Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Coinbase отбелязва съдебна победа, тъй като Върховният съд се произнася в нейна полза

  • Coinbase успя в усилията си да изпрати жалби на клиенти до частен арбитраж.

  • Върховният съд отхвърли второто дело, което борсата поиска да преразгледа.

Coinbase, водеща платформа за крипто обмен, успя в усилията си да изпрати жалби на клиенти до частен арбитраж. Върховният съд на САЩ подкрепя искането на крипто борсата за отлагане на съдебните дела на клиентите.

Coinbase постигна значителна правна победа в продължаващата си битка за разрешаване на съдебни дела на клиенти чрез частен арбитраж. Върховният съд на САЩ наскоро се произнесе в полза на крипто борсата в съдебни дела на клиенти. Това решение идва като значителна победа за борсата.

Съдебно дело на потребителя срещу Coinbase

На 22 март крипто борсата Coinbase разкри, че бивши потребители на борсата Coinbase са подали искове във Върховния съд на Съединените щати в две отделни дела на борсата. В делото на потребителя се посочва, че Coinbase е нарушила закона на Калифорния и че клиентът е загубил повече от $30 000 на крипто пазара.

Клиентът, на име Абрахам Биелски, е завел дело срещу крипто борсата. Той твърди, че през 2021 г. измамник е откраднал повече от $30 000 от неговия акаунт в Coinbase. В делото се твърди, че борсата е нарушила Закона за електронния трансфер на средства, като не е разгледала или кредитирала сметката на Bielski.

Другото дело беше заведено от бивши клиенти, които твърдяха, че Coinbase е нарушила закона на Калифорния срещу измамния маркетинг, като е привлякла лица да плащат за участие в лотарията през 2021 г. Това също предлага цени в популярната криптовалута Dogecoin.

След искането на Coinbase Върховният съд да разгледа въпроса, производството по лотарията беше спряно до края на март. Освен това съдът съобщава, че решението трябва да се вземе до юни.

Върховният съд на САЩ се произнася в полза на Coinbase по потребителско дело

Върховният съд се произнася в полза на замяната

Според доклада, с решение 5-4, съдиите отмениха решението на по-нисък съд относно потребител, който заведе дело, след като измамник открадна пари от сметката му. Крипто борсата подаде своята жалба и твърди, че исковете е трябвало да бъдат арбитражирани. По-долната инстанция е разрешила предложеният колективен иск да продължи. Върховният съд отхвърли второто дело, което борсата поиска да преразгледа.

Coinbase разглежда обжалвания, насочени към разрешаване на спорове чрез частен арбитраж, който често се предпочита от бизнеса пред съдебния процес. Крипто борсата твърди, че арбитражът е необходим съгласно нейното потребителско споразумение за уреждане на притеснения. И това съгласно Федералния закон за арбитража, който урежда процедурите за разрешаване на спорове чрез арбитраж.

Арбитражът, метод за алтернативно разрешаване на спорове, става все по-популярен сред компаниите. Той предлага набор от предимства, включително по-ниски разходи, по-бързи решения и поверителност.

Върховният съд на САЩ постанови, че делото, заведено от един от потребителите на борсата, не може да продължи, докато борсата не защити обжалване на решение на по-нисък съд. Върховният съд не добави крипто проблемите, пред които е изправена Coinbase от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ.

Решението идва след подаването на документи от SEC на САЩ срещу водещите крипто борси, включително Coinbase. Очаква се съдебната победа в делото на клиента да повиши доверието на борсата в борбата срещу SEC.

Подчертани крипто новини днес

Съдът на САЩ дава 120 дни на SEC по дело срещу Coinbase

Публикацията на Наталия Иванова: "Coinbase отбелязва съдебна победа, тъй като Върховният съд се произнася в нейна полза" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!