Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Една статия за разбиране на ERC - 6551, възможността за композиране на NFT най-накрая е реализирана?

Падането на Azuki постепенно намали интереса на пазара на NFT към оригиналния разказ и всички са нетърпеливи да възвърнат доверието в новия разказ. В момента има две посоки, които са привлекли вниманието на пазара. Едната е да се развие офлайн икономиката, представена от Pudgy Penguins, и да се инжектира стойност в PFP проекта. Втората е да продължим да изследваме NFT технологията. Какво.

ERC-6551 беше широко обсъждан напоследък и е заслужена звезда в разказа за „Технологични открития“.

Какво е ERC-6551?

Просто казано, ERC-6551 може да превърне "малка снимка" в "портфейл". ERC-6551 ще предостави акаунт за интелигентен договор за всички токени ERC-721. Тези акаунти не само ще позволят на токените ERC-721 да притежават ERC-20, ERC-721, ERC-1155 и други активи, но също така ще позволят токени ERC-721 за взаимодействие с различни приложения.

Вашата „малка снимка“ е вашият „портфейл“, който има всички функции на Ethereum акаунт, които се наричат ​​„Token Bound Accounts“.

Технически принцип

Вземайки тази блок-схема като пример, притежателят на Token#456от серия ERC-721 (като BAYC #456) взаимодейства с договора "Регистър", за да притежава акаунт, свързан с Token от 0x789... . Регистрационният договор е неизменен, без разрешение и няма собственик, разполагайки с уникален, детерминистично адресиран интелигентен договорен акаунт за всеки ERC-721 Token. Контролът върху акаунта се притежава само от притежателя на токена ERC-721. Когато собствеността върху токена ERC-721 се прехвърли, контролът върху акаунта също се прехвърля.

Когато притежателят на ERC-721 Token иска да използва собствения си акаунт, обвързан с Token, за да работи, всъщност акаунтът, обвързан с Token, извиква функцията „executeCall“ в своя интелигентен договор, която първо ще провери инициатора на операцията и ERC-721 дали адресите на притежателите на токени са еднакви, потвърдете, че са последователни и след това извикайте определената функция в адреса на целевия договор, за да завършите операцията.

С други думи, вашият портфейл контролира „малка снимка" и тази „малка картина" е друг портфейл. На повърхността вашият „голям портфейл" инициира операцията, но всъщност взаимодействието е вашият „малък портфейл с картина" ". " и целевия договор.

възможност

Вече има PFP проект "Sapienz", използващ ERC-6551. Sapienz е FOMO от минимум 0,02 ETH до около 0,18 ETH, а максималното увеличение е 10 пъти по-бързо. Предисторията на този проект всъщност не е малка, направена е от "Ace Pigeon" Jeff Staple.

"Ace Pigeon" и неговият Nike Pigeon Dunk

Ежедневна селекция на Web3Caff: Разбиране на L2 и Web3 игри Юлски прозрения от гледна точка на Danksharding, разбиране на EIP - 4844 в една статия

Но ако аурата на „Ace Pigeon" бъде премахната, всъщност този проект е „комбинируем" само по отношение на геймплея. Казано по-просто, характеристиките на „малките снимки“ могат да бъдат „разглобени“ и можете да ги премахнете като обличане на кукли Барби, аксесоари или купете любимите си аксесоари, които да носите на куклата. Това всъщност не е ново и може да се направи без ERC-6551, като ERC-6059.

По-интересната възможност трябва да е свързана с блокчейн игрите. В миналото често виждахме, че игрови NFT проекти ще пуснат „игрови герои“ като серия за създаване, но последващите игрови активи и „игрови герои“ бяха друга отделна серия. С ERC-6551 токените за игра и различни реквизити за игра могат да бъдат директно свързани с „героите на играта“. Ако някой ден искате да напуснете ямата, директната продажба на „героя на играта“ е еквивалентна на продажбата на собствеността върху акаунта в играта, което е много удобно. Ако има нещо, което си струва да се очаква с нетърпение в проекта Sapienz, то трябва да се разглежда и от този аспект. След „Ace Pigeon“ трябва ли да продължим да пренасяме талантите си в Web3 и да проектираме куп виртуални модни дрехи, които да съответстват на Sapienz като RTFKT. Тази точка може също да доведе до факта, че airdrops може да стане по-удобен и моментните снимки могат да бъдат елиминирани.В ерата на „малките снимки“, които са „портфейли“, airdrops могат да се правят директно до адресите, свързани с „малки снимки“.

Друга възможност е да се интегрира DID за иновации в начина на социално взаимодействие във веригата или запис на поведение във веригата. Сега трябва да използвате различни отделни платформи, за да получите POAP за airdrops. Възможно ли е директно взаимодействие с DID в бъдеще? Може би можете също така да се отървете от лошата атмосфера на PUA в белия списък между другото - колко NFT проекти са направили вторично създаване или публичност преди, страната по проекта трябва да даде съответния POAP, след като натрупа твърде много, нека страната по проекта директно да погледне портфейлът "малка снимка" ще разбере дали е висококачествен потребител и постепенно ще позволи на PUA вече да няма извинения.

