Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

EthDrive: Упълномощаване на Web3 с високопроизводително съхранение

1) Предистория:

В динамичната среда на блокчейн, интернет на нещата (IoT) и изкуствен интелект (AI), експоненциалното нарастване на генерирането и споделянето на данни породи значителни опасения относно поверителността и сигурността на данните. Централизираните модели за съхранение, с присъщите им уязвимости, създават рискове като изтичане на данни и злоупотреба. В резултат на това защитата на съхранението на данни и поверителността се превърна в критичен императив.

Водейки в децентрализираното съхранение, MEMO е пионер в революционно решение за справяне с тези предизвикателства, предоставяйки съществена подкрепа на многобройни индустриални партньори.

Представяме ви EthDrive, авангардното Web3 приложение за съхранение на MEMO, изградено върху неговата децентрализирана рамка за съхранение. EthDrive стои като твърд страж, укрепвайки поверителността и сигурността на данните чрез разумно разпределение на данни между мрежови възли. Този стратегически ход заличава опасностите, синоним на централизираното съхранение, като дава възможност на потребителите да се насладят на пашкула на поверителността на данните, който технологията за децентрализирано съхранение предоставя, като същевременно са необременени от опасенията за изтичане на данни или експлоатация, често свързани с централизираните услуги за съхранение.

2) Въведение:

EthDrive използва блокчейн, децентрализирано съхранение и peer-to-peer мрежи, за да създаде надеждна мрежа за съхранение с голям капацитет. Нашата основна цел е да предоставим на потребителите сигурна, ефективна платформа за съхранение с голям капацитет.

За разлика от конвенционалните решения за съхранение, EthDrive използва децентрализирано съхранение на устройства, намалявайки уязвимостите, свързани с централизираните сървъри. Чрез разпространение на данни между мрежови възли, EthDrive подобрява сигурността и запазва поверителността на потребителите. Криптирането, прилагано по време на процесите на предаване, архивиране и споделяне на данни, допълнително укрепва защитата на данните. Потребителите запазват изключителен контрол върху своите данни чрез лични ключове, предотвратявайки всякакъв неоторизиран достъп на трети страни.

Освен това, EthDrive използва усъвършенствана технология за мрежово предаване на peer-to-peer, надминавайки традиционните методи за съхранение по отношение на скоростта на предаване. Той постига незабавно време за реакция и скорост на предаване от второ ниво, осигурявайки безпроблемен и ефективен трансфер на данни.

Технически предимства:

Подобрена сигурност: EthDrive използва децентрализирано съхранение и техники за криптиране, за да защити данните по време на предаване, архивиране и споделяне, като гарантира максимална поверителност и защита.

Устойчиво и децентрализирано съхранение: Чрез децентрализиране на съхранение на устройства, EthDrive смекчава рисковете, свързани с централизираните сървъри, осигурявайки повишена устойчивост срещу пробиви на данни.

Потребителски контрол: С личните ключове потребителите имат пълен контрол върху своите данни, елиминирайки необходимостта от участие на трета страна.

Характеристики на приложението и основни функции:

Удобен за потребителя интерфейс: EthDrive предлага интуитивен интерфейс за лесна навигация и безпроблемно управление на данни.

Съвместимост между платформи: Достъп до вашите данни от различни платформи и устройства, включително настолни компютри, мобилни устройства и уеб браузъри.

Архивиране и възстановяване: Без усилие създавайте резервни копия и възстановявайте предишни версии на файлове, ако е необходимо.

Сигурно споделяне и сътрудничество: Споделяйте файлове сигурно, като същевременно поддържате контрол върху разрешенията и правата за достъп.

Шифроване на данни: EthDrive осигурява криптиране от край до край, защитавайки файловете от неоторизиран достъп.

Надеждна инфраструктура за съхранение: Изграден върху блокчейн технология, EthDrive осигурява надеждно и надеждно решение за съхранение.

Изживейте бъдещето на сигурното, ефективно и високопроизводително хранилище Web3 с EthDrive. Защитете вашите данни, насладете се на бързи скорости на предаване и поддържайте пълен контрол върху вашите цифрови активи.

3) Техническо предимство:

Система за съхранение MEMO: основната основа на EthDrive

3.1 Сигурно съхранение: децентрализирано съхранение, многоролева намеса

Въз основа на глобалните мрежови възли на MEMO, данните се разпространяват и съхраняват на различни възли, за да се намали рискът данните да бъдат атакувани или подправени.

Беше създаден многоролев механизъм за обработка и беше въведена роля за проверка на трета страна в допълнение към съхранението и доставката на ресурси. Основната функция е от време на време да извършва проверка на сигурността на съхранените данни, за да се гарантира валидността на данните и устройствата за съхранение.

3.2 Защита на данните: толерантност на грешки на много нива, за да се осигури най-добрият баланс на надеждност, сигурност и излишък

ETH Drive възприема многостепенна стратегия за толерантност към грешки, съчетаваща толерантност към грешки при много копия с висока степен на излишък и толерантност към грешки при изтриване на код с ниска излишък. Изборът на механизъм за устойчивост на грешки е съобразен с конкретния размер на данните и атрибутите на приложението. За широкомащабни данни се предпочита толерантността към грешки на кода за изтриване, докато толерантността към грешки при множество копия е по-подходяща за данни с малък обем. Този гъвкав подход е в съответствие с уникалните характеристики и изисквания на всеки набор от данни, като гарантира оптимална защита и надеждност на данните.

