Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Етериум кит продаде 17 000 ETH – Ценово въздействие, анализ и перспективи

Етериум кит продаде 17...
Етериум кит продаде 17 000 ETH – Ценово въздействие, анализ и...

Ethereum кит продава 17 000 ETH: Последици и анализ

Известен кит на Ethereum, притежаващ значително количество ETH за продължителен период, избра да ликвидира значителна част от своите притежания. Въпреки че непосредственото въздействие върху цената на ETH изглежда приглушено, по-широката дейност в екосистемата на Ethereum изисква внимателно разглеждане.

Ходът на кита за привличане на печалба

Скорошни данни разкриват значителна транзакция, при която ранен притежател на ETH е обменил 17 770 ETH за 62,24 милиона DAI, при курс от $3 503 за ETH. Трябва да се отбележи, че това лице е натрупало 14 280 ETH на средна цена от приблизително $182, придобити между март 2017 г. и април 2021 г. от борси като Gemini и Bittrex.

С впечатляваща печалба от 23 пъти първоначалната им инвестиция, което означава печалба от $59 милиона, продажбата на кита инжектира значително количество ETH на пазара. Този приток може да окаже краткосрочен натиск надолу върху цената, особено ако няма достатъчно търсене, за да поеме обема на продавания ETH.

Настроения на пазара и потенциално въздействие

Крайният ефект от транзакцията на кита зависи от пазарните настроения. Ако се тълкува като сигнал за нестабилност на пазара, това може да предизвика панически продажби, водещи до по-нататъшно обезценяване на цените. Въпреки това, ако се възприема като рутинна маневра за теглене на печалба или здравословна корекция на пазара, това може да стабилизира цената на ETH или дори да катализира отскок, когато опортюнистични купувачи навлязат на пазара.

Устойчивост на цената на ETH

Анализ на устойчивостта на XRP и бъдещите перспективи

В момента ETH се търгува на $3,571.59, показвайки 27% разлика от най-високото си ниво за всички времена. Въпреки тестването на нивата от $3674,23 два пъти през последните седмици, ETH среща съпротива при надхвърляне на този праг. Пробив отвъд това ниво може да сигнализира за обръщане на низходящия тренд, наблюдаван след спада му от $4081,55, потенциално проправяйки пътя за връщане към това ниво на съпротива.

Паричният поток на Chaikin (CMF) за ETH обаче наскоро намаля, което показва намаляване на паричния поток към ETH. Това предполага възможен период на странично или низходящо движение на цената, преди да последва потенциално рали.

Мрежова активност на Ethereum и Outlook

Жизнеспособността на екосистемата Ethereum остава положителен фактор за бъдещата траектория на ETH. Въпреки колебанията, използването на газ в мрежата на Ethereum поддържа последователност, което е показателно за устойчива активност в рамките на екосистемата.

Независимо от това, забележим спад в обема на търговия с незаменими токени (NFT) в мрежата Ethereum поражда опасения относно намаляващия интерес към NFT. Въпреки че това може да повлияе на краткосрочната мрежова активност, дългосрочните последици върху динамиката на екосистемата на Ethereum изискват наблюдение.

В заключение, докато продажбата на ETH от значителен кит въвежда краткосрочна несигурност, устойчивостта на Ethereum и мрежовите основи го позиционират благоприятно за потенциално възстановяване и устойчив растеж. Въпреки това, продължаващите промени в пазарните настроения и динамиката на екосистемите изискват бдителност и адаптивни стратегии за участниците на пазара.

Публикацията на Георги Шопов: "Етериум кит продаде 17 000 ETH – Ценово въздействие, анализ и перспективи" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Георги Шопов

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!