Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Дневният обем на DeFi достига 7 - месечни дъна на фона на продължаващите спадове

Децентрализираните финанси (DeFi), в миналото процъфтяваща област на крипто пазара, в момента се справят с трудни обстоятелства в резултат на продължителен спад. Скорошно проучване показва, че дневният обем на търговия в DeFi е намалял до нива, които не са наблюдавани от седем месеца.

Инвеститорите и анализаторите започват да се притесняват за бъдещите перспективи на пазара на DeFi поради този забележителен спад в активността.

Низходящата спирала на дневния обем на DeFi

Крипто индустрията е известна с присъщата си волатилност и секторът DeFi не е изключение. Въпреки това, намаляващият обем на транзакциите и поредицата от хакове и атаки направиха този месец труден за децентрализираната финансова индустрия.

Според DefiLlama, транзакционната активност от 1,12 милиарда долара в неделя е най-ниската сума за деня за целия децентрализиран финансов пазар от 1 януари.

Общата заключена стойност (TVL) за всички DeFi протоколи спадна от 45,3 милиарда долара през юни до 42,9 милиарда долара през юли, тъй като индустрията се бореше да спре потока от намаляващи цени на активите. Биткойн (BTC) не успя да преодолее бариерата от $31 500, докато стойността на етер (ETH) падна от $1920 на $1850 през това време.

Най-голямата загуба през юли беше понесена от протокола за генериране на доходност Conic Finance, при който 1700 етера изчезнаха при експлойт за повторно влизане само преди седмица. От $125 милиона на $42 милиона, TVL за протокола е спаднал с 65%.

Conic не беше единственият субект, изправен пред последствията от затрудненото си положение, свързано с експлоатацията. Във вторник EraLend, видният протокол за заеми на zkSync, също стана жертва на повторно влизане, което доведе до финансова загуба от $3,4 милиона.

Други протоколи DeFi също отбелязаха изходящи потоци този месец, като Ankr, протокол за течен залог, претърпя 50% TVL спад, както и BendDAO, NFT платформа за кредитиране, и Chronos, децентрализирана борса, базирана на Arbitrum.

Дневният обем на DeFi намалява до 7 - месечни дъна, тъй като секторът издържа на спад

През предходния месец компании, включително MakerDAO, Blur и Curve Finance, загубиха повече от 15% от съответния си TVL.

Имаше няколко победители на пазара, въпреки факта, че по-голямата част от играчите не успяха да се възползват от като цяло стабилен пазар. Откакто внедри своя протокол за повторно залагане, EigenLayer отбеляза възобновяване на приходите.

Освен това Lybra Finance и Marinade Finance, също базирани в Солана, показаха устойчив растеж, като техните TVL се увеличиха съответно със 73% и 45%.

Последици за по-широката крипто екосистема

Спадът на дневния обем в децентрализирания финансов сектор поражда опасения не само в самия сектор, но също така носи по-широки последици за цялостната крипто екосистема.

Тъй като проектите на DeFi допринасят много за ликвидността на други криптовалути, спадът в техния дневен обем на търговия може да повлияе на ликвидността на целия пазар. Ликвидността е важна за здравия пазар, тъй като гарантира, че активите могат да бъдат купувани и продавани, без да причиняват огромни колебания в цените. Спадът в ликвидността на DeFi може да причини повече колебания в цените и да забави растежа на крипто пазара като цяло.

Ако дневният обем на DeFi продължи да намалява, инвеститорите може да загубят вярата си в крипто бизнеса като цяло. Инвеститорите, които някога са вярвали в потенциала на DeFi, може да станат по-предпазливи и да започнат да поставят под въпрос общата надеждност и стабилност на пазара. За да се възстановят DeFi и крипто светът като цяло, инвеститорите ще трябва отново да се доверят на пазара.

Скептицизмът на регулаторите и падащото доверие на инвеститорите са виновни за рязко падащия дневен обем на DeFi сектора, който се превърна в основен проблем за крипто пазара.

Тъй като индустрията работи за решаването на тези проблеми, за проектите на DeFi ще бъде от решаващо значение да покажат, че са в съответствие с правилата и облагодетелстват потребителите по някакъв конкретен начин. DeFi индустрията и крипто екосистемата като цяло могат да започнат да растат устойчиво и издръжливо само ако тези проблеми бъдат отстранени и доверието на инвеститорите бъде възстановено.

Бъдещето на DeFi е несигурно в момента и как индустрията реагира на настоящите предизвикателства вероятно ще определи нейния курс.

Публикацията на Наталия Иванова: "Дневният обем на DeFi достига 7 - месечни дъна на фона на продължаващите спадове" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Наталия Иванова

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!