Последни новини
Новини по криптовалути Прогнози по криптовалути

© KriptoNovini.Bg 2024. | Крипто новините са написани за вас от сърце

Ethereum е изправен пред потенциален спад: Анализ на риска и динамиката на ливъриджа

Ethereum е изправен...
Ethereum е изправен пред потенциален спад: Анализ на риска и...

Развиващият се пазар на Ethereum: Анализиране на отрицателните обрати, риска и динамиката на ливъриджа

С надграждането на Dencun, обещаващо да подсили скалируемостта на Ethereum, криптовалутата е на ръба на значително подобрение. Въпреки това, на фона на това очакване, QCP Capital, опитна фирма за търговия с крипто активи, освети една забележителна тенденция, която може да оформи ценовата траектория на Ethereum.

Обръщане на отрицателен риск: причина за безпокойство

Анализът на QCP Capital разкри промяна в „обръщането на риска“ за Ethereum, което показва отрицателна тенденция за предстоящите изтичания. Тази промяна отразява нарастващите опасения сред инвеститорите по отношение на потенциалния спад в цената на ETH, което обикновено е показателно за пазар, склонен към защитни мерки срещу спадове.

Притеснения за ливъридж и корекция

Появата на отрицателни обръщания на риска се приписва на скок в интереса към пут опциите, служещи като хедж срещу потенциални загуби за тези, които спекулират с повишения на цените. Тази тенденция обхваща по-широки участници на пазара на алткойни, които хеджират своите инвестиции в Ethereum, за да намалят рисковете, свързани с техните притежания на алткойни.

Прозренията на QCP Capital подчертават латентно безпокойство около ценовата стабилност на Ethereum, особено в светлината на значителния ливъридж в рамките на пазара. Въпреки че фирмата предупреждава за потенциала за пазарна корекция, тя очаква силен купувачски интерес в случай на спад на цените, което предполага устойчиви пазарни настроения.

Динамика на спред спот-напред и последици

Ethereum е изправен пред потенциален спад на цената

Освен това спот форуърд спредовете на Ethereum отбелязаха лек спад, контрастиращ с устойчиво високите спредове на Биткойн. QCP Capital предполага, че рязък спад на спот цената може да доведе до по-ниски спредове напред, тъй като дългите позиции на ливъридж се отменят, което допълнително влияе върху динамиката на пазара.

Ефективност и перспективи за бъдещето

Въпреки тези предупредителни сигнали, Ethereum продължава да демонстрира стабилно представяне на крипто пазара, следейки отблизо движението на цените на Bitcoin. В момента се търгува над $4000, Ethereum отбеляза скромно увеличение от 0,6% през последните 24 часа.

Данните на IntoTheBlock рисуват обнадеждаваща картина, като над 94% от адресите на Ethereum в момента са в печелившо състояние. Това предполага силен модел на задържане сред инвеститорите и намалена вероятност от натиск за продажба, което потенциално проправя пътя за покачване на цената.

Съображения и заключение

Докато траекторията на растеж на Ethereum остава положителна, тя не отразява забележителния скок на Биткойн след одобрението на спот борсово търгувания му фонд. Тази дивергенция показва по-премерен темп на поскъпване на ETH, което подтиква заинтересованите страни да следят отблизо динамиката на пазара, докато Ethereum се движи по пътя си напред сред развиващите се тенденции и развития.

Публикацията на Димитър Тодоров: "Ethereum е изправен пред потенциален спад: Анализ на риска и динамиката на ливъриджа" е написана за KriptoNovini.bg

Ще сме ви благодарни ако споделите тази новина!

Tumblr
LinkedIn
Reddit
VK
Telegram
E-Mail
WhatsApp
Viber

Новини от днес


Свързани новини

Още новини с автор: Димитър Тодоров

Топ крипто новини

Крипто инвеститор...
Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в $2,26 милиона за 8 часа

Крипто инвеститор превръща 13 $SOL в милиони: Историята на sundayfunday.sol В удивително развитие, инвеститор в криптовалута, известен като...

Bitcoin кит възоб...
Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за скока на цената на BTC

Bitcoin кит възобновява натрупването: Потенциален бичи сигнал за BTC В забележителен обрат на събитията значителен Биткойн (BTC) кит възобнови...

Изявлението на Ви...
Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum

Изявлението на Виталик Бутерин за свободата на словото предизвиква противоречия сред потребителите на Ethereum В скорошно изявление...

Доклад за XRP мон...
Доклад за XRP монети: Основни акценти и анализ

Доклад на Ripple (XRP). Ripple публикува първия си тримесечен отчет за годината, подчертавайки значителни развития за XRP и XRP Ledger (XRPL)...

Последни новини


Новини по криптовалути


Ретро крипто новини


Крипто Прогнози


Крипто Новини


Крипто сайтове


За нас


KriptoNovini.Bg: Достоверен източник за последни крипто новини и прогнози

KriptoNovini.Bg е вашият портал към света на криптовалутите. Ние ви предоставяме най-актуалните новини, задълбочени анализи и точни прогнози за Биткойн, Етериум, Алткойни и други.

Ето какво можете да очаквате от KriptoNovini.Bg:

  • Бързи и точни новини: Бъдете в крак с най-новите разработки в света на криптовалутите.
  • Прогнози от експерти: Получавайте ценни прозрения от водещи анализатори и инвеститори.
  • Анализи на пазара: Разберете какво движи цените на криптовалутите.
  • Ръководства за начинаещи: Научете всичко, което трябва да знаете, за да започнете с криптовалути.
  • Инструменти и ресурси: Намерете всичко, от което се нуждаете, за да инвестирате разумно.

Крипто Новини Бг е вашият верен спътник в крипто пътуването. Присъединете се към нас днес!