Може ли музиката NFT да се комбинира с ERC-6551, за да запише колко пъти е слушана и дори всеки може да има своя собствена „стойка за записи“, която позволява на другите лесно да виждат различните „записи“ в своята колекция и да ги обменят лесно ? Могат ли игровите реквизити да записват многоизмерни данни по-лесно, например като скинове за CS:GO, да записват броя на „убитите врагове“ и т.н. Както ефективността на пазара, така и забавлението от NFT ще бъдат значително подобрени.

На току-що приключилия тематичен хакатон ETHGlobal Waterloo вече можем да видим някои интересни опити:

AquaNet: AI генерира акаунт в социални медии въз основа на метаданните на „малката снимка“ и съдържанието на публикацията на всеки акаунт се генерира автоматично според стила на акаунта в социалните медии, генериран от AI. От регистрацията до публикуването, то е напълно AI, позволявайки на вашата "малка снимка" да оцелее. Това всъщност придава ново значение на артистичния стил на „малките картинки". Ако изберете „малка картина", която е твърде абстрактна, речта й може да е наистина абстрактна...

Фукуро: Това означава „чанта за късмет“ на японски, с цел реализиране на безплатна комбинация от NFT, ERC-20 Token и други активи за продажба. Интересното в това нещо е дали в крайна сметка ще се превърне в платформа за отваряне на слепи кутии. Гост-офицерът ще опита късмета си. Може би има 1 BAYC + 10 ETH вътре и разбира се може да е 1 връщане към нулева снимка + 0 ETH...

Касичка: Касичката на веригата, колкото повече пари спестите, характеристиките ще се променят съответно. Той е много подходящ за хора като мен, които винаги се връщат към нулата и винаги му се наслаждават. В бъдеще мога да депозирам малко ETH в него редовно всеки месец. Когато остарея, ще изгоря касичката и ще получа ETH , за да мога да се обърна на стари години.

Tokenbound Titans: верижна игра, „малка снимка“ има данни, спаринг. Той също така ще реализира гореспоменатата идея за промяна от „характер в играта“ към „акаунт в играта“, а плячката ще се съхранява под „малката снимка“.

И накрая, трябва да спомена, че основната точка на ERC-6551 е неговата обратна съвместимост.Той може безпроблемно да се свърже със съществуващия ERC-721 Token, без да внедрява нова миграция на договор. Това заобикаля огромното главоболие от разклоняването на консенсуса и маркетинга, помислете за изоставения ERC-998...

епилог

Възможността все още трябва да изчака появата на действителното приложение, така че не смея да кажа, че ERC-6551 е твърде оптимистичен за бъдещето на NFT, но наистина е... доста интересен.

Принадлежи към „Мислих за тази точка и мислих за онази точка“, но може би е най-универсалната комбинация и обратната съвместимост е наистина непобедима. Имаше много подобни идеи за Ethereum преди, но те може да не са толкова подходящи, за да бъдат приети от пазара. Solana също е пълен с „програмируеми NFT“ опити като Backpack, тоест 1 NFT = 1 приложение, но приложението все още трябва да се използва в Backpack, което не е лесно за разпространение.

И накрая, ERC-6551 все още е в етап на предложение, продължавайте да наблюдавате, инвестирайте внимателно и не FOMO.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Една статия за разбиране на ERC - 6551, възможността за композиране на NFT най-накрая е реализирана?" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Ефекти на халвинг...
Ефекти на халвинга на Биткойн: Устойчивост на скоростта на хеширане на фона на ценова борба, загриженост за MEV

Разполовяване на Биткойн и динамика на скоростта на хеширане Четвъртият халвинг на Биткойн (BTC), за разлика от предишни случаи, стана...

Ripple (XRP) е из...
Ripple (XRP) е изправен пред мечи сигнали на фона на намаляващо търсене и активност във веригата

Анализ на цените на Ripple (XRP). Цената на Ripple може да удължи скорошния си спад, тъй като затвори под своята 20-дневна експоненциална...

Shiba Inu е изпра...
Shiba Inu е изправен пред натиск от продажби: Предстои ли корекция на цената?

Анализ на цените на Shiba Inu (SHIB) Колебливостта на цените на Shiba Inu остана висока миналата седмица, наблюдавайки значителни колебания...

Solana се консоли...
Solana се консолидира в мечи модел на вимпел: показателите предполагат мечи настроения

Анализ на цените на Solana (SOL). В момента цената на Solana се консолидира, за да формира модел на вимпел след значителен скок нагоре през...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!