Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Доклад: XRPL вижда голям растеж през Q2 въпреки дълбоките съдебни спорове срещу SEC

Според скорошен доклад от платформата за крипто анализи Messari, въпреки продължаващите опасения относно делото на Ripple с SEC, XRP Ledger (XRPL) показа значително представяне в няколко области на своя протокол през второто тримесечие на 2023 г. увеличение.

XRP Ledger (XRPL) е платформа с отворен код, която може да се похвали с бърза пропускателна способност от 1500 транзакции в секунда с ниски такси за транзакции. Неговата консумация на енергия на транзакция го прави един от най-устойчивите проекти в блокчейн индустрията. XRPL предоставя различни услуги и случаи на използване, свързани с плащания и финансови транзакции.

Според доклада пазарната капитализация на XRP в обращение се е увеличила с 42,5% досега тази година. Този ръст се дължи на скока в цените на активите през първото тримесечие; пазарната капитализация обаче спадна с 10,7% през второто тримесечие, от 27,8 милиарда долара на 24,8 милиарда долара.

Въпреки спада на обема на транзакциите на XRP платформата спрямо предходното тримесечие, средният дневен обем на транзакциите с незаменими токени (NFT) се увеличи значително с 12,7%, от 13 800 транзакции на 15 500 транзакции. Въпреки че XRPL се разраства бързо, все още е твърде рано за XRPL да се конкурира с водещи конкуренти като Ethereum и Solana в екосистемата на децентрализираните финанси (DeFi) и NFT. Въпреки това има признаци, че тази тенденция започва да се обръща.

Данните на Messari разкриват още едно голямо развитие в екосистемата XRP, разширяването на страничните вериги XRPL и скорошното стартиране на два забележителни протокола, Coreum и Root Network. Тези протоколи играят жизненоважна роля за осигуряване на програмируемостта, необходима на разработчиците и потребителите на XRPL. Coreum набляга на сигурността на екосистемата, докато Root Network се фокусира върху насърчаването на иновациите в метавселената.

Общият брой на новите адреси за XRPL е нараснал значително, достигайки 138 790, което е увеличение от 31,8% спрямо същия период на 2022 г. Също така, тримесечните приходи скочиха с 220,3% до $188 376.

Въпреки предизвикателствата, дължащи се на продължаващите съдебни спорове с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC), все още можем да видим усилията на разработчиците в екосистемата на Ripple да стимулират приемането на помощната програма. Ръстът в основните операции на XRPL отразява напредъка му в предоставянето на устойчива стойност и полезност.

Техническият директор на Ripple Дейвид Шварц наскоро сподели в официалния си акаунт в Twitter относно стратегическата промяна и визията на компанията да се фокусира върху XRP Ledger (XRPL).

XRPL вижда растеж през второто тримесечие въпреки делото срещу SEC

Шварц каза: „Когато Ripple премина към плащания през 2014 г., това беше, защото екосистемата DEX в XRPL работеше добре. Имаше над $80 000 в суапове и плащания на ден и успяхме да потвърдим 100% реална икономическа дейност. Ние искаме да съсредоточи се върху това как чувстваме, че можем да се справим по-добре като компания Никой друг не работи върху изграждането на система за корпоративни плащания, която може да бъде уредена в криптовалути.

Смятаме, че XRPL е най-добрата технология за това, но разбира се, това не означава, че е единственото или най-доброто нещо за XRPL. Така че, когато започне манията по ICO, имаме повече пари и повече персонал, определено можем да поемем повече от едно нещо. Видяхме проекти да се преобразуват в ICO, въпреки че нямаше смисъл за проекта, и разширихме фокуса си, за да се опитаме да насърчим проектите да бъдат по-независими от платформата“, каза той.

Все пак техническият директор на Ripple Дейвид Шварц се възползва от възможността да каже, че първоначалната визия за книгата XRP е била да бъде като Биткойн (BTC), „но с вградена поддръжка за множество активи, валути и кръстосани емитенти.“ Комплексни плащания и транзакции също се поддържат първоначално. Първата ми визия за XRPL е „дълбока и справедлива ликвидност, при която всеки в света може да внесе и изтегли стотици активи в момента на плащането“.

Както всички знаем, висящото съдебно дело Ripple-SEC е важен фактор, засягащ развитието на XRP. През декември 2020 г. SEC съди Ripple за нарушаване на федералните закони за ценни книжа. SEC вярва, че Ripple и неговите основатели продават XRP на инвеститори с цел печалба.Това поведение вече е сделка с ценни книжа, но Ripple не е регистрирала XRP като ценна книга. Съгласно изискванията на федералните закони за ценните книжа, всички предложения и продажби на ценни книжа, включително тези, включващи цифрови активи, трябва да бъдат регистрирани съгласно неговите разпоредби или да отговарят на изискванията за освобождаване от регистрация.

Още през 2019 г. SEC пусна „Рамков анализ на цифрови активи „Инвестиционен договор““ въз основа на теста на Howey, за да определи дали цифровите активи са ценни книжа. SEC вярва, че цифровата валута се счита за ценна книга, ако нейното развитие зависи от усилията на дадена компания и инвеститорите очакват разумна печалба от инвестицията си. Напротив, ако цифровата валута е достатъчно независима и децентрализирана, така че нито един участник да не може да повлияе на работата на цифровата валута и инвеститорите няма да формират очаквания за печалби, тогава тази цифрова валута не е ценна книга. Въз основа на това Центърът за изследване на блокчейн към Института за изследване на финансовите технологии на университета Цинхуа смята, че участващите поддържащи Биткойн и Етериум очевидно са достатъчно разпръснати, така че тези два цифрови актива не са признати за ценни книжа от SEC.

Тази аналитична рамка не е регулаторен закон, а само предоставя определени регулаторни очаквания за компаниите за криптиране, което предполага възможността да бъдат разглеждани като „ценни книжа“ за регулиране. Очевидно при тази рамка централизирана валута като XRP може лесно да се разглежда като ценна книга. Въпреки това, в отговор на това обвинение, Ripple настоя, че монетите за трансгранично плащане не са ценни книжа.

Оттогава двете страни започнаха съдебни спорове за близо три години и фокусът на дебата все още е „дали XRP е ценна книга или не“.

На този етап Ripple се фокусира върху токенизацията на недвижими имоти и специализирано изследване на блокчейн технологията, което прави XRP да има уникални основи и има потенциала да стимулира дългосрочен значителен растеж и иновации. С резултата от делото скоро може да бъдем Ние могат да видят съвсем нова екосистема, появяваща се пред света.

Публикацията на Николай Кръстев: "Доклад: XRPL вижда голям растеж през Q2 въпреки дълбоките съдебни спорове срещу SEC" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Николай Кръстев

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!