни на 8,7 EH/s, през следващата година. Този далновиден подход позиционира Cipher за непрекъснато разширяване и повишена ефективност на копаене.

Стратегическо ценово предимство

Един забележителен аспект на това придобиване е способността на Cipher да осигури цената на оборудването за копаене на $14 за terahash (TH). Това изгодно ценообразуване, както беше подчертано от главния изпълнителен директор, се счита за „много привлекателно“ и подчертава ангажимента на Cipher за оптимизиране на оперативните разходи в неговите дейности за копаене. Стратегическото ценообразуване позиционира Cipher за повишена рентабилност, докато продължава да мащабира операциите си за добив.

Очакване скок на цената на Биткойн

Shiba Inu (SHIB) осигурява домейн от първо ниво ".shib"

Значителната инвестиция в хардуер за копаене сигнализира за очакванията на Cipher за скок в цената на Биткойн. Този стратегически ход е в съответствие с предишни инициативи на компанията, като например придобиването на ново местоположение в Тексас за 7 милиона долара в прясно емитирани обикновени акции през ноември 2023 г. Съоръжението, което може да се похвали с капацитет до 300 мегавата, е планирано за оперативна готовност през 2025 г.

Проактивният подход на Cipher за осигуряване на допълнителен хардуер за копаене и разширяване на неговия оперативен капацитет отразява неговата увереност в дългосрочната жизнеспособност и потенциал за растеж на пазара на криптовалута, особено на Биткойн.

Продължаващ импулс за придобиване на хардуер

Cipher поддържа активна позиция в придобиването на хардуер за копаене на криптовалута през 2023 г. По-специално, компанията придоби 11 000 машини Canaan A1346 през май, демонстрирайки своя ангажимент да остане технологично актуална и да увеличи максимално ефективността на копаене.

Сливането между американската компания за копаене Cipher Mining и Good Works Acquisition Corp., дружество, регистрирано на Nasdaq, в сделка за $2 милиарда през 2021 г., последвано от излизане на борсата през следващата година, позиционира Cipher като ключов играч в сектора за копаене на криптовалути .

Тъй като Cipher Mining стратегически разширява възможностите си за копаене и укрепва своето хардуерно портфолио, наблюдателите от индустрията ще следят отблизо неговата ефективност и по-широките последици за развиващия се пазар на копаене на Биткойн и пазара на криптовалута като цяло.

Публикацията на Светлана Петкова: "Cipher Mining с масивно придобиване на Antminer T21 "копачки"" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Cardano (ADA) оча...
Cardano (ADA) очаква пробив на фона на промяна в поведението на инвеститорите

Cardano (ADA) е готов за пробив, тъй като поведението на инвеститорите се променя: Анализ Цената на Cardano е готова за потенциален пробив,...

Анализ на Ethereu...
Анализ на Ethereum: Биковете или мечките ще надделеят?

Анализ на Ethereum: Ще надделеят ли биковете или ще се наложат мечките? Ethereum (ETH) остава на фокус, тъй като неговите дневни и седмични...

Биткойн отхвърлен...
Биткойн отхвърлен при MA50: сигнализира ли за по-нататъшен низходящ тренд?

Биткойн е изправен пред ново отхвърляне при MA50: Предстои ли още низходящ тренд? Биткойн (BTCUSD) претърпя ново отхвърляне при 1D MA50 (синя...

Shiba Inu (SHIB) ...
Shiba Inu (SHIB) е изправен пред мечи натиск

Shiba Inu (SHIB) е изправен пред мечи натиск сред пазарните колебания Във вихъра на пазарната активност Shiba Inu (SHIB) и няколко други...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!