Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ethereum, Биткойн се срива, пазарът очаква SEC Spot ETF решение

Ethereum, Биткойн се...
Ethereum, Биткойн се срива, пазарът очаква SEC Spot ETF решение

Ethereum и Bitcoin преживяват рязък спад на фона на очакването на решението на SEC за спот Ethereum ETF

Пазарът на криптовалути стана свидетел на интензивна волатилност на 23 май, когато настъпи очакваната дата за решение за спот Ethereum ETF. Инвеститорите бяха на ръба, очаквайки отговора на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) на заявлението на VanEck за спот Ethereum ETF. Реакцията на пазара беше бърза и драматична, като особено се отрази на Ethereum (ETH) и Bitcoin (BTC).

Спад на цената на Ethereum (ETH) и въздействие върху пазара

Срив и частично възстановяване: Докато пазарът очакваше решението на SEC, Ethereum претърпя значителен спад. ETH падна рязко от $3,800 до $3,500, отбелязвайки спад от 8%. Въпреки че имаше известно възстановяване, цената успя да се покачи само до $3,680. Този внезапен спад причини значителни загуби за инвеститорите, особено тези с дълги позиции и изолирани маржин позиции, много от които бяха изправени пред ликвидация.

Пазарна капитализация и обем на търговия: Пазарната капитализация на Ethereum падна под $350 милиарда през този период. Обемът на търговия нарасна с 44%, достигайки 36 милиарда долара, воден от рязкото увеличение на продажбите. Повишената търговска активност подчертава нервността на пазара и бързата реакция на потенциални регулаторни новини.

Реакция на цената на Биткойн (BTC).

Подобен спад: Биткойнът отразява спада на цената на Ethereum, падайки с над 4% в рамките на минути до дъното от $66 600. Този спад доведе до спад на пазарната капитализация на Биткойн до 1,32 трилиона долара. 24-часовият обем на търговия също отбеляза значително увеличение, нараствайки с 16% до над $37 милиарда, което показва значителен натиск за продажба.

Настроения на пазара и решение на SEC

Прогноза за цената на Cardano (ADA): Готов за рали, тъй като пазарът очаква решение за Ethereum ETF

Безпокойство на инвеститорите: Резките спадове както на Ethereum, така и на Bitcoin подчертават чувствителността на пазара към регулаторните развития. Очакването около решението на SEC на място Ethereum ETF създаде силно нестабилна среда. Инвеститорите следят внимателно новините, тъй като одобрението или отхвърлянето на ETF може да има значителни последици за пазара.

Потенциални последици: Одобрението на спот Ethereum ETF може да доведе до увеличени институционални инвестиции и по-широко приемане на пазара, което потенциално ще повиши цените. Обратно, отхвърлянето може да доведе до по-нататъшни спадове и повишена пазарна несигурност.

Заключение

Пазарът на криптовалута преживява период на повишена волатилност и несигурност, докато очаква решението на SEC относно Ethereum ETF на място. Както Ethereum, така и Bitcoin са изправени пред резки спадове, водени от безпокойство на инвеститорите и спекулации. Резултатът от решението на SEC вероятно ще има дълбоко въздействие върху пазара, като ще повлияе както на краткосрочните движения на цените, така и на дългосрочните настроения на инвеститорите.

Бъдете в течение: За последните финансови и бизнес новини, включително актуализации относно решението на SEC и влиянието му върху пазара на криптовалута, четете KRIPTONOVINI.BG.

Публикацията на Милчо Атанасов: "Ethereum, Биткойн се срива, пазарът очаква SEC Spot ETF решение" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Милчо Атанасов

Топ крипто новини

Одобрението на Et...
Одобрението на Ethereum ETF се очертава: Ще тласне ли Ethereum до нови върхове като Биткойн?

ETF за криптовалута: Трансформиращо влияние върху пазара Спот Биткойн ETF: разтърсващ пазар Одобрението на спот Биткойн ETF на 10 януари...

Прогноза за ценит...
Прогноза за цените на Shiba Inu (SHIB): Активността на китовете намеква за възходящ дългосрочен потенциал

Shiba Inu (SHIB) китове и пазарни тенденции Преглед на дейността на китовете Последните данни във веригата показват забележителна...

Анализ на цената ...
Анализ на цената на Биткойн: Ключови прозрения от Zero Ika за краткосрочно бъдеще

Анализ на Биткойн пазара: прозрения и бъдещи прогнози В последните разработки Биткойнът показа значително движение, привличайки вниманието на...

Прогноза за ценат...
Прогноза за цената на Биткойн: Супер бичи бягане до $82 000? Прозрения на анализатор и как да се подготвим

Бичият потенциал на Биткойн: Анализатор прогнозира супер бичи бяг до $82 000 Пазарът на криптовалути, известен със своята волатилност и...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!