Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

DYdX Foundation напредва към пълна децентрализация с пускането на V4 Testnet

Фондацията dYdX, организация с нестопанска цел, посветена на поддръжката на протокола dYdX в децентрализираните финанси (DeFi), обяви стартирането на публична тестова мрежа за последната му версия, v4.

Това постижение изпревари dYdX за очакваното пускане на основната мрежа v4, отбелязвайки важен крайъгълен камък към пълна децентрализация на платформата.

Както е посочено в неговата пътна карта към децентрализация, неотдавнашното стартиране на testnet представлява четвъртият от петте етапа, поставени от dYdX.

Понастоящем версията на живо на dYdX се счита за частично централизирана, като използва централизирана книга за поръчки и система за съпоставяне, като същевременно не държи попечителство върху потребителските активи.

Очаква се предстоящата версия v4 да разреши този проблем и да постигне пълна децентрализация.

dYdX в момента е най-голямата в света децентрализирана борса за безсрочни облигации, които са облигации без дата на падеж, улеснявайки над 1 милиард долара ежедневни преводи на средства.

Чарлз д’Хауси, главен изпълнителен директор на фондация dYdX, обсъди преминаването към пълна децентрализация и нейното въздействие върху централизираните доставчици на перпетуали.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: PEPE Coin в беда? Финансовият регулатор ограничава крипто мемовете

Според d’Haussy централизираните доставчици не са директни конкуренти на протокола dYdX, тъй като те са изиграли решаваща роля в подкрепата на пазара, като BitMex се счита за създател на перпетуули.

Той разглежда индустрията като преминаваща към състояние на „децентрализирано прекъсване“, но подчертава, че централизираните организации могат да съществуват съвместно и да си сътрудничат с DeFi платформи, облагодетелствайки по-широката крипто общност.

DYdX Foundation Предупреждение Няма никакви въздушни капки, свързани с DYdX V4 Testnet

D’Haussy предвижда бъдеще, в което централизираните борси служат като шлюзове към децентрализирани борси, предлагайки на клиентите подобрено изживяване и безпроблемна интеграция.

Като прави паралел с традиционните финансови институции, той предполага, че банките често предоставят допълнителни услуги наред с основния си бизнес.

Той вярва, че този модел може да се приложи към крипто, стига да дава възможност на потребителите да приемат крипто услуги по начини, които отговарят на техните предпочитания.

Главният изпълнителен директор разглежда това като положително развитие за екосистемата, като подчертава, че хората имат различни предпочитания за потребление.

Ако централизиран субект може да осигури по-достъпни и удобни средства за управление на крипто активи, като същевременно улесни достъпа до DeFi, това би било от полза за потребителите.

В заключение, стартирането на v4 testnet от dYdX Foundation приближи платформата до постигане на пълна децентрализация.

Гледната точка на главния изпълнителен директор подчертава потенциала за сътрудничество между централизирани и децентрализирани доставчици, като централизираните обмени служат като портали към DeFi, предлагайки на потребителите безпроблемно и персонализирано крипто изживяване.

Други истории:

FSB предлага глобална регулаторна рамка за криптовалутите

Celo Blockchain планира преход към решение Ethereum Layer-2

Председателят на SEC Гари Генслър се застъпва за по-широко използване на изкуствен интелект за наблюдение на пазара

Публикацията на Олег Димитров: "DYdX Foundation напредва към пълна децентрализация с пускането на V4 Testnet" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Олег Димитров

Топ крипто новини

Ще се повиши ли ц...
Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000%.

Ще се повиши ли цената на XRP? Анализатор прогнозира скок от 3000% на фона на краткосрочно спадане до $0,40 XRP, който в момента се...

Предстоящото реше...
Предстоящото решение на SEC относно Ethereum ETF: потенциално забавяне и въздействие върху инвеститорите

Предстоящо решение на SEC относно Ethereum ETF Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е готова да вземе основно решение относно...

Ethereum (ETH) из...
Ethereum (ETH) изненадва инвеститорите с възходящ импулс

Ethereum изненадва инвеститорите с възходящ импулс: поглед към $4K Ethereum (ETH) хвана инвеститорите неподготвени, тъй като цената му набра...

Скорост и стойнос...
Скорост и стойност на мрежата на Solana: Анализ

Скоростта и стойността на мрежата на Solana: Задълбочен анализ Светът на криптовалутите е обсебен не само от цените, но и от скоростите и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!