Доставчиците за нуждите от съхранение на метафайлове предлагат път напред за управление на данни Web3

3.3 Възстановяване на данни: потвърждение за невалидност + поправка на данни

EthDrive е пионер в нова стратегия за отказ на данни RAFI, оптимизираща оценката и класификацията на риска. По отношение на възстановяването на данни, според паралелизма, обема на предаване и времето, се приемат методи като отложено възстановяване, паралелно възстановяване и оптимизиране на процеса на идентификация на изгубени блокове от данни, за да се подобри ефективността на ремонта.

3.4 Лични права: споделяне на стимули и печелене на ползи

Потребителите могат да дефинират правила за контрол на достъпа за всички свои данни и пълни записи за достъп и операции, така че да защитят правата за споделяне на потребителски данни съгласно интелигентния договор.

За по-подробна документация относно MEFS, моля, вижте: https://docs.memolabs.org/#/

4) Характеристики на приложението:

4.1 Поверителност

EthDrive възприема ключови технологии като ролеви дизайн, механизъм за устойчивост на грешки, механизъм за доказване и възстановяване на данни в системата MEMO. В етапа на съхранение на данни се извършва нарязване на данни и децентрализирана обработка на съхранение и всяка част от данните, обработена от системата, ще бъде разпределена и съхранена на различни възли. По време на периода на съхранение ролевата система от време на време извършва проверка на сигурността, за да гарантира абсолютната сигурност и поверителност на данните.

4.2 Голям капацитет

Пространството за съхранение се осигурява от MEMO възли, а възлите идват от ресурсите на оборудването, предоставени от потребители в различни региони на света. Текущият капацитет за съхранение на EthDrive достигна ниво PB. С непрекъснатия растеж на възловата мрежа MEMO, тя може да поддържа съхранение до ZB ниво в бъдеще.

4.3 Ниска цена

EthDrive се докосва до неактивни устройства, минимизирайки разходите и поддръжката. Първоначалното безплатно разпределение за съхранение обхваща 10-20 GB, което може да се разшири чрез кампании и потребителите могат да получат повече постоянно безплатно пространство чрез кампании. За потребители с голям капацитет, методът на плащане EthDrive приема множество методи за плащане за пространство и данни. Потребителите могат да приемат различни методи според собствените си нужди, за да спестят разходи за съхранение.

4.4 Скорост на предаване от второ ниво

EthDrive приема метода за мрежово предаване от точка до точка и различни видове методи за управление на класификация на данни. Различните предавателни възли се съпоставят според честотата на достъп до данни. Данните с по-висока честота на достъп се предават през възли с по-висока производителност, а скоростта на предаване може да достигне втората скорост.

4.5 Изтегляне с едно кликване

EthDrive има функция за изтегляне с едно кликване без влизане. След като потребител сподели файл с приятел, нерегистриран приятел може автоматично да изтегли файла, като просто отвори връзката за споделяне през браузър, без да влиза.

5) Основна функция:

5.1 Множествени вериги: изградете слоеве за съхранение на различни вериги

В момента EthDrive поддържа множество публични вериги като ETH и Polygon. Потребителите могат свободно да избират различни идентичности на обществената верига, които да влизат и използват. Надеждно, лесно за използване приложение за децентрализирано съхранение е изградено на базата на основния слой за децентрализирано съхранение на MEMO. Различните идентичности са пространствено независими.

5.2 Съхранение на данни: архивиране и миграция

Функцията за качване и изтегляне на данни на EthDrive се улеснява от MEMO децентрализираната система MEFS, която не е ограничена във формат и размер. С помощта на професионалните възли на MEMO и технологията за предаване, скоростта на качване и изтегляне на данни е гарантирана, а процесът на съхранение на данни е в съответствие със системата MEMO. Разпределението на пространството и проверката на съхранението се основават на ролевата система в системата MEMO и се радват на защитата на технологията за сигурност на MEMO.

На новите потребители се предоставя 10G безплатно пространство в една мрежа (различните квоти за свободно пространство в мрежата са независими), като допълнително безплатно пространство може да бъде получено чрез официални кампании или тестове. Официалните дейности започват всяка седмица и в тях може да се участва чрез официалната общност на MEMO. Скоро ще стартират повече кампании за разпределяне на безплатно пространство, като влизане при качване и награди за обратна връзка. Следвайте официалния Twitter на ETH Drive, за да получите най-новата информация: @ethdrive_net

5.3 Споделяне на файлове: публично споделяне и оторизирано споделяне

EthDrive предлага две различни опции за споделяне на файлове: публично споделяне и оторизирано споделяне. При публично споделяне няма ограничения за получателите. Потребителите могат да определят период на валидност за споделената връзка, позволявайки на всеки, който получи връзката през този период, да има достъп до съдържанието. От друга страна, разрешеното споделяне осигурява по-контролиран подход. Потребителите могат да посочат адреса на портфейла на очаквания получател(и), който може да включва множество адреси. Генерираната връзка за споделяне остава изключителна за посочените получатели, като се гарантира, че само посочените могат да отварят и имат достъп до споделеното съдържание.

6) Резюме:

От една страна, стартирането на EthDrive е конкретно приложение на децентрализирана технология за съхранение, което доказва действителната използваемост на MEMO и повече блокчейн технологии в текущата мрежова среда. От друга страна, той представлява възможността за трансформация от web2 към web3. Надяваме се, че все повече и повече блокчейн проекти могат да излязат на действителната сцена, да донесат повече практически случаи на обществото, да подобрят мрежовата среда web2 и да създадат солидна основа за развитието на web3.

За по-функционално изживяване, технически характеристики и инструкции за работа, моля, посетете официалния уебсайт на EthDrive: ethdrive.net, а за въпроси и отговори, моля, посетете сървъра на Discord: https://discord.gg/YG4Ydv2E7X

Публикацията на Сребрин Петров: "EthDrive: Упълномощаване на Web3 с високопроизводително съхранение" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Сребрин Петров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!