Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Действително измерване|Колко струва публикуването на мем в Base?

От Cookie @lonelyhorseme

Източник: Rhythm BlockBeats

 

Вместо да разчита на „Odyssey“ и airdrops, за да натрупа инерция, мрежата Layer2 Base, стартирана от Coinbase, взриви пазара с мит за мемове за хилядократно увеличение, привличайки безбройно внимание.

 

 

За около 14 часа увеличението беше 2000 пъти.Вчера около 17 часа пазарната стойност все още беше близо до 56 милиона щатски долара, а в пула имаше 8774 WETH. Като се има предвид, че по време на процеса на нарастване, всички все още като цяло вярват, че Base може да влезе в активи само временно, но не може да излезе (Забележка: Всъщност е възможно да излезете, препоръчително четиво: Урок|Научи ви как да върнете ETH от Базова верига), толкова голям. Има огромен контраст между пула и този вид познаване на „само влизане и излизане“, което е лесно да изплаши хората, което кара играчите да се чувстват много невероятно. Всички дори се шегуваха, че $BALD е „реклама" за Coinbase. Този мем е широко разпространен в Twitter и различни групи в WeChat:

Интелигентна обществена верига: Имаме местно куче, което се увеличава хиляда пъти и десет хиляди пъти на ден

Глупави обществени вериги: Започваме 2-месечна одисея

 

Но малко повече от 3 часа по-късно, $BALD оголи зъбите си и унищожи всичко. Партията по проекта внезапно изтегли общо 8660 ETH и 179 милиона $BALD ликвидност в рамките на 7 минути, а цената на $BALD спадна рязко, като най-големият спад достигна 80%. В момента, според данните на dexscreener, има само 12 ETH, останали в ликвидния пул на $BALD и TVL на мрежата Base също се срина поради това, падайки от около $42 милиона на $9,42 милиона.

 

 

„Chongtugou“ е изключително жестока „PvP игра“. Крипто играчите знаят, че това е равносилно на ближенето на кръв с върха на ножа, но винаги се изкушават от истории за забогатяване. Анонимни партита по проекти, които пият бира, за да се отпуснат. Опитах се да създам "земно куче", процесът беше толкова лесен и приятен, накара ме да се почувствам толкова безпомощна и иронична...

Само за $14 и няколко клика на мишката се роди "земно куче".

След като свържете портфейла и се подпишете в  Thirdweb , щракнете върху „Договори“ и след това щракнете върху „Разполагане на договор“.

След това можем да изберем типа договор за внедряване. Има много видове, от които да избирате тук Поддържа се внедряване с едно щракване на ERC-20, ERC-721 и ERC-1155 Token без код и дори поддържа внедряването на ERC-721 Token с функция за залог и възможност за наемане NFT ERC-4907 Дори пазар за търговия като OpenSea и т.н. Тук просто внедрявам ERC-20 Token, така че изберете „Token“:

След това щракнете върху „Разположи сега“, за да влезете в страницата с настройки:

Страницата за настройка е както следва:

Действително измерване|Колко струва публикуването на мем в Base?

- Изображение: Модел на токен.

- Име: Име на токена.

- Символ: Съкращение на токена.

- Описание: Описание на токена.

- Основен получател на продажбата: Доходният адрес на предварителната продажба на токени. Тъй като договорът „Token“, който избрахме, няма предварителна продажна цена, той всъщност е безполезен тук.

- Платформени такси: Приходите от предварителна продажба на токени също могат да бъдат облагани допълнително.Освен това, ако се внедри услуга като NFT пазар, всички вторични транзакции, които се появяват в договора, могат да бъдат обложени с данък.

След като всичко това е зададено, най-накрая избирам в коя мрежа да разположа и избирам Base:

„Името“, което зададох, е „ZaicheshangBuhuibaHaimeimai111Shufule“, „Sybmol“ е SHUFU, „Описание“ е „GM SHUFULE“, а „Изображение“ е удобен пакет стикери. След успешно внедряване за $2,26, ефектът е следният:

Договорът вече може да се види на basescan:

Обратно към центъра за настройки, има опция „Жетони“ в лентата с менюта отляво, щракнете върху нея и можете да изсечете даден брой токени. Изсечих 111111111111111 и след това сложих тях и 0,186 ETH на LeetSwap, за да направя пул от фондове. По този начин този Токен може да се търгува на LeetSwap точно като $BALD.

Mint Token ми струва $0,42, а създаването на пул в LeetSwap ми струва $11,35. Струва ми $14,03 да създам "земно куче", плюс малко сила в пръстите ми, за да щракам с мишката.

След това затворих фонда и изхвърлих всички разрешения във функцията „Разрешение“ на страницата с настройки на Thirdweb и експериментът приключи.

Въпреки това, използвайки  Quick Intel  за откриване на договора, създаден с Thirdweb, все още има много жълти и червени светлини:

Проверете $BALD договора с Quick Intel, ситуацията ще бъде много по-добра:

Thirdweb не успя да внедри функцията за данък върху транзакция покупка/продажба, така че потърсих и открих, че наистина има инструмент за издаване на токени с едно щракване, който може да задава данъци върху транзакция покупка/продажба, което е твърде умно...

Не мога да проверя сигурността на този инструмент. Въпреки това, принципът зад внедряването на договора с едно щракване на инструмента е приблизително следният: самият инструмент е договор и след като внедряването бъде потвърдено, договорът ще изпълни операцията „Deploy Token“ според настройките, за да завърши внедряването на съответните настройки. На случаен принцип избрах договор, разгърнат с този инструмент за откриване, и ситуацията с осветлението е по-добра от тази на Thirdweb:

епилог

Силно ви препоръчвам да използвате Thirdweb, за да разположите свой собствен Token и да разгледате. Въпреки че това е просто процес, можете да почувствате нещо различно, ако го изпитате сами (не бъдете зли).

Вярно е, че за да се превърне в "земно куче" с пазарна стойност от един милион или дори десетки милиони долари, е необходимо да се изгради официален уебсайт, различни вирусни маркетингове, които да предизвикат разцепване и т.н. Въпреки това, ако сте „крипто играч“ като мен, когато си набиваме мозъка, за да преценим дали даден проект е „достатъчно голям“, всичко това кара ли ви да се чувствате малко иронично?

Поставете съдбата си в ръцете на "Earth Dog Maker" и "400U Tiantuan", ще спечелите или ще загубите? Такъв крипто свят ли е какъвто желаете и какъвто аз искам?

Публикацията на Светлана Петкова: "Действително измерване|Колко струва публикуването на мем в Base?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Светлана Петкова

Топ крипто новини

Биткойн е изправе...
Биткойн е изправен пред натиск при подкрепа от близо $60 000

Биткойнът се бори за $60 000: Институционално влияние и краят на „опасната зона“ Биткойн (BTC) се сблъска с натиск надолу, тъй...

Анализ и прогнози...
Анализ и прогнози за цените на Polkadot (DOT) и Bitcoin (BTC)

Анализиране на прозренията на Capo: Прогнози за цените на Polkadot (DOT) и Bitcoin (BTC) В нестабилния свят на криптовалутите, прозрения от...

Cardano (ADA) виж...
Cardano (ADA) вижда съживяване на фона на пазарната волатилност

Cardano (ADA) се покачва на фона на пазарна турбуленция: Надстройката „Alonzo“ предизвиква оптимизъм В месец, белязан от...

Спад на крипто па...
Спад на крипто пазара: разбиране на текущата ситуация

Дешифриране на спада на крипто пазара: Навигиране на страха и оптимизма Крипто пазарът преживява значителен спад, като и Биткойн (BTC), и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!