Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Доказателствата за използване на крипто от ISIS се „натрупват“: TRM Labs

Платформата за блокчейн разузнаване TRM Labs наскоро публикува доклад, който представя няколко казуси, подчертаващи използването на криптовалута от филиали на ISIS в цяла Азия. Той свързва верижните връзки между тези групи и про-ISIS кампании за набиране на средства в Сирия.

Публикуван на 21 юли, докладът посочва, че има „натрупване на доказателства във веригата“ от последните дванадесет месеца, че про-ISIS мрежи в Таджикистан, Индонезия и Афганистан са използвали криптовалута, за да улеснят операциите.

Според TRM по-голямата част от транзакциите, свързани със случаите, включват използването на Tether (USDT) в мрежата Tron (TRX).

На 21 юли Cointelegraph отрази презентация на Тара Анисън, бивш ръководител на техническия крипто съвет на Elliptic, където тя също така подчерта, че Tron и Tether са популярни активи за незаконна употреба, тъй като престъпниците се отклоняват от Биткойн (BTC) в полза на стабилни монети.

Анисън обясни, че децентрализираните борси (DEX) имат голяма ликвидност и „наистина добър обем“, което прави „супер лесно“ прането на средства.

Освен това TRM отбеляза значителен брой лица, използващи базирани в Индонезия борси за изпращане на средства до адреси, свързани с кампании за набиране на средства в Сирия в подкрепа на ISIS. В него се посочваше:

„Над 517 000 USD бяха изпратени през 2022 г. от лица, използващи базирана в Индонезия борса за обмен на адреси, идентифицирани от TRM Labs като принадлежащи към кампании за набиране на средства в подкрепа на ISIS в Сирия и местните борси, които улесняват техните дейности.“

Беше съобщено, че кампаниите за набиране на средства декларираха, че средствата се използват за подкрепа и „помощ за освобождаване на семейства на ISIS, държани в сирийски лагери“.

Доказателствата за използване на крипто от ISIS се „натрупват“: TRM Labs

Всички трансфери бяха направени с помощта на USDT на Tron на стъпки от $10 000, пише TRM.

Докладът също така посочи пример в Таджикистан, където криптовалутата е била използвана за набиране на бойци за филиала на ISIS в Афганистан. Една от кампаниите за набиране на средства, която работи повече от година, беше свързана с адрес, който получи приблизително 2 милиона долара в USDT на Tron през 2022 г.

Чрез проследяване на блокчейн, TRM Labs идентифицираха потока от средства и уведомиха обмена, използван от групата за осребряване на техните средства. След това обменът предупреди местните власти, в резултат на което турските власти арестуваха високопоставен човек, който събира средства на ISIS.

Освен това беше съобщено, че медийно звено, свързано с филиала на ISIS в Пакистан (ISPP), започна да рекламира способността си да приема дарения през втората половина на 2022 г.

TRM Labs установи, че адресите, контролирани от групата, са имали общ обем от приблизително $40 000 през последните дванадесет месеца.

Това идва, след като TRM Labs разкри в доклад от 28 юни, че обемът на незаконното финансиране, включващо Биткойн, е намалял значително през последните седем години. Отбелязва се, че докато Биткойн някога е бил „изключителната валута“ за финансиране на тероризма през предходните години, до 2022 г. всичко се е променило.

TRM Labs съобщи, че до 2022 г. Tron е използван за 92% от финансирането на тероризма.

Magazine: Правоприлагащите органи на САЩ нагнетяват топлината на престъпленията, свързани с крипто

Публикацията на Олег Димитров: "Доказателствата за използване на крипто от ISIS се „натрупват“: TRM Labs" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!